Instagram’da Bilgisayardan Nasıl Mesaj Atılır?

featured

Dijital medya çağında en çok kullanılan uygulamalardan biri Instagram’dır. Artık en genç insanlardan en yaşlılara kadar herkes aktif bir şekilde Instagram kullanmakta. Hatta son zamanlarda insanlar evcil hayvanlarına ve yeni doğmuş bebeklerine bile profil oluşturmaya başladı. Çok popüler olan bu uygulamada anılarınızı, fotoğraflarınızı ve videolarınızı takipçilerinizle paylaşabiliyorsunuz. Ek olarak arkadaşlarınızla mesajlaşıp görüntülü aramalar gerçekleştirme seçenekleriniz de var. Ancak ne yazık ki hayatlarımızın bu kadar içerisinde olan Instagram’ı web sitesi üzerinden kullanırken DM yani direkt mesaj atamıyoruz. Gününün çoğunu bilgisayar başında geçiren insanlar için bu ciddi bir eksikliktir. Neyse ki bu eksikliğe çözüm bulmanın birkaç farklı yolu var. Bu yazımızda da sizlere bu yollardan bahsedeceğiz.

Bilgisayardan DM Atmanın Yolları

Özellikle Instagram üzerinden para kazanan insanlar işlerini masa başında daha kolay halledebileceği için uygulamanın bütün özelliklerinden de bilgisayarda faydalanabilmek ister. Bu talep doğrultusunda da “Instagram’da bilgisayardan nasıl mesaj atılır?” sorusu türemiştir. Telefonlardaki bütün Instagram özelliklerini bilgisayarda kullanabilmeniz için yapabileceğiniz üç farklı yöntem vardır. Bu yöntemleri sizler için kolaydan zora doğru sıraladık.

Uygulama İndirmek

Instagram’ı dizüstü ya da masaüstü bilgisayarlarınızda da etkili bir şekilde kullanabilmek için doğrudan uygulamasını bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Bilgisayarınızın modeline göre microsoft store, play store, app store ve apple store gibi mağaza seçeneklerinden Instagram uygulamasını ücretsiz bir şekilde indirip kurabilirsiniz. Bu yöntemle uygulamayı web tarayıcınızdan açmak yerine doğrudan uygulamasından açmış olursunuz ve mobilde gerçekleştirebildiğiniz bütün işlemleri yapabilirsiniz.

Emülatör İndirmek

Bu yöntemi tercih ettiğinizde Instagram’ın windows sürümünü değil mobil sürümünü kullanırsınız. Yani bir başka deyişle bilgisayarda kullanacağınız uygulamanın arayüzü ve görüntüsü telefonunuzdakinin birebir aynısı olur. Ancak elbette ki direkt uygulamanın kendisini indirmekten biraz daha zahmetlidir. Emülatör adı verilen bu yazılımlar mobil arayüzüne sahip uygulamaları bilgisayarınızdan açabilmenizi sağlar. Bu işlemi gerçekleştirebilecek çok sayıda emülatör programı seçeneği vardır. Bu yöntemle Instagram’da bilgisayardan mesaj atabilmeyi gerçekleştirmeniz için uygulamanız gereke aşamalar şunlardır:

  • Zararlı yazılımlardan kaçınmanızı sağlayacak bir araştırma yapıp doğru emülatör programını indiriniz.
  • İndirdiğiniz programı yönergelerine bağlı kalarak kurunuz.
  • Emülatör açıldığında karşınıza bir telefon ekranı çıkacaktır. Burada Google hesabınıza giriş yapınız.
  • Daha sonra Google Play Store’dan Instagram’ı indirip mobil arayüzü ile kullanmaya başlayınız.
  • Bu aşamadan sonra telefonunuzda nasıl mesaj atıyorsanız bilgisayarınızda da o şekilde atabilirsiniz.

Tarayıcının Ayarlarını Değiştirmek

Tarayıcınızın belirli ayarlarını değiştirmek de tıpkı emülatörlerin yaptığı gibi bilgisayarınızda mobil arayüzü görünümü elde etmenizi sağlar. Ancak bunu uygulama indirmeden yaparsınız. Gerçekleştirmeniz için takip etmeniz gereken adımlar şunlardır:

  • Instagram’ın web sitesine girip hesabınıza giriş yapınız ve profilinizi açınız.
  • Sayfada sağ tıklayıp “incele” seçeneğine basınız.
  • Açılan yeni seçenekler arasında “Toogle Device Toolbar” yazısına tıklayın. 
  • Ardından açılan sayfada sol üst kısımda bulunan “responsive” seçeneğine tıklayın.
  • “Responsive” seçeneğinin altında yer alan telefon modellerinden birini seçiniz.
  • Web arayüzünüz artık mobil arayüzünüz ile aynı. Şimdi dilediğiniz kişiye mesaj atabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir