Instagram Hikayesinin Ekran Görüntüsü Gizli Şekilde Nasıl Alınır?

Instagram hikayesinin ekran görüntüsü gizli şekilde nasıl alınır?

Instagram, küresel olarak en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında gösterilmektedir. Birbirinden farklı özellikler sunması ile ön plana çıkan Instagram; hikaye, reels, post, mesaj, IGTV gibi farklı seçenekler ile sosyalleşmeyi desteklemektedir. Instagram platformunda paylaşılan bu gönderileri telefonuna kaydetmek isteyen bireyler, Instagram hikayesinin ekran görüntüsü gizli şekilde nasıl alınır sorusuna yanıt aramaktadır. Bu noktada herhangi bir kullanıcının hikayesinde paylaştığı görüntüyü bildirimsiz şekilde screen shot almanız mümkündür. Ancak direkt olarak ekran görüntüsü alırsanız, gizlilik nedeniyle görüntü siyah ekran olarak alınabilir ya da karşı tarafa bildirim gönderilebilir.

Instagram üzerinde paylaşılan her türlü gönderi seçeneğini ekran görüntüsü almak mümkündür. Bu durum videolar için de geçerlidir. Ancak aldığınız kayıtların gizli olmasını istiyorsanız, bazı adımları takip etmeniz gerekecektir. Aşağıdaki başlıklara göz atarak daha detaylı bilgi alabilmeniz mümkündür.

Instagram Gizli Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Instagram platformunda paylaşılan her türlü gönderi çeşidi için ekran görüntüsü alabilmeniz mümkündür. Ancak gizlilik ilkesi nedeniyle ekran görüntüsü amanız durumunda galerinizde siyah bir görüntü oluşabilmektedir. Hem karşı tarafa bildirim gitmemesini, hem de görseli tam haliyle kaydedebilmeyi istiyorsanız, aşağıda belirtilen adımları takip etmeniz gerekecektir.

  1. Instagram platformuna mobil cihazınız üzerinden giriş yapınız.
  2. Kullanıcı adı ve şifre bilgilerini girerek ana ekrana erişiniz.
  3. Daha sonra internet bağlantınız açık olacak şekilde ekran görüntüsü olarak kaydetmek istediğiniz hikaye, reels, IGTV, post gibi gönderi çeşitlerinden dilediğinizi bulunuz.
  4. Ekran görüntüsü almak istediğiniz gönderiye eriştikten sonra, mobil cihazınızı uçak moduna alınız.
  5. İnternetiniz kapalı vaziyetteyken telefonunuzun ekran görüntüsü alma kombinasyonunu kullanarak screen shot alınız.
  6. Daha sonra galerinize erişerek almış olduğunuz ekran görüntüsünü kontrol ediniz.
  7. Kaydettiğiniz gönderide herhangi bir sorun yoksa telefonunuzu uçak modundan çıkartabilirsiniz

Bu adımları takip ederseniz, internetsiz bir şekilde ekran görüntüsü alacağınız için herhangi bir sorun yaşamadan istediğiniz hikâyenin telefonunuza kaydedilmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede hem görseli tam şekilde kaydedebilir, hem de Instagram DM gitmeden SS alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Daha önce de belirtildiği gibi, bu noktada internetinizin kapalı olması yeterli olacaktır.

 Instagram hikayesinin ekran görüntüsü gizli şekilde nasıl alınır?

Instagram Ekran Videosu Alma

Instagram üzerinden ekran görüntüsü almak istediğiniz gönderi bir video ise, Instagram ekran videosu alma işlemi yapmanız gerekecektir. Zira ekran görüntüsü, yalnızca hareketsiz görseller için işe yaramaktadır. Ekran videosu alabilmek için telefonunuzda ekran kaydı seçeneğinin olması gerekmektedir.

Pek çok telefonda var olan ekran kaydı seçeneği, telefonların giriş ekranındaki kısa yol ayar panelinde yer almaktadır. Buna ek olarak telefonunuzun ayarlar sekmesinden bu özelliği kontrol edebilirsiniz. Ancak telefonunuzda bu özellik yoksa çeşitli uygulama ve eklentilerden yardım alarak telefonunuza video kaydı özelliği ekleyebilirsiniz.

Instagram ekran videosu alabilmek için Instagram uygulamasına giriş yapmalı ve daha sonra ekran kaydı almak istediğiniz videoya erişmelisiniz. Sonrasında ise internetinizi kapatmalı ve telefonunuzun ekran kaydı özelliğini aktif hale getirerek videonun bitimine kadar aynı ekranda beklemelisiniz. Sonrasında kaydı kapatarak galerinizi kontrol etmeli ve görüntüde sıkıntı yoksa internetinizi tekrar açmalısınız.

Instagram Ekran Görüntüsü Alanları Görme

Kendi profilinizdeki gönderileri ekran görüntüsü alanları bilmek istiyorsanız, Instagram ekran görüntüsü alanları görme programlarını kullanabilmeniz mümkündür. Instagram platformunda bu özellik olmadığı için farklı uygulama ve eklentiler ile bu bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Bu uygulamalara erişmek için internet üzerinde araştırma yapabilir ve bilgi alabilirsiniz. Ancak bu noktada bilmeniz gerekir ki, bu tarz uygulamalar tam anlamıyla çalışmayabilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir