1. Haberler
  2. Genel
  3. Google Ürünleri Nelerdir?

Google Ürünleri Nelerdir?

featured

Google, dünyanın her yerindeki kullanıcıların günde birçok kez eriştiği ve kullandığı bir arama motoru değil, aynı zamanda insan yaşamının da merkezidir. Günümüz koşullarında özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet kullanımı popüler hale gelmiştir. Bu açıdan internetin ana kullanım noktası olan arama motorları hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Dünyanın en ünlü ve tanınmış şirketlerinden biri olan Google, sağlam bir yapıya sahiptir.

Google Arama Motoru

Google, ürün ve hizmetler açısından birçok yönden öne çıkıyor. Ancak arama motoru hizmeti ile tüm IT alanında farkını ve popülerliğini kanıtlamıştır. Bu açıdan Google ortak bir platform ve en çok kullanılan arama motoru haline geldi. Google arama motoru, aramalarınızda ihtiyaçlarınız için yüzlerce sayfa sunar. Tek tuşla elde edilen bu durum belirli standartlara göre ölçülmekte ve önceliklendirilmektedir. Bu anlamda Google aramalarınızı oluşturduğu tekniğe göre gerçekleştirir. Google arama motorunda aramalar şu şekilde oluşturulur:

İlk olarak Google size bir arama çubuğu verir. Aklınıza gelebilecek her kelime, konu veya konsept bu arama çubuğuna yazılabilir. Aramaya girdiğiniz kelime, benzer veya yaklaşık anlamlara sahip kelimeleri, o kelime ile ilgili diğer aramaları, kelimenin dilini ve amacını belirleyerek bir algoritma oluşturur.

Ardından aradığınız konsepte göre ilgili web sayfalarını sunar. Bu noktada Google, kullandığınız anahtar kelimeyi içeriğe dahil ederek bu ayrımı sağlar. İlgili sayfaları anahtar kelime kullanım sıklığına, alaka düzeyine veya içerikteki kullanımına göre görüntüler.

Ayrıca Google aramalarında sunulan sayfalar alaka düzeyine göre de derecelendirilir. Araştırdığınız konu için sağlanan içeriğin genişliği ve bunların nasıl bir araya geldiği bu incelemede dikkate alınan özelliklerdir. Sayfa ne kadar fazla bilgi içeriyorsa ve ne kadar eksiksiz olursa, Google onu önümüze o kadar çok koyar.

Son olarak Google aramaları, geçmişte yaptığınız aramalara ve ziyaret ettiğiniz sayfalara göre şekillenir. Bu özellikler göz önüne alındığında, Google aramalarında SEO denilen farklı sonuçlar size gösterilecektir.

Google Ürünlerine Örnekler?

Google Translate

Google’ın en iyi uygulamalarından biri olan Google Çeviri’yi kullanarak bilmediğiniz kelimeleri ve kelime öbeklerini kolayca kendi dilinize çevirebilirsiniz. Yeni güncelleme ile harika çalışan Google Translate ‘i 100 ‘ün üzerinde dil seçeneği ile kullanabilirsiniz.

Google Drive

Nerede olursanız olun, Google Drive ile tüm dosyalarınıza erişebilirsiniz. Fotoğrafları, çizimleri, çizimleri, ses kayıtlarını, videoları ve diğer tüm dosyaları burada saklayabilirsiniz. Ayrıca 15 GB ücretsiz depolama alanı sunan Google Drive üzerinden dosyalarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Google Haritalar

Gezinmek için akıllı cihazınızdan Google Haritalar uygulamasını indirmeniz yeterlidir. Oldukça gelişmiş özelliklere sahip en iyi Google uygulamalarından biridir. Haritalar ile yol tarifi alabilir ve haritada istediğiniz noktayı görebilirsiniz. Navigasyon ile hedefinize sesli yönlendirme ile ulaşabilirsiniz.

Google Mail Checker

Eklenti olarak çalışan Google Mail Checker ‘ı bilgisayarınızda kullanmaya başladığınızda, gelen kutunuzdaki okunmamış e-postaların sayısını görebileceksiniz. Ayrıca eklenti sekmesine tıkladığınızda otomatik olarak e-postanıza yönlendirileceksiniz. Bu eklenti ile e-postanızı sürekli kontrol etmeniz gerekmeyecek.

Google Calendar

Hayatınızdaki önemli olayları kaydetmek için kullanabileceğiniz Google Calendar mobil uygulamasını da edinebilirsiniz. İstediğiniz gün, istediğiniz saatte etkinlik ekleyebilir, etkinliği istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Ayrıca  “Hatırlatıcı ” seçeneği ile hatırlamak istediğiniz her şeyi kaydedebilirsiniz. Yakında gelecek olan yeni güncellemelerle, uçaklar, restoranlar ve daha fazlası. Rezervasyon talebiniz e-postanızdan otomatik olarak Google Takvim ‘e aktarılacaktır.

Google Dokümanlar

Google Dokümanlar, Google’ın en iyi uygulamalarından biridir. Bu uygulama ile yeni belgeler oluşturabilir ve mevcut belgeleri başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Bu uygulamada slaytları ve excel dosyalarını da kullanabilirsiniz.

Google Sözlük

Google Sözlüğü, çoğu zaman Google Çeviri ile karıştırılmaktadır. Her ikisi de farklı uygulamalardır ve bilmediğiniz bir kelimenin ne anlama geldiğini Google Sözlük ‘ten öğrenebilirsiniz. Örneğin;  “Ara ” kelimesinin ne anlama geldiğini bilmiyorsanız, onu seçtiğinizde, bir balonun içinde ne anlama geldiğini göreceksiniz.

Google Hangouts

Bu ücretsiz uygulama üzerinden fotoğraf, mesaj, emoji gönderebilir ve görüntülü görüşme yapabilirsiniz. Google’ın en iyi uygulamalarından biri olan Hangouts’u bilgisayarların yanı sıra Android ve Apple cihazlarda da kullanabilirsiniz.

Google Keep

Bir web sayfasını, resmi veya metni daha sonra başvurmak üzere kaydetmek istiyorsanız, Google Keep tam size göre. Bir Chrome uzantısı gibi çalışan bu uygulamada kaydettiğiniz her şeyi not alabilir ve notlarınıza etiket ekleyebilirsiniz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir