Hangi Bankalar OGS Vermektedir?

 Hangi Bankalar OGS Vermektedir?

OGS ücretli olarak sunulan yollarda para ödeme sistemine verilen isimdir. Her araçta OGS sistemi yer alır ve kişiler bu noktalardan geçerken araç otomatik olarak belirlenir. Araç yoldan her geçtiğinde ise ücret otomatik olarak düşer. Her araçta bulunan OGS cihazı bankalar tarafından garanti altına alınır, garanti altında olan cihazlar arızalanır ise bankalar bu cihazı herhangi bir ücret talep etmeden yenilerler. Bu nedenle kişiler bankalara OGS başvurusu yaparken garanti kapsamında olup olmadığına dikkat etmelidir. Eğer cihaz garanti kapsamında değil ise kişiler OGS cihazı için ek bir ücret ödemek zorunda kalırlar. Cihazın arızalanması kişilerin zararına olur.

Ziraat Bankası OGS

Ziraat Bankası OGS ödemesi 40 TL olarak belirlenmiştir, bu ödeme satış esnasında sadece bir kere ödenir. Kişiler OGS ücretlendirmesini aldıkları hizmete bağlı olarak farklı yöntemlerle öderler. Kredili mevduat hesabı, kredi kartı hesabı, nakit hesap gibi farklı noktalardan ödeme sağlanabilir. Araç ruhsat beyanı ve kişinin nüfus cüzdanı bilgileri ile başvuru sağlanabilir. Kişiler OGS ürününün kullanılmamasına karar verir ise bankaya bildirir ve bir ay sonra ödemelerini geri alırlar. Bu tutar 4,75 TL olarak yer alır.

Vakıfbank OGS

Vakıfbank’tan OGS cihazı almak isteyen kişiler kredi kartı ya da banka kartı hesapları ile bağlayabilirler. OGS cihazı satın almak için kişiler banka şubelerine gidebilir ve başvuru yapabilirler. Bunun yanı sıra internet bankacılığı uygulamasından ve web sayfasından da başvuru gerçekleştirilebilir. Vakıfbank OGS cihazı eğer kredi kartı ya da banka hesabına bağlanır ise kişiler online olarak yükleme yapma imkanına sahip olurlar. Eğer OGS cihazının bakiyesi yeterli olmaz ise Karayolları Genel Müdürlüğü ilk kullanımda cihazı kullanılmaz olarak işaretler. Bu nedenle kişilerin sürekli olarak cihazdaki bakiyelerini kontrol etmesi gereklidir. Cihaz sürekli olarak geçişler için yeterli bakiyeye sahip olmalıdır. Aksi takdirde cihaz ilk yetersiz bakiye verdiğinde kullanılmaz hale gelecektir. Detaylı bilgi şubeden, ilgili numaralardan öğrenilebilir.

 Hangi Bankalar OGS Vermektedir?

Türkiye İş Bankası OGS

Her bankanın kendisine ait sunduğu farklı bir ücretlendirme sistemi mevcuttur. Türkiye İş Bankası OGS cihazı için 60 TL ödeme sunar. Sanal olarak sunulan OGS hesabı ise herhangi bir ücret olmadan müşteriye sunulur. Kişiler OGS cihazının çalıntı ya da kaybolma durumunda çağrı merkezinden iptal işlemi sağlayabilirler. Şubelerden de OGS cihazı iptal işlemi gerçekleştirilebilir. İptal talebi verildikten bir ay sonra OGS cihazında yer alan tutar kişinin bağlı olan hesabına iade edilir. OGS ürünü iptal edilir ise cihaz ücreti kişilere ödenmemektedir. Eğer kişiler başvuru esnasında özel olarak talep eder ise e-mail adreslerine hesap özetinin gönderilmesini talep edebilirler. Bu durumda kişilere her ay hesap özeti detaylı olarak gönderilir. Eğer kişiler bir ay boyunca OGS cihazlarını kullanmazlar ise e-mail adreslerine herhangi bir bilgilendirme yapılmaz.

Garanti Bankası OGS

Garanti Bankası OGS cihazı ödemesi için 100 TL fiyat oluşturmuştur. Kişilerin bankaya ait kredi kartından ya da vadesiz hesabından her ay otomatik olarak ödeme gerçekleştirilebilir. Otomatik yüklemeler için kişiler en az 40 TL sınıra sahiptir. Bireysel ödemelerde ise alt limit 50 TL olarak sunulur.

Denizbank OGS

Denizbank OGS cihazı için belirlenen ödeme tutarı 25 TL’dir. Bankanın depozito olarak belirlediği tutar ise 40 TL’dir ve ilk açılış esnasında otomatik yükleme miktarını yatırmak da işlemlerin tamamlanmasını sağlayacaktır. Araçlar OGS gişelerinden geçerken sinyalden tutarları takip edebilir ve ödeyip ödemediklerini görebilirler Gişeden geçiş esnasında bir kez bip sesi gelir ise herhangi bir sorun olmadan ödemenin gerçekleştiği anlamına gelir. Eğer bip sesi dört defa gelir ise OGS hesabındaki bakiye yetersiz anlamındadır. Eğer geçiş esnasında gişelerden herhangi bir ses gelmez ise cihazın arızalanmış olma ihtimali oldukça yüksektir. Bu durumda kişiler banka ile irtibat kurmalı ve cihazı yenilemelidir.

Akbank OGS

Akbank OGS cihazı ve yüklemeleri için detaylı olarak bilgi paylaşmamaktadır. Kişiler şubeden ya da internet bankacılığından başvuru sağlayabilirler. Bankanın numaraları ile iletişim kurulabilir ve OGS sistemi hakkında daha detaylı bilgi sahibi olunabilir. Her bankanın politikası farklı olduğu için kişiler bankaya ait politikayı öğrenmelidir. Cihaz ücretlendirmesi ve alt limit 444 25 25 numarasından öğrenilebilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir