Instagram Fotoğraflara Müzik Nasıl Eklenir?

Kullanıcı sayısı gün geçtikçe artan Instagram, en çok tercih edilen sosyal medya uygulamalarından biridir. Gerek kişisel gerekse de ticari amaçlarla kullanılan uygulamada farklı özellikler sürekli güncellenir. Her yaş grubuna hitap edebilecek bu özelliklerden en dikkat çekeni de fotoğraflara müzik eklemedir. Daha öncelerde olmayan bu özellik için sesli video çekimi yapmanız gerekiyordu. Ancak şimdi dilediğiniz bir fotoğrafa binlerce şarkıdan herhangi birini seçip ekleyebiliyorsunuz. Şimdilik Instagram hikayesinde var olan bu özelliği ilerleyen günlerde farklı alanlarda da kullanmaya başlayabiliriz.

 
Instagram Hikayesine Müzik Ekleme

Kullanımı son derece basit olan Instagram, her yaş grubuna hitap edebilen geniş bir sosyal ağdır. Gerek günlük hayatınızı arkadaşlarınıza gösterebildiğiniz gerekse de iş amaçlı kullanılabilen Instagram’da hikaye özellikleri güncellendi. Farklı yüz efektleriyle daha da eğlenceli bir hale gelen uygulamanın hikaye bölümüne müzik eklenebiliyor. Kısaca yapılacak işlemleri özetlersek;

  • Instagram uygulamanızı açın.
  • Eğer henüz bir hesabınız yoksa kolayca mail adresi ya da telefon numaranızla uygulamaya kayıt oluşturabilirsiniz.
  • Uygulamaya girdikten sonra sol üst köşede “hikayen” başlıklı bir alan göreceksiniz. Bu alan sizin anlık olarak paylaşmak istediklerinizi takipçilerinize gösterir. Hikâye bölümünde görsel ya da yazı içerikli her şey paylaşılabilir. Paylaşılan her bir gönderi 24 saat boyunca yayında kalır. Hikaye paylaşımını yaptığınız saat baz alınır ve ne kadar süredir yayında olduğunu yine hikaye kısmına girdiğinizde görülebilir.
  • Hikaye kısmını açtığınızda direkt kamera açılacak ve bir fotoğraf ya da video çekmeniz beklenecektir. İster anlık bir fotoğraf çekimi isterseniz de önceden çekilen bir fotoğrafa müzik ekleyebiliyorsunuz. Anlık çekim yapacaksanız kamerayı ön ya da arka modda kullanarak fotoğraf çekebilirsiniz. Galerinizde bulunan eski bir fotoğrafı paylaşmak istiyorsanız da hikaye bölümündeyken ekranı aşağıdan yukarıya doğru kaydırın. Bu sayede direkt son galeri fotoğraflarınızı görebileceksiniz. Buradan herhangi birini seçebiliyorsunuz.
  • Yeni çekim ya da galerinden seçilen fotoğrafa tıklayın. Fotoğrafın üst kısmında bazı simgeler belirecektir. Bu simgeler hikayenizi düzenlemede kullanılır.

Instagram Fotoğraflara Müzik Nasıl Eklenir?

  • Buradaki simgelerden emoji şekilli olana dokunun. Karşınıza birçok başlığın bulunduğu bir alan açılacak. Konum, hava durumu, konu etiketi, kişi etiketleme, anket vs. şeklinde uzayan bu listeden müzik yazana dokunun.
  • Karşınıza hem ülkemizden hem de dünyadan birçok sanatçının bestesi gelecektir. İster aşağı sürükleyerek listeyi görün isterseniz de “müziklerde ara” kısmına dokunun.
  • Hazır listeden seçim yapacaksanız beğendiğiniz müziğin tıklatın. Listede olmayan bir müziği istiyorsanız ara kısmına şarkıcı ismi ya da şarkı ismi yazarak aratın.
  • Seçtiğiniz müzik fotoğraf üzerine gelerek çalmaya başlayacaktır. Eğer gönderiye ince ayar yapmak isterseniz ekranın alt kısmına gelen şekilleri bilmelisiniz. Bu şekiller şarkının sözlerini hikaye üzerinde konumlamaya yarıyor. Dilerseniz teker teker dokunarak nasıl bir değişim oluyor gözlemleyebilirsiniz.
  • Seçiminizi yaptıktan sonra “gönder” tuşuna basarak müzikli fotoğrafınızı takipçilerinize iletebiliyorsunuz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir