İşletmeniz İçin Pinterest Nasıl Kullanılır?

featured

İşletmeniz için pinterest nasıl kullanılır pinterest kullanımının işletmeye olan faydaları nelerdir özelliklede son zamanların sıklıkla araştırılan ve takip edilen konuları arasında yerini almaktadır. Kişilerin işletmeleri için pinterest hesabını kullanmaları için yapmaları gereken ilk öncelik elbette ki bir pinterest hesabı edinmeleri olacaktır. Pinterest hesabı edinen kişilerin uygulamaya girerek ayarlar kısmından şimdi yükselt seçeneğini seçmeleri gerekmektedir. Kişilere il adımda sorulacak olan beş adımlık işletme profilinize isim verin adlı kısmı eksiksiz olarak doldurmaları gerekmektedir. Güçlü ve aktif bir şekilde çalışan işletme profili için yapılması gerekli olan ilk öncelik elbette ki eksiksiz bir şekilde profilin doldurulmasını sağlamak olacaktır. Pinterest hesabını kullanmak için işletme olarak yapılması gerekli olan il adımlar bu şekilde olup kişilerin kolaylıkla gerçekleştireceği düzeydedir.

Pinterest İşletme Hesabı Nasıl Aktif Kullanılır?

Pinterest işletme hesabı nasıl aktif kullanılır ve kullanılırken dikkat edilmesi gerekli olan noktalar nelerdir birlikte inceleyelim. İşletme hesabının aktif olarak kullanılması için gerekli olan ilk adım elbette ki pinterest profilinin düzenlenmesi olacaktır. Pinterest profili için ilk öncelik işletmeye uygun ve ilgi çekici nitelikte olan işletme profilini seçmek olacaktır. İşletmeye profil seçilirken en uygun seçeneğin işletmenin logosu olacağını akıldan çıkarmamak gerekmektedir özellikle de profili arayan kullanıcı ve müşteriler profilin logosu sayesinde işletmeyi kolaylıkla bulabilecektir. Panolarınıza yeni görseller kaydetmek ve yeni pinlerin eklentisini yaparak hedef kitle ile etkileşimi sağlayacak ve profilin daha çok tıklanıp görüntülenmesini sağlayacaksınızdır. Kullanıcılara sunulan fikirler sayesinde kullanıcılar fikirleri denemek isteyeceklerdir böylelikle kaydedilen profiliniz sayesinde etkileşim profilinize gelme oranları da eş oranlı olarak artış sağlayacaktır. Bir diğer işletme hesaplarında dikkat edilmesi gereken nokta ise profile girecek olan kullanıcıları yönlendiren web sitesi eklentisinin olmasıdır ayrıca işletmenin sloganının ya da misyonunun profilde bulunması kullanıcılara fikir sunulması için gerekli ve yeterli olacaktır. İşletme için pinterest profili kullanan kişilerin dikkat etmesi gerekli olan ikinci adım ise pinterest şirket hesabının analitiğine bakılması ve kontrol edilmesi olacaktır. Pinterest işletme hesabınızın sol üst köşesinde yer alan analitik yazısına tıklayarak genel bakış bölümünü seçebilir ve profilin günlük ve aylık görüntülenme sayısını rahatlıkla elde edebileceksinizdir. Ayrıca analiz kısmının işletmenize sunacağı bir diğer avantaj ise pinlerin kaydedilme sayısı, tıklanma ve gösterilme oranları kontrol seçeneğinde ayrıca bulunur haldedir. Ulaşılan kullanıcılar seçeneğinden hedef kitlesinin ilgi alanları demografik yapıları gibi iki önemli seçeneği de siz kullanıcılara sunmaktadır. İşletme hesabının aktif kullanımının üçüncü aşaması olan etkili görsellerin paylaşılması kalite ve netliklerine dikkat edilmesi öncelikler arasında yer almaktadır. Kullanıcıların aydınlık olan görselleri karanlık olan görsellere oranla daha sık kaydettikleri ise bilinmektedir. Profildeki görsellerin aydınlık seçilmesi ve bu oranda yüklenmesi işletmenizi bir adım öne çıkaracaktır. İşletme hesabı kullanımının beşinci adımı ise işletmeyi diğer kullanılan sosyal medya hesaplarına bağlamak olacaktır. Diğer sosyal medya hesaplarına bağlanan hesaplar sayesinde takipçi sayısının artışı sağlanacaktır ve etkileşim artışı yaşanacaktır. Pinterest işletme hesabının aktif olarak kullanılmasının son aşaması ise arama motoru ile eşleşmenin sağlanması olacaktır bu işlemi ise kelime planlayıcıları kullanarak rahatlıkla gerçekleştireceksiniz.

Pinterest İşletmeleri Ne Zaman Sabitlenir?

Pinterest işletmeleri ne zaman sabitlenir özellikle de sosyal medya kullanıcılarının konuları sabitleme ve sabitleme zamanları hedef kitlenin demografik yapısıyla ve kullanıcı alışkanlıkları ile belirlenmektedir. Pinterest kullanımının çoğunluğunu kadınların oluşturduğu erkeklerin ise kadınlara oranla daha az oranlarda aktif oldukları bilinmektedir. Kullanıcılara sabitleme konusunda verilen saat aralığı genellikle akşam saat on bir civarında gerçekleşmektedir. Pinterest sabitleme zamanları kullanıcılara göre çok azda olsa değişebilmektedir ancak sosyal medya uzmanlarına göre akşam sekiz ila on bir saatleri arası kullanıcıların aktif olduğu ayrıca Cuma günleri de öğleden sonra üç gibi saatlerde aktiflik oranları artmaktadır. Pinterest kullanımında uygun veya belirli bir paylaşım yolunun olmadığı bilinmekle birlikte pazarlama platformlarınca günde ortalama on beş ila yirmiye yakın sabitleme yapılmaktadır. İşletme olarak kaliteli içerikler üretimi yapılıyorsa eğer istenildiği kadar paylaşım yapılabilmektedir ancak yapılan paylaşımların kaliteli ve kendi işletmenize ait olması önemli bir nokta olacaktır. Pinlerin ise sadece şirketinize ait olması gerekmemektedir kendi bakış açınıza uygun olan içerikleri gönül rahatlığı ile paylaşılır.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir