IEO Nedir?

 IEO Nedir?

Kripto para piyasasında yer alan pek çok kişinin merak ettikleri konulardan birisi de IEO nedir sorusu olmaktadır. IEO açılım olarak Türkçede ilk borsa teklifi anlamını taşımaktadır. Adından da anlaşılacağı üzere bir IEO, direk olarak yatırımcılar ile değil de bir ortak değişim yolu ile jetonları sunmaktadır.

İlk borsa teklifinde geliştiricilere para değil de onlar ile birlikte çalışan bir kripto para borsasına para vererek bunun karşılığında da bazı jetonların alınması söz konusudur. Bu jetonlar veren ekip yerine kripto değişim platformunda yer almaktadır.

İlk borsa teklifi için token satışı borsa platformu üzerinden yapıldığı zaman token sağlayıcıları bu esnada satılan tokenlerin belirli bir yüzdesi ile birlikte ücret de ödemek durumda kalmaktadır. Bununla birlikte kripto girişimlerinin tokenleri borsa platformu üzerinden satılmaktadır. Böylelikle de madeni paralar EO üzerinde birikerek listelenir. Bu borsada başlangıç tarafına satılmış olan jetonların belirli bir yüzdesini aldığı zaman jetonu veren kuruluşun pazarlama işlemleri için yardımcı olmaktadır.

IEO (İlk Borsa Teklifi) Avantajları

Kripto para piyasasında yer alan kişiler için ilk borsa teklifi önemli bir avantaj sunmaktadır. Bu avantajlardan en önemlisi özellikle de güvenin sağlamasıdır. Belirli bir kitle için bir kripto para birimi değişim platformu üzerinden yürütülürken karşı taraf için de bir web sitesinde proje taranmaktadır. Borsalar içerisinde bu durum token ihtiyaçlarını da dikkatli bir biçimde incelemektedir. Böylelikle de itibarları korunmaktadır.

Dolandırıcılık konusunda en önemli ayrımlardan bir tanesi IEO olmaktadır. Bu yöntem sayesinde dolandırıcılık ve şüpheli projeler kripto para birimi değişim platformları üzerinden incelenmektedir. Bu sayede de para toplanması durumunun önüne geçilmektedir. IEO üzerinden dolandırıcılık yapılması oldukça zor bir durumdur. Bu nedenle de sıklıkla tercih edilen bir alternatiftir.

Belirli durumlarda IEO üzerinden satın alma işlemleri ICO ile kıyaslandığı zaman daha kolay olabilmektedir. Bu durumda da IC için belirli adımları atmak yerine, verilmiş olan değişimler üzerinden jetonları satın almak ve onları depo etmek adına standart olan prosedürleri incelemek de yeterli gelecektir. Ek çok yönden inceleme yapıldığı zaman, borsa satın alma şartlarını belirlemesi dolayısı ile tekliften teklife göre süreç daha da standart bir hal almaktadır.

 IEO Nedir?

IEO ve ICO Arasındaki Farklar

IEO bir borsa platformu olarak bilinmektedir. ICO incelendiği zaman ise token düzenleyicilerinin web sitesi görevini gördüğü fark edilmektedir. ICO genel anlamda incelendiği zaman projelerin arasında belirli değişiklikler meydana gelebilmektedir. Bu noktada IEO borsa kullanıcılarını AML ve aynı zamanda da KYC yönlendirmektedir. Risk yönetimi ve müşteri tanıma ile birlikte yönlendirilmek bazı durumlarda daha avantajlı olmaktadır.

ICO içerisinde yer alan proje geliştiriciler tarafından sağlanan kişisel satış, IEO içerisinde ise yalnızca kripto para borsaları üzerinden gerçekleştirilmektedir. Bu durum da bazı kullanıcılar için bu noktada ICO’nun daha mantıklı gelmesine neden olmaktadır. ICO şirketlerinin Pazar ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri adına oldukça yüksek olan projelerin üzerinden bir şekilde kullanıcıların dikkatlerini çekmeleri gerekir. Bu şekilde para toplamak durumunda olurlar. Ancak bu noktada IEO ise yalnızca bu durumu borsa siteleri üzerinden direk olarak kazanç elde ederek sağlamaktadır.

Kripto para piyasası içerisinde kişisel satış ardından token listeleme işlemi adına ICO borsaya kesinlikle kendisi ulaşmalıdır. Ancak bu noktada IEO listelendiği her borsa sitesinden oldukça kolay bir biçimde ulaşabilmektedir. Bu yönüyle incelenecek olduğu zamana ICO ile kıyaslandığında daha avantajlı olmaktadır. Bu ikili arasındaki kıyaslamada genel alamda IEO ön plan çıkmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir