Shopify Nedir?

Shopify Nedir?

Shopify, ücretli olarak kullanılan bir e-ticaret platformudur. Günümüzde internet alışverişlerine olan ilginin yoğun olduğunu düşünürsek Shopify sistemi oldukça kullanışlıdır. Uygun fiyat seçenekleriyle birçok ürün, Shopify sayesinde kısa bir süre içerisinde hızla satılır. Ülkemizde kullanım oranı elde edilen verilere göre hızla artış gösterir. Aynı zamanda yurt dışında pazarlanan ürünleri de Shopify sayesinde görmek hatta satın almak mümkündür.

Kullanım sıklığının bu denli çok olması, ürün satıcıların işlerini bir hayli kolaylaştırır. Çünkü ülkemizde ve yurt dışındaki müşteriler sayesinde ürünler, geniş bir pazara açılır. Şüphesiz bu da Shopify platformunun en önemli özelliklerinden bir tanesidir. Aynı zamanda satıcılar tarafından kişiselleştirmeye uygundur. Renkli ara yüzler tercih edilme oranını yükseltir.

Shopify Nedir?
Shopify Hakkında Bilinmesi Gerekenler

  • Shopify tek bir merkeze bağlı olan Kanada’da oluşturulmuş bir e-ticaret mağazasıdır.
  • E-ticaret ile uğraşmak isteyen kişiler için yüksek standartlara sahip yazılım paketi bulunur. Yazılım paketi son derece gelişmiş özelliklere sahiptir ve yazılımla ilgili problemlere yol açmaz.
  • Shopify hesabında yapılan tanıtımlar veya satış işlemlerini yönetmek, sadece satıcıların kontrolü altında gerçekleşir.
  • Shopify platformuna internet tarayıcılarının hepsinden ulaşmak mümkündür.
  • Shopify ara yüzü son derece kullanışlı ve kullanılan temalar kullanıcıların tarafından kişiselleştirilme özelliği taşır.
  • Shopify, bulut destekli bir depolama alanına sahip mağazadır. Satıcılar istedikleri her cihazdan türü fark etmeksizin, bulut verilerine ulaşabilir.
  • Shopify, kullanıcıların satıcı kapasitelerine uyan 5 adet farklı paketten oluşur.

Shopify Nasıl Kullanılır?

Shopify’da ürünlerini müşterilerle buluşturmak isteyenler, şirket kapasitesine uygun bir paket seçmelidir. Paketler, özellikleri doğrultusunda belirli ücretlerle satın alınır. Yeni başlayanlar ve e-ticaret işinde yeterli tecrübesi olmayan için oldukça kolay ve öğreticidir. Bu nedenle kullanmadan önce mutlaka doğru paket seçilmesi gerekir. Paket ödeme seçenekleri ise aylık olarak ödenir.

Üyelik işlemleri tamamlandıktan sonra ise istenilen tarzlarda çeşitliliği bol Shopify temaları seçilebilir. Satışını gerçekleştirmek istenilen ürünler ve ürün bilgileri sisteme yüklenir. Bu işlem basamakları da tamamlandıktan sonra gelen siparişleri ve ürün satım işlemlerini gerçekleştirilir.

Shopify Nedir?

Shopify Paketleri Nelerdir?

Shopify, iş hacimlerine uygun olacak şekilde 5 adet paket tercihi sunar. Bahsi geçen paketlerin 3 tanesi klasik, küçük ve orta işletmelerin kullanabileceği paketlerden oluşur. Klasik Shopify paketlerini almak isteyenler için verilen seçenekler şunlardır:

  • Advanced Shopify,
  • Shopify,
  • Basic Shopify.

Paketler arasında en pahalı fiyata sahip olan, Advanced Shopify paketidir.

Diğer iki pakete kıyasla daha fazla ücret ödenir. Diğer iki Shopify paketi ise büyük ve iş gücü yüksek olan kullanıcıların tercih ettiği paketlerdir. Özellik bakımından klasik paketlere göre daha fazla kullanım ve özellik seçeneği vardır. Fiyat bazlı değerlendirildiğinde klasik paketlere kıyasla daha fazla ücreti bulunur. Bahsi geçen büyük ticaret paketleri şunlardır:

 

  • Shopify Plus,
  • Shopify Lite

Paket satın alma işlemine karar vermeden önce, kullanıcılara 15 günlük deneme süresi tanınır. Bu süre zarfında işletmelerine uygun olan paketleri seçmelerine yardımcı olunur. Deneme paketleri, ücretsiz olarak kullanım talebi oluşturulur. Aktif hale gelmesi için mailinize bir kod gönderilir. Gelen sayfaya tıklandığı zaman deneme süresi başlatılmış olur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir