Hindistan Cevizi Sirkesi Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Hindistan Cevizi Sirkesi

Hindistan cevizi sirkesi kullananlar bu sirkenin diğerler sirkelere oranla daha iyi olduğunu söylemektedir. Peki… Bu sirke ne ise yarar? Türk mutfağında sirke kullanımında genellikle elma ve üzüm sirkesi tercih edilir. Bu iki sirkenin faydaları da saymakla bitmez. Ancak yemeklerde kullanılabilecek kadar yumuşak değillerdir.

Birçok yönden faydası bulunan Hindistan cevizi sirkesi, bulanık beyaz renge sahip olan, elma sirkesine oranla daha yumuşak bir tada sahip olan bir sirkedir. Hindistan cevizi ağacının yapraklarından elde edilen özlerin 8 veya 12 ay fermente edilmesi ile elde edilmekte olan bu sirke, diğer sirkelere göre daha yumuşak bir tada sahiptir. Asya ve Hint mutfağında sıklıkla kullanılmakta olan bu sirke koyulduğu çorba ve yemeklere tatlılık verir.

Hindistan Cevizi Sirkesi Nasıl Tüketilir?

Hindistan cevizi sirkesi kullananlar, bu sirke sayesinde hayatlarında değişen durumları saymakla bitiremiyor. Bu sirkenin diğer sirkelere oranla daha fazla kullanımının sağlanması gerektiğini öneriyorlar.

Uzmanların önerisine göre bu sirkenin günde 1 veya 2 yemek kaşığı tüketilmesi gerektiğini söylemektedir. Bu kullanım iste salataların soslarında ister çorba veya yemeklere eklenerek kullanılabilir.

Yemeklere ek kullanılabileceği gibi sabah aç karnına bir kaşık sirkeyi bir su bardağı ılık suya eklenir ve içilirse de zayıflamaya yardımcı olduğu görülmektedir. Bu uygulama sonrası bağırsakların daha hızlı çalışacağı ve emilimin daha hızlı gerçekleşeceği görülmektedir.

Hindistan cevizi sirkesi ne işe yarar diye merak eden birçok kişinin bu sirkenin faydaları hakkında bilgi edindikten sonra diğer sirkelere oranla Hindistan cevizi sirkesini tercih ettikleri görülmektedir.

Hindistan Cevizi Sirkesi Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Hindistan Cevizi Sirkesi Tarifi

Hindistan cevizi sirkesi kullananlar bu sirkenin evde nasıl yapılacağını merak etmektedir. Yapılışı oldukça basit olan bu sirkenin yapım aşaması şu şekildedir:

  • Organik Hindistan cevizi suyu bir tencereye alınır.
  • Tencereye iki kaşık şeker ilave edilmesi gerekir. Şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edilmelidir.
  • Karışımı ocaktan aldıktan sonra soğuması için cam bir kaba boşaltın. Soğuduktan sonra, karanlık bir ortamda muhafaza edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.
  • Bir hafta sonra içerisine birkaç kaşık organik sirke ekleyip iyice karıştırıp sıkı bir şekilde ağzını kapatın. Bu aşamada sirkenin mayalanmasını sağlanmış olacaktır.
  • Karışımı karanlık bir alanda 30 gün boyunca bekletin. Daha sonrasında sirkeniz hazır olacaktır.

Hindistan cevizi sirkesi nasıl yapılır sorusunu soran kişiler bu tarifi oldukça sevecektir. Oldukça basit ve az malzeme ile yapılan bu sirke birçok derde deva olacaktır.

Hindistan Cevizi Sirkesi Faydaları

Hindistan cevizi sirkesi kullananlar bu sirkenin faydalarının oldukça fazla olduğunu bilmekte ve diğer kişilere de bu sirkeyi önermektedir. Hindistan cevizi sirkesi faydaları saymakla bitmeyen unsurlardır.

Başta kilo vermek olmak üzere kan şekerini düzenler ve sindirim sistemini faaliyetleri üzerine yoğun bir etki yapmaktadır. Hindistan cevizi sirkesi kullananlar yemeklerden önce tüketildiğinde kan şekerinin düzenlenmesinde büyük faydası olduğunu belirtmektedir.

Bağırsak sağlığını desteklerken sindirim sistemindeki diğer organların da görevlerini daha iyi bir şekilde yerine getirmesi adına yardımcı olan zengin probiyotiklerden zengin bir besin ögesidir.

Kalp sağlığının devam ettirmek ve kalp hastalığı olan bireyler için benzersiz bir üründür. Kan basıncının düzenlenmesi ve kalp sağlığının korunması için içerisinde barındırdığı besin ögeleri ile kalp hastalarının hayat dostu olacaktır.

Bu sirkenin evde yapılamadığı durumlarda birçok market veya internet alışverişi sağlayan firmalar aracılığı ile de ulaşımı sağlanabilmektedir. Hindistan cevizi sirkesi Migros gibi büyük zincir marketlerin her birinde bulabileceğiniz bir üründür.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir