İnternet Şifresi Nasıl Değiştirilir?

featured

Kablosuz ağınızı güvenli bir şekilde kullanarak şifre değiştirmeniz oldukça mümkündür. Modem ve Wifi şifresini değiştirmek aynıdır. Wifi modem için bir bağlantı olarak bilinir. Wifi şifresi ne kadar uzun ve benzersiz olursa ağ bağlantısı o kadar iyi olur  şifre değişimi sırasında içerisinde harf ve rakam kullanmaya özen gösterin böylelikle daha güçlü olur.

Ayrıca Wifi adınız kendi isminiz olmasın. Wifi ağı bu durumda daha kolay bulunabilir ve şifre denendiği zaman kırılması kolay olur. Özgün ve güçlü bir isim olmasına dikkat edin. Kendi doğum gününüz gibi ev adresiniz gibi şifreler belirlememelisiniz. Wifi kullanıcı adı öğrenme hizmeti sunan internet sağlayıcınız ile iletişime geçip öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra size şifrenizi de söyleyebilirler. Wifi şifre değiştirme yöntemini bilmiyorsanız ve öğrenmek istiyorsanız, şu seçenekleri izleyebilirsiniz.

  • Wifi bağlantısının açık olup olmadığını kontrol edin
  • Belirli başlı bir cihaz yardımı ile web tarayıcısını açın
  • İnternet tarayıcısı adres bölüm yerine 192.168.1.1 yazın
  • Eğer ki sayfa açılmaz ise 192.168.1.2 ve 192.168.2.1 ya da 192.168.2.2 seçeneklerini uygulayın.
  • Açılan sayfa bölümünde modem ara yüz yerine girebilmek için kullanıcı ismi ve şifre istenir.
  • Kablosuz ağ bağlantısının ismini ve şifresini bilmiyorsanız bunu internet sağlayıcısından öğrenmeniz mümkündür.
  • Giriş işlemi tamamlandıktan sonra menü alanından kablosuz ağ ayarları kısmını seçin.
  • Bu alandan ağ şifreleme yerine gidin.
  • Ağ şifre belirleme alanında Wifi adını ve şifresini değiştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Wifi Şifresi Ne Demek?

Kullanmış olduğunuz internet ağını farklı kullanıcı kitlesinden korumaya yarayan parolaya Wifi şifresi adı verilir. İnternet aboneliği aldığınız zaman internet sağlayıcı ağına özel olacak şekilde bir şifre uygulanır  Wifi şifre değiştirme işlemi ise verilen güvenlik parolasını kendi belirleyeceğiniz yeni bir parola ile değiştirmek olur. Wifi şifresi herkese özel bir giriş anahtarı şifresidir. İnterneti kullanabilmeniz için sanal dünyaya bu şifre ile adım atabiliyorsunuz.

Anahtarı kendi unutmayacağınız akılda kalıcı bir isim ve şifre ile özel hale getirebilirsiniz. Wifi sizin için özel olacak şekilde internet ağı olasılığı sunar. Bu alanı koruyup istediğiniz şekilde kullanabilmek için dilediğiniz değişikleri yapmanız mümkündür.

Wifi Kullanıcı Adı Değiştirme Nasıl Yapılır?

Wifi kullanıcı adı değiştirme seçeneği şifre değiştirme yöntemi ile aynıdır. Aynı adımlara dikkat ederek Wifi kullanıcı adı değiştirme imkanına sahip olabilirsiniz. Ağ şifreleme bolümü alanına gidip bağlantı alan ismini ve şifresini belirleyebilirsiniz. Modemde yer alan ip adresini web tarayıcı kısmına yazınca modem ayarları sayfasına ulaşmanız kolay olur.

Modem ayarları sekmesinden SSID alanına gidip ağ adı bölümündeki adı değiştirebilirsiniz. Bu bölümde kullanmakta olduğunuz internet sağlayıcısının mevcut adı bulunur. Kablosuz ağ için bunu silip o yere kendi istediğiniz bir ismi yazabilirsiniz. Böylelikle işlem gerçekleşmiş olur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir