Interrail Nedir?

featured

Interrail, Avrupa’yı bir bütçeyle keşfetmek isteyenler için bir tren seyahat programıdır. Avrupa ‘daki her ülkenin kendi tren sistemi vardır ve her tren güzergahı belirli bir zaman çizelgesine göre çalışır. Ayrıca, her ülkenin Interrail programını yöneten ve sakinlerine paso dağıtan merkezi bir ajansı vardır. Her bilet bir aylık seyahati kapsar ve farklı seyahat seviyeleri için farklı indirimler sunar.

İnsanlar çok para harcamadan Avrupa ‘yı gezme fikrine bayılırlar. Avrupa ‘daki her ülkenin kendi tren sistemi vardır, bu nedenle transferleri karıştırmadan bir yerden bir yere kolayca seyahat edebilirsiniz. Her tren rotasının bir adı ve kodu vardır ve belirli bir zaman çizelgesinde çalışır. Trenler bir büyük şehirden ayrılıyor ve yol boyunca daha küçük şehirlerde duruyor. Hatta insanlar herhangi bir durakta trene binebilir veya inebilir ve yol boyunca istediklerini yapabilirler. Hatta engellilerin kolayca erişebileceği yardımcılar bile vardır.

Interrail Ne İşe Yarar?

Interrail için orijinal konsept, Genç Avrupa Hareketi üyelerinin Roma ‘da tartışmak üzere bir araya geldiği 1922 ‘de ortaya çıktı. Avrupa için gelecekteki projeler. Bir üye, üyeleri bir ülkeden diğerine taşımak için bir vagon ağı oluşturmayı önerdi. Ancak bu, 1950 ‘de on ülkenin Interrail ‘i oluşturmak ve sürdürmek için bir hükümetler arası örgüt (IGO) oluşturmayı kabul ettiği 1950 yılına kadar resmi bir proje olarak benimsenmedi. IGO, ilk seyahatlerini başlatmadan önce tren vagonları, zaman çizelgeleri ve bir Interrail seyahati yürütmenin diğer yönleri üzerinde anlaşmaya vardı. Bu programı yürütmek için, her katılımcının yerel yönetim bütçesinden ödenen bir üyelik ücreti olması gerekir.

Her Interrail bileti, Avrupa içinde bir aylık seyahati kapsar ve size tren ücretinde indirim sağlar. Bazı geçişler o ay içinde istediğiniz yere gitmenize izin verirken, diğerleri yalnızca Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere ‘den geçmenize izin verir. Pasolar 16 yaşına kadar alınabilir, ancak genellikle sadece 23 veya 24 yaşına kadar çıkar. Pasolar ayrıca Avrupa dışında ikamet edenler için de mevcuttur; ancak, çok fazla yer kaplamazlar. Avrupalı olmayanlar için mevcut olan en son geçiş, Avrupalılar için sadece 49 ülke yerine 57 ülkeyi kapsıyordu.

Interrail Önemi Nedir?

IGO, Interrail seyahatleriyle daha fazla insanın ilgilenmesini sağlamak için yılda birkaç kampanya yürütür. Bunu gazetelerde, internette, radyo dalgalarında ve Avrupa ‘nın her yerindeki turistik noktalarda tanıtıyorlar. Hatta katılımcıların bir ay içinde Interrail geçişlerini kullanarak farklı ülkelerdeki farklı şehirleri ziyaret ettikleri  ‘Interrailing ‘ gibi oyunlar bile yarattılar. İnsanlar, paradan tasarruf edebilmek ve ziyaret ettikleri yerleri daha fazla görebilmek için Avrupa ‘daki gezilerine bunun gibi ekstra maceralar eklemeyi severler.

Interrail Süreç Nasıl İşliyor?

Interrail, genç yetişkinler için bir dünya seyahat programıdır. İnsanları Avrupa ülkeleri ve kültürleri hakkında eğitmek için Avrupa Birliği ‘nin bir girişimidir. Avrupa ‘daki her ülke kendi müfredatları aracılığıyla Interrail ‘in oluşturulmasına katkıda bulunur. Interrail programı kapsamındaki tüm tren yolculukları, Alman Raylı Sistemi (DGSE) için minimum hizmet standartlarının altında olmalıdır. Tren yolları 40 ‘tan fazla ülkeyi kapsar ve tamamlanması birkaç hafta sürebilir. Her ülkenin, diğer ülkeler ve kültürlerle etkileşimlerle zenginleşen kendine özgü bir kültürü vardır.

Interrail Günümüzdeki Popülerliği Nedir?

Interrail ‘e binici katılımı zamanla arttı. Başlangıçta, yalnızca belirli AB ülkelerinde yaşayan kişiler tarafından kullanılabiliyordu. Artık uyruğu ne olursa olsun herkes Interrail ‘e katılmak için başvurabilir. Başvuru için asgari yaş 18 ‘dir. Başvurular, Avrupa Birliği web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak yapılmalıdır. Başvuruları aldıktan sonra AB, coğrafi ve cinsiyet temsiline göre belirli sayıda katılımcı seçer. Katılımcılar, Interrail kartı olarak bilinen bir Avrupa seyahat belgesi almak için gereken uluslararası eğitim standartlarını karşıladıklarını gösteren belgeleri sağlamalıdır. Seçildikten sonra, katılımcılar seyahatlerine çıkmadan önce eğitim alırlar.

Tren rezervasyonları- Katılımcılar, seyahat tarihinden 12 ay önce istedikleri tren biletlerini rezerve etmelidirler.  Avrupa Birliği web sitesi aracılığıyla çevrimiçi olarak başvurabilirler. Katılımcılar, şu anda tanınmış bir kurumda lisans veya yüksek lisans derecesi aldıklarını ve gerekli tüm dersleri geçer not alarak tamamladıklarını gösteren resmi belgeleri sunmalıdır. Bu belge, akademik kayıt doğrulama beyanı olarak anılır. Sağlık kontrolü- Tüm tren yolcuları, ulusal sağlık yetkililerinden, uluslararası seyahat etmelerini engelleyecek akut veya kronik hastalıkları ve fiziksel engelleri olmadığını gösteren Sağlık Beyan Formlarını sunmalıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir