Twitter’da Uzun Video Nasıl Paylaşılır?

featured

Başlangıçta Twitter ‘a 30 saniyeye kadar video yükleyebilirsiniz. Tipik bir Twitter kullanıcısı için maksimum video uzunluğu 140 saniye veya 2 dakika 20 saniyedir. Bu, Twitter ‘ın 2016 ‘da daha sonra onayladığı 2 dakikadan uzun bir videoyu artık Twitter ‘a yükleyebileceğiniz anlamına gelir.

Twitter Professional Publisher Tool ‘u kullanıyorsanız, 10 dakikaya kadar video yükleyebilirsiniz. Ancak bunun için Twitter ‘ın onayını almanız gerekiyor. Bu mevzuda daha çok malumat edinmek için okumaya devam edin.

2016 itibariyle, %50 ‘den fazla kullanıcı video isteği gönderdi ve %90 ‘den fazla kişi cep telefonlarında Twitter videoları izliyor. Artık daha fazla insan Twitter ‘da video içeriği paylaşmayı seviyor.

Ancak Twitter ‘ın 30 saniyeden uzun videoları yükleme özelliği var. Genellikle insanlar bu özelliğin varlığından bile haberdar değiller çünkü Twitter bunu yalnızca işletme hesaplarına sunuyor.

Twitter Hesabınızın Kullanılabilirliğini Kontrol Edin

Yapmanız gereken ilk şey, profil ayarlarınızı yapılandırmak ve hesabınızı 30 saniyeden uzun videoları tweetlemeye uygun hale getirmek. O halde başlayalım:

Avi seçeneğine tıklayın, yani Twitter avatarı. Buna Twitter profil resmi diyebilirsiniz.

Açılır menüsünden Twitter Ads veya ads.twitter.com ‘u seçin.

Twitter reklamını ilk kez kullanıyorsanız, kredi kartı bilgilerinizi girmeniz gerekecektir.                                Kredi kartı bilgilerinizi verseniz bile video indirmek için tek kuruş ödemezsiniz. İşletme hesabınıza daha uzun videolar göndermek için Twitter Media Studio aracını kullanabilir veya studio.twitter.com adresine gidebilirsiniz. O yüzden rahatla ve yolunuza devam etin.

Twitter hesabınızda kart bilgileriniz güncellendiğinde size birkaç seçenek daha sunulacaktır. Üst menü çubuğunda Duyurular sekmesine tıklayın.

Açılır menüden Video ‘yu seçin.

Twitter video oynatıcısının şartlarını içeren bir açılır pencere belirecektir. Koşulları kabul edin ve İleri ‘ye tıklayın.

Twitter Video Kontrol Paneline Video Yükle

Hesabınız kurulduğuna göre, videonuzu Twitter hesabınıza yükleyebilirsiniz:

Videolar bölümüne ulaştığınızda, hesabınız tarafından yüklenen tüm videoları göreceksiniz.                          Sağ tarafta  “Videonuzu yükleyin ” yazan uzun yeşil bir düğme göreceksiniz. Twitter ‘a ilk kez bir video yüklediğinizde,  “İlk videonuzu yükleyin ” düğmesini göreceksiniz.                                                        Sağ tarafta uzun bir  “Videonuzu yükleyin ” butonunu göreceksiniz. Twitter ‘a ilk kez bir video yüklediğinizde,  “İlk videonuzu yükleyin ” düğmesini göreceksiniz.

Düğmeye tıklayın ve bilgisayarınızdan indireceğiniz videoyu seçin. Videonun haklarına sahip olduğunuzdan emin olun.

Videonun boyutuna ve biçimine bağlı olarak, videonun indirilmesi biraz zaman alabilir.

İndirilebilir video dosyası, kişisel hesapta 512 MB, işletme hesabında 1 GB ile sınırlıdır. Twitter şu anda mobil uygulamada H4 formatı ve AAC ses ile birlikte MP264 video formatını desteklemektedir.

Ayrıca Twitter ‘ın video yüklemesinin diğer sosyal medya sitelerine göre daha uzun sürdüğünü de unutmayın. İndir dediğimizde video hesabınızda mevcut demektir. Bir videoyu tweetlemek için atmanız gereken birkaç adım daha var. Şu anda videoyu yalnızca  “Video ” bölümünde görebilirsiniz ve yanında  “Tweetlenmedi ” etiketi olacaktır.

Tweeti oluşturma ve yayınlama

Videoyu tweetlemek için, Tweet Oluştur ‘a tıklayın

Şimdi, tweet ‘e eklenecek bazı alanların bulunduğu bir iletişim kutusu görünecektir. Bu, doğru kitleyi hedeflemeye yardımcı olur. Tweet Oluştur iletişim kutusunda aşağıdaki alanları bulacaksınız:

Tweet oluştur ( Tweet metni – 140 karakter)

Başlık ekle

Açıklama ekle

Harekete geçirici mesaj ekle

Bilgileri girdikten sonra şunları yapabilirsiniz: standart bir yayın kullanarak veya yalnızca sponsorlu tweet atabilirsiniz.

Yalnızca Tanıtılan, tweet’lerinizi tanıtmanız ve yeni kullanıcıların bunları görmesine izin vermeniz gereken ücretli bir hizmettir.

Önizleme düğmesine tıklayın ve tweet’inizin nasıl görüneceğini görün. Memnun olduğunuzda geri dönün ve tweet atın.

Artık oluşturduğunuz tweet tüm takipçileriniz tarafından görülebilecek.

Daha iyi çözünürlük ve daha hızlı yükleme süresi için video boyutunu 512 megabaytla sınırlamanızı öneririz. Daha uzun Twitter videoları, amacınızı hedef kitlenize açıklamanız ve onlarla etkili bir şekilde iletişim kurmanız için size daha fazla zaman tanır.

Uzunluk, Dosya Boyutu Açısından Mevcut Twitter Video Sınırı Nedir?

Twitter ‘da maksimum video uzunluğu 2 dakika 20 saniye veya toplam 140 saniyedir. Ayrıca videoları 10 dakikaya kadar indirebilirsiniz. Twitter hesap yöneticinizle iletişime geçin [yalnızca ticari hesaplar için geçerlidir]. Video dosya boyutu açısından 1 GB ‘a kadar video yükleyebilirsiniz. 1GB üzeri çözünürlük ve/veya bit hızı düşürülmelidir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir