1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Instagram Güven Puanı Nedir?

Instagram Güven Puanı Nedir?

featured

İnstagram, hesabınız üzerinden gerçekleştirdiğiniz her eylemi izleyebilir ve analiz edebilir. Hesabınızın güven puanını belirlemek ve yükseltmek veya düşürmek için bu eylemlerin kalitesini kullanır. Sürekli değişen bir dizi kurala sürekli uymak zorunda olduğunuzu veya platformun dışında engellenme riskiniz olduğunu hissetmek son derece sinir bozucu olsa da, güven puanınızı korumak ve hatta geliştirmek için atabileceğiniz adımlar vardır. Hangi eylemlerin otomatik veya sahte olarak kabul edildiğini öğrenerek, başarı şansınızı artırmak için İnstagram ‘daki eylemlerinizi ve davranışlarınızı uyarlamayı öğrenebilirsiniz.

Güven Puanı Nedir Ve Neden Önemlidir?

Esasen  ‘güven puanı ‘ İnstagram ‘ın hesabınızı ve tüm etkinliğini takip ederek aslında güvenilir bir hesap olup olmadığını belirleme şeklidir. Bazen hesabınızın sağlık puanı olarak adlandırılır. Sanki İnstagram hesabınızda yaptığınız her bir işlemin kaydını tutuyormuş gibi. Yaptığınız her eylem algoritmaları tarafından görülür ve yorumlanır. İnstagram daha sonra tüm bu verileri alır ve ‘güven puanınızı ’oluşturmak için bir araya getirir. Temel olarak hesabınızı spam benzeri etkinlik ile güvenilir etkinlik arasında bir sürekliliğe göre sıralar.

Hiç kimse aslında güven puanı numarasını bilmiyor veya ona erişemiyor. Hesabınızın sahte veya spam benzeri olduğu düşünülürse tehlike, engellenme veya yasaklanma riskidir. İnstagram hesabınızın düzenli olarak engellendiğini veya İnstagram ‘ın belirli eylemleri gerçekleştirmenizi engellediğini fark ederseniz, İnstagram ‘ın hesabınızı spam benzeri olarak yorumlama olasılığı yüksektir. Temel olarak, hesabınızı sahte veya bot olarak görür ve bu nedenle güven puanınız muhtemelen çok düşüktür.

Farkında Olun, Haberdar Olun

Belki de bunun senin için geçerli olmadığını düşünüyorsun. Herhangi bir otomasyon aracı kullanmadığınızı ve hesabınızın orijinal olduğunu biliyorsunuz. Bu nedenle, hesabınızın güvenli olduğunu düşünüyorsunuz. Ne yazık ki, İnstagram programı yanlışlıkla bazı gerçek, insan davranışlarını otomatik veya yanlış olarak tanımlayabilir. İnstagram bot davranışını tanımlamak için bir algoritma kullanır. Programın yapabileceği tek şey hesabınızdaki eylemleri ve etkinlikleri yorumlamaktır. Hesabınızı sahte sayılmamaya ve hatta engellenmeye karşı korumanın tek tam kanıtı İnstagram ‘ın eylemlerinizi ve etkinliğinizi nasıl görüntülediğinin farkında olmaktır. Bunu öğrendikten sonra, platformdaki etkinliğinizin yanlış yorumlanmasını önlemek için adımlar atabilirsiniz.

Güven Puanınıza Zarar Veren Eylemler

İyi haber şu ki, güven puanınızı düşürebilecek bazı eylemleri belirlemek ve bunu geliştirmek için harekete geçmek mümkün. Düşük güven puanının en olası nedenlerinden bazıları şunlardır:

Sahte takipçiler ve otomatik yorumlar ve beğeniler – İnstagram, platformda herhangi bir şey yayınladığınızda içeriğinizi test eder. Başlangıç olarak, gönderinizi yalnızca takipçilerinizin yaklaşık %10 ‘una gösterir. Program daha sonra takipçilerinizin onunla nasıl etkileşimde bulunduğunu analiz eder. Takipçilerinizin çoğunluğu içeriğinizle etkileşime girmezse, programın bunları sahte takipçiler veya botlar olarak görmesi muhtemeldir ve bu da daha düşük bir güven puanına yol açacaktır. İnstagram da sahte veya bot beğeni ve yorumlarını tespit edebilecek kadar gelişti. Bunlar aynı zamanda güven puanınızı da olumsuz yönde etkileyecektir.

Spam benzeri etkinlik-herhangi bir otomasyon aracı kullanmasanız bile, hesabınız potansiyel olarak sahte veya otomatik olarak tespit edilme riski altındadır. Son altı ay boyunca İnstagram, otomasyonla mücadele etmek için özellikle çok mücadele etti. Ne yazık ki, bu, bazı gerçek, insan faaliyetlerinin spam benzeri olarak işaretlenmesine yol açmıştır. Otomatik olarak yanlış yorumlanma riski en fazla olan etkinlik türü, tekrar eden veya alakasız hashtag ‘leri beğenme, gönderme veya kullanma gereğidir. Aynı anda çok fazla kişiyi takip ederseniz veya aynı anda çok fazla kişiyi takip etmeyi bırakırsanız, spam benzeri etkinlik bayraklarını tetikleme olasılığınız yüksektir. Çok fazla tekrar eden yorum, gönderinizde olmayan kişileri etiketleme veya sizi takip etmeyen kişilerin doğrudan mesajlaşması bile İnstagram tarafından bot davranışı olarak görülebilir ve güven puanınızın önemli ölçüde zarar görmesine neden olur.

Bir yorum bölmesine katılım-bu, kullanıcıların hesaplarını büyütmelerine yardımcı olmak için kullanmaya çalıştıkları, ancak aslında geri tepen daha yeni stratejilerden biridir. Karşılıklı olarak birbirlerinin gönderileri hakkında düzenli olarak yorum yapmayı kabul eden bir grup hesabı veya kullanıcıyı içerir. Teorik olarak, bu büyümenizi olumsuz yönde etkilememelidir. Ancak, bu da ona fayda sağlamayacak ve zamanınızın ve çabanızın israfı olduğunu kanıtlayabilir. İnstagram algoritması bu tür etkinlikleri sahte olarak görür.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir