Göz Sağlığını Korumak İçin Neler Yapmalıyız?

featured

Göz sağlığını korumak için neler yapmalıyız? Son zamanlarda en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Dünyayı anlamlandırmaya ve keşfetmeye yardımcı olan gözler, her insan için oldukça kıymetli ve değerlidir. Gözlerin olumsuz durumlarla karşılaşmasını önlemek adına çeşitli açıklamalar uzmanlar tarafından yapılmaktadır.

Göz Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler 5 Adımda Sizlerle!

Göz sağlığını korumak için neler yapmalıyız? Sorusunun uzmanlar tarafından verilmiş çeşitli cevapları bulunmaktadır. İşte bu cevaplar ve göz sağlığını korumak için yapılması gerekenler 5 adımda sizlerle!

1- Göz Muayenesini Düzenli Yaptırın

Uzmanlar tarafından düzenli göz muayenesinin yapılması ve özellikle diyabet hastası olan bireylerin daha çok dikkat etmesi gerektiği hassas bir konu olarak belirtilmektedir. Retina hasarı gibi diyabetin en çok neden olduğu görme azlığı ya da göz tansiyonu gibi rahatsızlıkların erken evrelerde teşhis edilmesi, tedavinin daha etkin şekilde olmasında etkili olduğu vurgulanmaktadır. Göz sağlığı ile alakalı herhangi bir sorun yaşanmadan önce muayene olunması ve bunu kişilerin düzenli hale getirmesi gerektiği uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

2- Ekran Mesafenizi Korumaya Dikkat Edin

Göz sağlığını korumak için neler yapmalıyız? Noktasında ekran mesafelerinin korunması yer almaktadır. Teknolojinin hayatımıza girmesi ile daha çok hayatımızda yer edinen telefonlar ya da bilgisayarlar göz sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Bu teknolojik cihazları uzun süre kullanmak ve yakın mesafede tutmak, göz sağlığını tehdit etmektedir. Tablet ya da TV ekranına dikkatli bir şekilde bakıldığında göz kırpma işlemi unutulmaktadır. Bu nedenle gözyaşı buharlaşmaktadır ve gözlerde kuruluk gibi bir rahatsızlık ortaya çıkmaktadır.

Bunların yanı sıra ekran başında çalışmak zorunda olan bireylerde; hiç bitmeyen yorgunluk, aşırı stres ya da gevşeyememe gibi duruma bağlı olarak yalancı miyopi oluşabilmektedir. Tüm bu olumsuz durumların oluşmasını engellemek adına mesafe koymak ve çalışma saatleri içerisinde kısa molalar vermek göz sağlığı için önem taşımaktadır.

 

 

Göz Sağlığını Korumak İçin Neler Yapmalıyız?

 

3- Güneş Gözlüğünden Vazgeçmeyin

Göz sağlığını korumak için neler yapmalıyız?  Sorusuna verilecek en güzel cevaplardan biri olarak karşımıza güneş gözlüğü kullanımına her mevsim devam edilmesi gerektiği çıkmaktadır. Güneş gözlüklerinin, güneşe karşı gözleri koruma noktasında öneminin büyük olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Her mevsim güneş gözlüğü kullanmaktan vazgeçmeyin ve güneş gözlüğünü kullanmak için yoğun güneş olmasının beklenmemesi gerekmektedir. Çünkü güneş gözlüğü kullanmak, her mevsim güneşin zararlı ışınlarından gözleri korumaya yardımcıdır. Bu özelliği sayesinde gözlerde oluşabilecek katarakt ya da sarı nokta gibi rahatsızlıkların oluşmasını engelleyebilmektedir ve gözü bu hastalıklara karşı korumaktadır. Dikkat edilmesi gereken önemli bir husus ise güneş gözlüğü seçimi ve uzman birinden destek almaktır.

4- Hijyene Dikkat Edin

Göz sağlığını korumak için neler yapmalıyız?  Sorusunun cevaplarından biri hijyendir. Özellikle el temizliğine dikkat edilmesi gerekmektedir ve ellerin gözle temasının en aza indirilmesine dikkat edilmelidir. Gözler, üst solunum yollarından etkilenen organlardan biri olarak bilinmektedir. Konjonktivit üst solunum yollarına bağlı olarak gözlerde; kızarıklık, batma, çapaklanma ya da göz kapağında şişlikler meydana gelebilmektedir. Bu meydana gelen belirtilerin ilerlemesi ve önemsenmemesi gibi durumlarda, kornea olumsuz olarak etkilenebilmektedir. Gözün, en önünde yer alan ve saydam tabaka olan kornanın olumsuz etkilenmesi durumunda görmede bulanıklıklar oluşabilmektedir. Bu problemi önleyebilmek için ellerin göz ile temasını olabildiğince en asgari düzeye indirmek gerekmektedir. Elleri sık sık yıkayarak, el hijyenine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kontak lenslerin kullanımında da el hijyeni önem taşımaktadır. Herhangi bir olumsuz durumu önlemek adına kontak lenslerin kullanımına, genel bakımına ve süre zarflarına dikkat edilmesi gerekmektedir.

5- Ortam Işığını Ayarlayın

Ortam aydınlatılması göz sağlığını korumaya yönelik olarak yapılmalıdır. Ofislerde ya da diğer çalışma ortamlarında aşırı ışıklandırmalardan kaçınılmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir