Instagram Kişisel Blog Nasıl Yapılır? 

featured

Son dönemlerde instagram uygulamasında oldukça fazla karşılaştığımız instagram kişisel blog hesapları son dönemlerde oldukça fazla popülerlik kazanmıştır. Her geçen gün yükselen içerik üretimi ve takipçi sayıları ile çoğu kullanıcı tarafından dikkat çekmektedir. 

İnstagram kişisel blog seçeneği ile herhangi bir teknik bilgiye gerek duymadan , instagram kullanıcılarının kendi bilgilerini paylaşmaları, çizmeleri, video oluşturmaları veya özgür bir şekilde dijital bir günlükmüş gibi kullandıkları sosyal medya mecrası olarak karşımıza çıkmaktadır. Kişisel bloglar kullanıcının kişiliğini yansıtarak o kullanıcının hayatından bir parçayı sunar. 

Instagram kişisel blog nedir?

Instagram kişisel blog, kişilerin düşünce ve duygularını diğer insanlarla paylaşabilecekleri yazıları yayınladıkları bir mecradır. Kişisel blog sayesinde blog sahibi diğer insanlar ile bir bağlantı kurma imkanına sahip olmaktadır. 

Instagram kişisel blog sayesinde her türlü konu hakkında düşünce ve yazılar paylaşmak mümkündür. Kişi tanınmış birisi ise yaşadığı duygulardan söz edebilir, almış olduğu bir ürün hakkında açıklama yapabilir ve düşüncelerini takipçileri ile paylaşabilir. Blog sahibinin hayatı ile ilgili her türlü bilgiyi sayfası üzerinden paylaşması ve takipçilerinin görüş ve yorumlarını alması mümkün olmaktadır. 

Instagram kişisel blog hesabı açan kişiler, bu mecra üzerinden seçecekleri kategoriye göre paylaşımlarını yapabilirler. Instagram üzerinden seçilecek olan kategori, doğru hedef kitleye ulaşma hususunda oldukça etkili olacaktır. 

Instagram kişisel blog nasıl olmalıdır?

Instagram kişisel blog açma kararı alan kullanıcılar ilk olarak bu kişisel bloğun nasıl olması gerektiğini bilmesi gerekmektedir. Kişisel bloglar bütünüyle yazarın kişiliğini ve kimliğini yansıtma özelliğine sahiptir. Yanlış atılan adımlar kişisel bloğun istenilen etkiyi vermemesini ve kişinin kendisini yanlış tanıtmasına neden olabilmektedir. 

Instagram kişisel blog nasıl olmalıdır? Sorusuna şu şekilde cevap verilebilir; 

Instagram kişisel blog tasarım bakımından oldukça sade ve anlaşılır olarak hazırlanmalıdır. Instagram kişisel blog oluştururken okuyucuları yormadan yazıları kolayca kavraması sağlanmalıdır. 

Instagram kişisel blog üzerinden anlatılmak istenen konu doğru ve akıcı bir dil kullanarak anlatılmalıdır. 

Instagram kişisel blog üzerinden yazılacak kişisel yorumlarda kesinlikle yorumlar ile anlatım sağlanmalıdır. 

Instagram kişisel blog üzerinden paylaşılan yazılarda ilk olarak bilgi verilmeli ardından kişi kendisini yorumlamalıdır. 

Instagram kişisel blog bilgileri daima güncel olmalıdır. 

Instagram kişisel blog içerisinde yer alan yorum ve yazılar daima özgün bir dille yazılmış olmalıdır. 

Instagram kişisel blog sahibinin tanıtıcı iletişim sayfası olmalıdır. 

Instagram kişisel blog üzerinden okuyucu ile sürekli etkileşim halinde olması gerekmektedir. Instagram kişisel blog sayfasında samimi ve güvenilir bir iletişim kurulmalıdır. Instagram kişisel blog en kusursuz şekilde hazırlanmalıdır. 

İnstagram Kişisel Blog Nasıl Oluşturulur?

İnstagramda kişisel blog oluşturulurken verilen adımları takip edebilirsiniz: 

Öncelikle instagram hesabınıza giriş yapın. 

Daha sonra profilinize giriş yapın ve sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine dokunun. Burada açılan seçeneklerden ayarlar seçeneğini seçin. 

Açılan sayfada hesap yazan seçeneğe tıklayın. 

Bu sayfada karşınıza çıkan profesyonel hesaba geçiş yap yazan seçeneği seçin. Karşınıza bir sayfa çıkacaktır. Bu sayfada hesabınızın tanınmış kişi ve kişisel blog olarak gösterilmesi için “içerik üreticisi” seçeneğini işaretleyin. 

İçerik üreticisi seçeneğini işaretledikten sonra hangi alanda paylaşımlar yaptığınızı işaretleyerek bir sonraki adıma geçebilirsiniz. 

Bu adımda facebook sayfanız ile bağlantı kurmanız istenecektir. Bu adımda facebook ile bağlantı kurmak istemiyorsanız geç seçeneğine basarak bu adımı atlayabilirsiniz. Bir sonraki aşama ise iletişim bilgilerinin girileceği aşamadır. İnstagram ekibi ve instagram kullanıcılarının sizle daha rahat iletişim kurabilmesi için doğru kişisel bilgilerinizi sisteme girmeye özen gösterilmelisiniz. 

Sisteme girdiğiniz iletişim bilgilerinin profilinizde görünmesi için herkese açık konuma getirmeniz gerekmektedir. 

Bütün işlemleri bitirdikten sonra bitti seçeneğine tıklayın ve instagram kişisel blog hesabınız hazırdır. 

Instagram Kişisel Blog Açmak Ücretli mi? 

Instagram kişisel blog oluşturmak için ücret ödemenize ihtiyaç duyulmaz. Instagram hesabı gibi ücretsiz bir biçimde kişisel blok oluşturabilirsiniz. 

Kendi Instagram hesabınızı sonradan kişisel bloğa çevirmek olanağına da sahipsiniz. Tüm bu işlemler hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirilebilinir. 

Instagram Kişisel Blog ile Para Kazanmak mümkün müdür? 

Instagram`da oluşturduğunuz kişisel bloğunuz ile para kazanabilirsiniz. Para kazanmak için özgün ve etkileyici içerikler oluşturmalısınız. Bu içerikler üzerinden doğrudan para kazanmanız mümkün değildir. Ancak içerikler yardımıyla belirli kitleye ulaştıktan sonra bloğunuza reklam alarak gelir sağlayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir