Instagramda Bilgisayardan Nasıl Mesaj Atılır?

featured

Instagram, sosyal medya platformları içinde günden güne popülerliği arttıran bir mecradır. Ancak artan popülerliğine rağlan mobil ağırlıklı geliştirilen bir uygulama olarak kalmıştır. Bilgisayardan Instagram’a giriş yapmak ve fotoğrafları görmek gibi işlemlerin yapılması mümkün. Bunun yanında, bilgisayardan mesaj atmak gibi işlemler uygulamanın sitesi üzerinden gerçekleştirilemiyordu. Ancak yapılan son güncellemeler ile Instagram’da bilgisayardan mesaj atmanın yolu açılmış oldu.  

Önceleri bilgisayardan Instagram mesajı yollamak için farklı yöntemler uygulanıyordu. Bu yöntemler, genel olarak bilinmiyor ve kullanıcılar mobil uygulamayı kullanmayı sürdürüyordu. Instagram’da bilgisayardan mesaj atmak mümkün olsa da tam anlamıyla kullanışlı olduğunu ise söylemek zordu. Oysa bugün kolay bir şekilde mesaj, video ya da fotoğraf gönderebiliyorsunuz.

Instagram Direkt Mesaj (DM) Nedir? 

Instagram üzerinden mesaj gönderimi, özel mesaj gönderimi olarak tanımlanır ve Direkt Mesaj adı verilir. Kısaca DM olarak adlandırılan bu bölümde, kullanıcılar sadece birbirlerinin görebileceği mesajların gönderimini sağlar.

“Direkt Mesaj” gönderilirken mesaj gönderilen kişi arkadaşınızsa, direkt iletim sağlanır. Ancak arkadaşınız olmayan bir kişiye mesaj göndermek istediğiniz, giden mesajlar spam olarak düşer. Bunun yanında çok sayıda kişiye mesaj gönderebilir, başkaları tarafından yayınlanan post ve hikayeleri paylaşabilirsiniz.

Instagram’ın DM özelliği ile mesajları hızlı bir şekilde gönderebilir, istediğiniz an eski mesajlara ulaşabilir ve gereksiz olanları silebilirsiniz.

Instagram’da Bilgisayardan Nasıl Mesaj Atılır?

Bilgisayarlardan Instagram mesajı atma, günümüzde kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği bir işlemdir. Dünyada yaygın olarak kullanılan mobil seçeneğinin yanı sıra, bilgisayar ya da tablet üzerinden de mesajlaşılabilmektedir. Pek çok Android ya da IOS uygulamalarından, telefon ve bilgisayarı entegre ettikten sonra kullanılabilmektedir.

Instagram’ın mesaj bölümü “Instagram Direct” ya da “Direkt Mesaj” olarak tanımlanır. Bu bölüm üzerinden kullanıcılar ses, video, fotoğraf ya da ileti gönderimi yapabilmektedir. Mobil uygulamada, ekranın sağ üst köşesinde yer alan buton üzerinden bu sayfa açılabilir. Web sitesinde ise ana sayfanızda sağ üst tarafta yer alan butonlar arasında “Direkt Mesaj” seçeneğini bulabilirsiniz.

Bilgisayardan Instagram Direkt Mesaj (DM) Gönderme Adımları 

Bilgisayardan Instagram uygulamasını kullanmak isteyen kullanıcılar, fotoğraflara ve hikayelere rahatlıkla ulaşabilirler. Bunun yanında beğeni ve yorum yapma seçeneklerini de kullanmak mümkündür. Yapılan son düzenleme ile Instagram mesajı göndermek, bilgisayardan da yapılabilen bir uygulama oldu. İşte bilgisayardan “Direkt Mesaj” gönderme adımları:

  • İlk olarak Instagram hesabınızı, bilgisayarınıza entegre etmeli ve giriş yapmalısınız. 
  • Ana sayfanız açıldıktan sonra sağ üst köşede yer alan “Direkt Mesaj” simgesine tıklayarak, mesajlaşma sayfasını açabilirsiniz.
  • Bu sayfada tüm mesajlaşma geçmişinizi ve kişileri görebilirsiniz.
  • Mesaj atmak istediğiniz kişinin adının üzerine tıklayarak yeni mesaj yazabilirsiniz. 
  • Farklı bir kullanıcıya mesaj atmak istediğinizde ise “Yeni Mesaj” butonuna tıklayarak işlem yapabilirsiniz. 
  • Bunun yanında, post ya da hikayeleri de “Direkt Mesaj” butonuna tıklayarak, istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir