Yönetim Bilişim Sistemleri Nedir, Ne İş Yapar?

featured

Yönetim bilişim sistemleri (YBS), fakültelerde 4 yıllık eğitim verilerek okunan bir lisans bölümü olup bilgi yönetimi ve teknolojiyi içinde yoğun olarak barındıran bir meslek grubudur. Bilginin ve teknolojinin çok önemli olduğu bu dönemde, Yönetim bilişim sistemlerinin de önemi yadsınamayacak kadar büyüktür. Özellikle gelişen Türkiye ve tüm dünyada gün geçtikçe Yönetim bilişim sistemleri eğitimi alan bireylere ihtiyaç daha da çok artmaktadır.

Hemen hemen her fakültede mesleğe olan ihtiyacın artması sebebi ile eğitimine başlanmıştır. Bu bölümü tercih eden bireylerin analiz yeteneği çok yüksek, disiplinli, odaklanma problemi olmayan, yeniliklere açık ve gelişime destek vermeyi seven, yaratıcı, teknoloji ile yakından ilgili, sorumluluk sahibi bireyler olmalıdır.

İş sahasına girdiklerinde de sürekli gelişen teknoloji ile ilgili olmaları, analiz edilecek sorunları gözlemlemeleri, çözüm üretmeleri, ihtiyaçlar doğrultusunda aksiyon alabilmeleri, uzun saatler çalışabilen bireyler olmalılar ki iş hayatlarında uyumlu ve mutlu bireyler olabilsinler.

Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümünde Alınan Dersler Nelerdir?

Bölüm toplam 4 yıl, 8 dönemden oluşup teknoloji, matematik, pazarlama stratejileri, veri toplama gibi bir çok dersi içinde barındırır. Bu dersler:

Genel muhasebe, sistem analizi, tasarım, bilişim, algoritmalar, bilgisayar programlama gibi dersler olup yönetim bilişim sistemleri lisans mezunu olabilirler. Yönetim bilişim sistemleri lisans bölümünü bitiren kişiler, yönetim bilişim sistemleri uzmanı ismini almaya hak kazanırlar.

8 dönemin sonunda 240 akts tamamlanarak mezun olunan bu bölümde yetiştirilen her birey mesleki açıdan yeterli donanıma sahip olmalı, kendilerini geliştirmelidir.

YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ UZMANI NE İŞ YAPAR?

Yönetim bilişim sistemleri lisans bölümünü bitiren bireyler, donanımlı ve çok yönlü uzmanlar olurlar. Bu bölümün mezunu olan kişiler, bilgisayar ve yazılım şirketleri ile doğrudan ilişkili olarak çalışıp teknolojinin içinde bulunduğu her alanda aktif olarak çalışabilecek yetkin kişilerdir.

YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ UZMANI İŞ OLANAKLARI NELERDİR?

Şirketlerde bilgi işlem bölümünde, bilgisayar ve yazılım şirketlerinde her bölümde kolaylıkla çalışabilirler. İş işleyişini hızlandırıp pratik çözümler sunarlar ve iyi aksiyon alırlar. Bu sebeple her şirkette yönetim bilişim sistemleri uzmanı çalıştırılmalı, her şirkette ve iş yerinde bulunmaları iş yerlerinin lehine olacaktır.

Yönetim bilişim sistemleri uzmanı maaş aralığı nedir?

Tüm meslek gruplarında olduğu gibi bu meslek grubunda da kişinin kendini ne kadar geliştirmiş olduğu oldukça önemli olup, bu durum maaş için iyi bir kıstas olmaktadır. Her birey için 4-5 bin lira civarında işe başlanması mümkün olup kişinin kıdem seviyesi ya da mezun olana kadar edindiği sertifika ya da okul dışındaki eğitimler sayesinde maaşlar çok yüksek rakamlara ulaşabilmektedir. Maaş konusunda şirkete, yönetim bilişim sistemleri uzmanına, zaman ve kıdeme göre ciddi farklar ortaya çıkabiliyor. Bu sebeple okul dışında da eğitimler almanız sizi çok büyük adımlar olarak öne çıkarabilecek bir durum olabilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir