Hodl Nasıl Yapılır?

Hodl Nasıl Yapılır?

Hodl nasıl yapılır? Konusu günümüzde oldukça merak ediliyor . Sıkça duyulmasını rağmen pek bilinmeyen bir terimdir. Bu terim ise Bitcoin piyasasında karşımıza çok sık çıkıyor. Özellikle kripto para borsasında yatırım ile uğraşan tüm kişiler bunu bilir. Hodl bir anlamı ifade etmez. Borsa içerisinde bulunan yatırımının değerlenmesinin beklendiği ve satılmayacağını belirtir.

Bitcoin piyasası içerisinde bu kavram ile karşılaşılıyor ise kişinin mevcut yatırımını elinde tutmasını yanı satmamasının avantajlı olacağını ifade eder . Özetle Hodl kripto para piyasasında kullanılır. Satış önerilmediğini bu yatırımın artacağını ifade eder.

Hodl Kelime Anlamı

Hodl kelimesi  anlamı için belirtilen herhangi bir dilde anlam bulunmaz. Hodl kelimesi aslında bir yazım yanlışı olmaktadır. Hatta günümüzde bu kelime ile ilgili birçok şaka bulunuyor. Bu kadar çok konuşulmasından dolayı kripto para borsasında kullanılan bir terim haline geldi. Günümüzde bulunan Bitcoin inişli çıkışlı bir piyasadır.

Eğer Bitcoin değer kaybeder ise kullanıcılar Bitcoin satar. Fakat satmayan kişiler holding yapar.  Yani parayı satmaz elinde tutar.  Burada holding denmesi ile birlikte Bitcoin yatırımının yükseleceği ifade edilir. Bu cümlenin ardından kazanç sağlanması ile birlikte günümüzde yerini almıştır. Böylece oluşan bir yazım yanlışı Kripto para borsasında başarılı bir terim haline gelmiştir. Bu kelimenin kullanılması ile birlikte kullanılan kişinin haklı çıkması sonucunda kişiler daha çok bu kavramı kullanmaya ve popüler bir hale getirmeye başlamıştır.

Hodl Yapma Amacı

Hodl yapma amacı ile ilgili bir çok konu oluşturuluyor. Genel olarak Bitcoin yatırımcıları tarafından kullanılan bir kelimedir. Değeri düşen Bitcoin satılmaması gerektiğini ve mevcut değerini yeniden yükseleceğini belirtir. Hold kelimesi sadece Bitcoin için kullanılmaz. Ethereum ve Litecoin gibi kripto paralar içinde tercih edilen bir kavramdır.

Hodl için en önemli kural ise mevcut yatırım yapılan Kripto paranın yükselmesini kesin olduğundan emin olunması gerekir. Yatırım yapıldığında düşük değerden sonra yükselmiş ise yatırımcı için avantajlı olacak ise Hold yapılıyor. Hodl günümüze kadar hiç bir işe için olumsuz bir sonuç yaratmamıştır. Fakat yatırımcılar tarafından bu konuda dikkatli olunması uyarılıyor.

Hodl Nasıl Yapılır?

Hodl Kavramının Oluşması

Hodl kavramının oluşması kullanıcıların dikkatini çeken ilginç bir olay kabul ediliyor. İlk olarak 2013 senesinde Bitcoin Talk formu üzerinde yanlışlıkla bu terim yazılmıştır. Kullanıcı bu kelimeyi yazarak beraberinde sahip olduğu Bitcoin düşüş yaşasa da bunun kısa süreli olduğunu ve ardından tekrar yükseleceğini belirtmiştir.

Bu kişi yanlışlıkla bu kelimeyi kullansa da ortaya attığı Bitcoin fikri doğru çıkmıştır. Bundan dolayı bu kavram Bitcoin borsasında ve diğer Kripto para borsalarında kabul edilmektedir.  Bu olaydan sonra kelime anlamı olarak ise elinde tutmak anlamı kabul ediliyor.

Hold Avantajları ve Dezavantajları

Hold avantajları ve dezavantajları ile kripto para borsasında yerini alıyor. Bu alanda sıkça kullanılan bu kavram aynı zamanda beraberinde çeşitli avantajlar da sağlıyor. Sağladığı bu avantajlardan dolayı da çok sık tercih ediliyor. Kripto para alanında kullanılan bu kavram beraberinde devalüasyonu engeller. Bu duruma günümüzden örnek verilecek olunur ise hala süren covid 19 virüsünden sonra birçok noktada nakit para ihtiyacı ortaya çıktı. Bu durum para basılmasında beraberinde getirdi Sonuç olarak ise enflasyon arttı ve satın alma gibi durumlar düşüş gösterdi. Ancak Kripto para Borsası sabit bir para gücü olduğundan dolayı devalüasyonu engellemiş oldu. Bunun beraberinde uzun yıllardır Kripto para yatırımlarının minimum düzeyde iniş göstermesinde sağladı. Hodl kullanımı ile  gerekli takiplere ihtiyaç duyulmaz, çünkü Bitcoin bekletilmesi durumunda kişilerin gerekli takibi yapmasına ihtiyaç yoktur. Bundan dolayı bu işlem yapılırken büyük yatırımlar da söz konusu değildir.

Kavram sonucunda kişiler büyük bir kar beklentisi içerisinde olur. Bu durumdan dolayı küçük bir yatırım ile de büyük kazançlar elde etmek mümkün oluyor. Hodl tarafından sunulan en büyük avantaj ise doğrusu üzerinde yaşanan iniş ve çıkışlar üzerinde kişiler yakından takip ederek stres gibi durumlar ile karşı karşıya kalmıyor. Yani mevcut Kripto para borsasının dengeleri ile ilgilenmiyor bu durumda rahat bir şekilde kazanç elde etmesini sağlıyor. Hodl dezavantaj olarak bu yöntemi ile birlikte kısa dönem kazançlar elde ediliyor. Yani kısa süreli alım satımlar için ideal oluyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir