İple Bıyık Almanın Faydaları ve Avantajları Nelerdir?

 İple Bıyık Almanın Faydaları

Kadınlar bıyıklarını almak için birçok farklı yola başvururlar. Bu yollar ağda, tüy dökücü krem ve ip kullanımıdır. Halk arasında bazı söylentiler mevcuttur. Bu nedenle kişiler iple bıyık almanın faydalarını araştırırlar. Bıyık bölgesindeki kılların alınması için kişiler kendilerine en kolay gelen yöntemi tercih ederler. İple bıyık almak da oldukça kolay ve avantajlıdır.

İple Bıyık Almanın Faydaları

İple bıyık almanın faydaları aşağıdaki şekilde listelenebilir;

  1. Bıyık bölgesindeki tüyler kısa olduğu zaman ağda ile alınması uygun değildir. Ağda ile tüyler tamamen alınamaz ve yara oluşabilir. Ancak ip ile bıyık alınır ise tüyler tamamen temizlenmiş olur. Pürüzsüz bir deneyim için ip ile bıyık alınması tavsiye edilir.
  2. Tüy dökücü kremler bıyık bölgesindeki tüylerin daha sert ve siyah çıkmasına neden olur. Ancak iple bıyık almak tüylerin sertleşmesine engel olur. Zaman içerisinde tüylerin azalmasını sağlar ve zayıf tüyler çıkmaya başlar. Kalın tüylere sahip kişiler için tavsiye edilir.
  3. Batık kıl kadınların en istemediği durumlardan birisidir. Oldukça kötü bir görünüm oluşmasına neden olur. Bu nedenle kişiler batık kılı önleyecek yöntemler ararlar. İple bıyık almak da batık kıl oluşmasını önleyen yöntemlerden birisidir.
  4. Ağda ve tüy dökücü kremler, iple bıyık alma yöntemine göre daha maliyetlidir. Bir ip ile kişiler 250 defa bıyık alma işlemini gerçekleştirebilirler. Az maliyet ile uzun süre tüyleri almak bu yöntem ile mümkündür.
  5. İp ile bıyık almak sağlık için herhangi bir sorun teşkil etmez. Tüy dökücü kremler kimyasal maddeler içerdiği için kişilerin sağlığını tehdit edebilir. İp hem sağlıklı hem de basit bir yöntemdir.
  6. Ağda ve tüy dökücü krem kullanımı sonucunda kişilerin yüzünde şişlikler, kızarıklıklar meydana gelebilir. Ancak ip en hassas ciltler için bile herhangi bir komplikasyon meydana getirmez.

 İple Bıyık Almanın Faydaları

İple Bıyık Almanın Zararları

İple bıyık almanın yararları kadar zararları da mevcuttur. Kişiler bu maddeleri karşılaştırmaları ve kendileri için en uygun yöntemi bulmalıdır. Piyasada yer alan yöntemlerin hepsi farklı kişiler için uygun olacaktır. Bu nedenle kişilerin kendilerine en uygun yöntemi bulması gereklidir. İple bıyık almanın zararları aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  1. İple bıyık almak oldukça acılı bir yöntemdir. Ağda yaparken kişilerin bütün tüyleri bir anda alınır. Ancak iple tüy alınırken ayrı ayrı alınmaktadır. Bu nedenle kişiler az da olsa acılı bir süreç yaşayabilirler. Tüyler alındıktan sonra kişilerde ağrı da meydana gelebilir. Tüylerin kökten çekip koparılması o noktada ağrı bırakabilir. İşlemden sonra bıyık bölgesine buz konulması ya da nem oranı yüksek krem sürülmesi gerekebilir.
  2. İple bıyık alan kişiler, işlemden hemen sonra dışarı çıkamazlar. Bunun nedeni kişilerin vücudunun tüylerin çekilmesine karşı tepki vermesidir. Bıyık bölgesi anında kızarır ve bir süre sonra geçer. İple bıyık aldıktan sonra krem kullanılır ise kızarıklık da önlenebilir. Ancak az da olsa kızarıklık oluşması mümkün olacaktır.
  3. Kişilerin en çok karşılaştığı sorunlardan birisi de şişmedir. İple bıyık aldıktan sonra kişilerin dudak üstünde şişlikler meydana gelebilir. Bunun asıl sebebi bu bölgenin oldukça hassas olmasıdır. Hassas olduğu için şişerek tepki verebilir. Bu durumda şişlik birkaç gün sürebilir ve günler sonunda iner.
  4. Eğer kişilerin cildinde akne problemi var ise aknelerde kötüye gitme oluşabilir. Akneler yayılabilir ve olumsuz bir görüntü oluşturabilir. Kişiler bu durumda oldukça fazla ağrı hissedebilirler. Ağrı eşiğine bağlı olarak kişiler bu işlemi yaptırmak istemeyebilirler.

İple bıyık almanın faydaları ve zararları kişilerin cilt tipine göre değişecektir. Herkesin ideal yöntemi farklıdır. Bu nedenle kişiler deneyimleyerek yöntemler arasında seçim yapabilirler. Ancak farklı alternatifler denenirken doğru yapılması da önemlidir. İple bıyık alma işlemi için bir kuaförden destek alınabilir.

İple Bıyık Nasıl Alınır?

İple bıyık almak doğru bir şekilde uygulandığı zaman oldukça kolaydır. Kişiler ilk olarak bir kuaförü izleyebilir ve görsel olarak fikir edinebilirler. Öncelikle her iple bıyık almak doğru değildir. Kişiler ciltlerinde kayacak ve tahriş etmeyecek bir ip tercih etmelidir. Dantel ipler iple bıyık almak için ideal bir seçimdir. Bu ipten ortalama 30 santim kesilmelidir ve bu ip ile işleme devam edilmelidir. İple bıyık almak için iki ucu birbirine bağlanır ve halka haline getirilir. Başparmak haricindeki bütün parmaklara ipler dolanır. Ortalama 10 dolamadan sonra kişiler kendi bıyıklarını almaya başlayabilirler. İp ne çok sıkı ne de çok bol olmalıdır. Tüyleri kolay kavramalı ve rahat hareket etmeye imkan vermelidir. İkiye katlanılan ipin arasına tüyler sıkıştırılarak kişiler tüylerini kolaylıkla alabilirler.

İple bıyık almak ilk başta uzun süren bir işlem olarak algılanabilir. Ancak kişiler elleri alıştıkları zaman 10 dakika içerisinde bu işlemi tamamlayabilirler. Üstelik bu yöntem ile birlikte kişiler istedikleri pürüzsüz görünümü elde edebilirler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir