Instagram hesap doğrulama nasıl yapılır?

Instagram hesap doğrulama

Instagram hesap doğrulama nasıl yapılmakta, Instagram hesabı nasıl doğrulanmakta, mavi tik alma eylemi nasıl yapılmakta, popüler sosyal ağ hakkında en çok aranan soruların başında yer almaktadır. Bu soruları aşağıda yanıtlayacağız.

Günümüzde tıpkı Facebookta olduğu gibi, sosyal ağ kullanıcılarının büyük çoğunluğunun Instagramda da bir hesabı var, fakat bu birçok kullanıcı için yeterli olmamaktadır. Oldukça büyük bir kitle de daha fazla takipçiye ulaşabilmek ve daha popüler gözükebilmek için Instagram’da mavi tik almayı yani hesabını doğrulamayı istiyor.

Sorun şu ki, Instagram bu ayrıcalığı az sayıda kişiye veriyor, bu sebepden dolayı hesabınız için hesap onay işaretini almanız kolay bir iş olmayabilir.

Instagram’da doğrulanmış bir hesaba sahip olmak ne demektir?

Instagram’daki onay işareti, hesabın gerçek olduğunu garanti eder. Instagram’ın milyarlarca kullanıcısı var ve sayı gittikçe artmakta, bu yüzden aynı isimde veya benzer isimlerle kullanıcılar bulmak çok yaygındır. Bu da sahte hesapların çoğalmasını kolaylaştırmaktadır.

Sahte hesaplar çoğunlukla ünlü kişilerin hesaplarını taklit etmek için oluşturulmakta ve birçok kullanıcı, eğlence veya spor dünyasından hayran oldukları bir ünlünün resmi hesabını takip ettiklerine inanarak bu tuzağa düşmektedir.

Bu tür bir dolandırıcılıklardan kurtulmak için, 2014 senesinde Instagram, takipçilerine hesapların resmi hesap olduğunu ve kimlik hırsızlığı olmadığını bildirmek için hesapları doğrulama olanağını sundu.

Onaylanmış hesaplar, kullanıcı adının sağ tarafında görünen mavi onay işareti veya doğrulama rozetiyle ya da halk arasında yaygın olarak kullanılan adıyla mavi tik sayesinde kolayca tanınır. Onay işaretli bir hesabı takibe aldığınızda , bu, takip ettiğiniz kişinin o hesabın gerçek sahibi olduğunu ifade eder.

Instagram hesap doğrulama

Instagram’da bir hesabı doğrulamak için gereksinimler nelerdir?

Daha önce de belirtildiği gibi, Instagram doğrulama tikini almak o kadar kolay değildir, çünkü istenen tüm gereksinimleri karşılamasına rağmen sosyal medyadan hiçbir zaman doğrulama almayan birçok kullanıcı vardır.

Hesap doğrulaması talep edebilmek için gereksinimler şunlardır: Hizmet şartlarına ve Instagram topluluk kurallarına uymak. Ayrıca doğrulama talebinde bulunmak için hesabınızın şu şekilde olması gerekmektedir:

Gerçeklik: Hesabınızı onaylatmak için gerçek bir kişi, kurum, marka veya kayıtlı bir şirket olduğunuzu ve gerçekten belirttiğiniz kişi olduğunuzu kanıtlayabilmelisiniz.

Benzersizlik: Instagram’da kişi veya şirket başına yalnızca bir tane hesabın doğrulanmasını talep edebilmektesiniz. Farklı dillerdeki hesaplar için bazı istisnalar olabilmektedir fakat bu çok özel durumlar için geçerli olmaktadır. mizahi içerikleri toplayan genel ilgi konusu hesaplar Instagram tarafından doğrulanmaya uygun değildir ve ayrıca hayranlar tarafından oluşturulan hesaplar da doğrulanmamaktadır.

Açık hesap: Temel bir gerekliliktir, hesabın herkes tarafından görülebilir olması gerektiğidir, Instagram hesabınızın özel olması durumunda, doğrulama almaya hak kazanmazsınız.

Dikkate değer olmak: Onaylanmaya uygun olan hesaplar, iyi tanınan ve çok aranan bir markayı, kurumu ,kişiyi veya kuruluşu temsil etmelidir.

Bir çok kullanıcının zaten Facebook’ta onaylanmış hesapları vardır, fakat bu Instagram için bir hesap doğrulaması almanın daha kolay olacağı anlamına gelmemektedir, Facebook hesabı için bir doğrulama almak  daha kolaydır.

Hesabımın doğrulanmasını nasıl talep edebilirim?

Instagram’da hesap doğrulaması istemek oldukça kolaydır. Sadece birkaç dakika sürecek, yapmanız gereken adımları sizlere anlatacağız:

Instagram’da birden çok hesabınız bulunuyorsa , doğrulamak istediğiniz hesaba giriş yaptığınızdan emin olmalısınız.

  • Yapmanız gereken ilk adım, profilinizin sağ üst köşesinde bulunan menüye tıklamak.
  • Menünün sonuna gidin ve Ayarlar seçeneğine tıklayın.
  • Hesap seçeneğini seçin.
  • Doğrulama iste üzerine tıklayın.
  • Instagram’ın sizden isteyeceği bilgileri tamamlayarak kimliğinizi onaylayın.
  • Üzerinde fotoğrafınızın bulunduğu resmi bir devlet tarafından verilmiş kimliğin bir kopyasını sisteme yükleyin, örneğin bir ehliyet veya başka bir resmi kimlik. Şirket olması durumunda şirket adı veya vergi beyannamesi olan bir fatura kullanılabilinmektedir, önemli olan belge adının daha önce girilen adla aynı olmasıdır.
    Gönder düğmesine tıklayın.
  • Bütün bilgileri sisteme girdikten sonra Instagram, talebi incelemeye alacak ve gönderilen verilerin gerçekliğini onaylamaya yönelik süreç başlayacaktır.

Instagram hesap doğrulama için hangi bilgileri istiyor?

Tam ad: adınızı resmi kimliğinizde (ehliyet, Kimlik Kartı vb.) göründüğü biçimde yazmalısınız.
Takma adlar: Takma adınız  veya şirketinizin adı olabilir, sizi takibe alan kişiler veya potansiyel takipçiler tarafından en iyi bilineni kullanmanız her zaman tavsiye edilmektedir. Sizi gerçek adınızdan çok bir takma adla tanıyorlarsa, bu bilgiyi bu alana yazmanız önerilir.
Kategori: Hesabınızın hangi konuyla ilgili olduğu, farklı kategoriler arasından seçim yapabilirsiniz, mevcut seçenekler şunlardır: spor, hükümet – politika, müzik, moda, eğlence, blogcu – etkileyici, işletme – marka – organizasyon vb. kategoriler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir