İstanbul’un En İyi 10 Kahvaltı Mekanı

featured

İstanbul’da Kahvaltı Nerede Yapılır? Kahvaltı için en iyi yer neresidir? İşte İstanbul’da aileniz ve arkadaşlarınızla gidebileceğiniz en iyi 10 kahvaltı mekanı:

Kahvaltının Türk mutfağında özel bir yeri var. Kahkahalarla dolu bir kahvaltının, aile ve arkadaşlarla yapılan derin sohbetlerin yerini hiçbir şey tutamaz. Bazen evde bazen dışarıda reçel, bal, çikolata, galette, tost, krep, menemen, hamur işleri, peynir ve zeytin ile kahvaltı servis edilir. Dışarıda kahvaltı yapmak isteyenler için hafta içi ve hafta sonu kahvaltı yapılabilecek en güzel mekanları sizler için derledik. Gitmeden önce göz atmak isteyebileceğiniz web sitelerini ve gitmeye karar vermeniz durumunda yerlerin adreslerini ekledik. İşte İstanbul’da görmeniz gereken en iyi 10 kahvaltı mekanı:

  1. Kaşıbeyaz

Birçok şubesi bulunan Kaşıbeyaz, oldukça zengin ve doyurucu bir kahvaltı sunuyor. Peynir, zeytin, yeşillik, reçel ve yumurtanın yanı sıra katmer ve pirinç keki gibi yemekler de bulunuyor. Ayrıca sınırsız Türk çayı ve kahvesi mevcuttur. Sevdiklerinizle birlikte eksiksiz bir kahvaltı yapmak için iyi bir seçim.

Adres: Batı, Watergarden İstanbul, Barbaros Mah İstanbul TR, Sebboy Sk. No: 2, 3476 Ataşehir

Tel: 0850 441 20 40

kasibeyaz.com.tr

  1. The Hunger

Ataşehir’in gözde mekanlarından biri olan Açlık, özellikle hafta sonları oldukça popüler bir mekan. Doyurucu ve lezzetli kahvaltının yanı sıra kahvaltılık sandviçler, sıcak kahvaltılar, gözleme ve tost çeşitleri de bulunuyor. Arkadaşlarınız ve ailenizle gelebileceğiniz bir yer.

Adres: Barbaros Mah. Kızılbegonya Sok. 10/1, Watergarden AVM, 347 6 Ataşehir

Tel: (0216) 504 00 60

  1. Manzara Restaurant

Sakin ve şık deniz ortamı ile Manzara Restaurant Yeşilyurt sakinlerinin gözdesi. Akşam yemeği için de ideal bir mekan olan manzara, özellikle cumartesi ve pazar kahvaltılarında rağbet görüyor. Menüde karışık kahvaltılar, klasik kahvaltı tabakları, farklı yumurta çeşitleri ve tost yer alıyor. Aile ile gidilebilecek şık ve güzel bir restoran.

Adres: Yeşilyurt, Sahil Yolu Cd. No: 10, 3419 Bakırköy / İstanbul

Tel: 0535 573 90 90

manzara.com.tr/

  1. Happy Moons

Doyurucu bir kahvaltı da sunan mekanın menüsünde kahvaltı tabakları, krepler, yumurtalı sandviçler, tost ve yumurta çeşitleri yer alıyor.

Adres: Ataköy 1. Mahallesi, Ataköy 1. Kısım Mah Rauf Orbay Caddesi Galleria AVM, D: No: 6/13, 34158 Bakırköy

Tel: (0122) 559 00 73

instagram.com/happymoonscafe

  1. Şazeli

Deniz manzaralı geniş bahçesinde doyurucu bir kahvaltı sunan Şazeli, Florya’nın Pazar brunch’larının vazgeçilmezlerinden. Bu mekanın karışık kahvaltısında 27 farklı lezzetli yemek ve 3 sıcak meze var. Yeşilliklerle çevrili bahçede keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca karışık kahvaltının ardından Türk kahvesi ikram edilmektedir.

Adres: Şenlikköy mah Halkalı cad. Parti Tesisi Sosyal Florya. Numara: 10, 34153 Bakırköy

Tel: (0122) 547 01 01

instagram.com/floryasazeli

  1. Görkem Kilis Sofrası

Görkem Kilis Sofrası lezzetli bir kahvaltı sunuyor. Peynirler, mezeler, kekler, reçeller gibi birçok lezzetli seçenek var. Ayrıca oldukça tatmin edici bir masa sunuyor. Florya\\\\\\\’nın en sevilen kahvaltı mekanlarından biri olan bu lokasyonda aileniz ve sevdiklerinizle kahvaltı yapabilirsiniz.

Adres: Şenlikköy Mahallesi, Yeşilköy-Halkalı Caddesi, No: Florya Güneş / Florya Plajı Yanı, 34153 Bakırköy / İstanbul

Tel: (0122) 663 79 79

gorkemkilissofrasi.com

  1. Backhaus

İstanbul’da birçok şubesi bulunan Backhaus özellikle ekmekleriyle ünlüdür. Ekşi mayalı, organik tam buğdaylı, Alman çavdarlı, cevizli ve Fransız ekşi mayalı baget gibi seçenekler var. Peynir çeşitlerinin bulunduğu kahvaltı tabağı da yemek yiyenlerin gözdesi. Kahvaltıdan sonra kendinize tatlı ikram etmeyi unutmayın.

Adres: Ataköy 7-8-9-10, 34158 Bakırköy / İstanbul

Tel: (0122) 559 77 67

instagram.com/backhaus_tr

  1. Gurme Bahçeşehir

Peynir, reçel, bal, kaymak, yumurta, çeşitli kahvaltı seçenekleri burada. Pazar günleri açık büfeden faydalanabilir, hafta içi tek kişilik kahvaltı tabağı sipariş edebilirsiniz. Gurme Bahçeşehir de aile ile gidilebilecek harika bir yer.

Adres: Başakşehir 2. Kısım Mahallesi, Doğa Park Caddesi, Gölet Park, No 11 / D-E, Başakşehir, İstanbul

Tel: 902126081811

instagram.com/gurmebahcesehir

  1. Baylan

Zarif dekoru, enfes manzarası ve enfes lezzeti ile klasikleşen mekan Baylan, Bebek\\\\\\\’te yer alıyor. Menüde dünya mutfağından yemekler yer alıyor, kahvaltı ve tatlılar akşam yemeklerinde çok seviliyor. Kahvaltınız için çay, kahve veya lezzetli bir ev yapımı limonata sipariş edebilirsiniz.

Adres: Bebek Mahallesi, Cevdetpaşa Caddesi, No 52/5, Beşiktaş, İstanbul

Tel: 902123580760

instagram.com/baylanistanbul

  1. Beyaz Fırın

İster peynirli, reçelli, börek, yumurta ve sosisli bir kahvaltı yapın, ister meyveli veya granolalı yulaf lapası sipariş edin. Burada çok geniş bir kahvaltı menüsü var. Taze ürünler. Ailenizle birlikte buraya gelebilir ve dilediğiniz gibi sevdiklerinizle lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz.

Adres: Etiler, Etiler Nispetiye Caddesi No: 82 D: 82, Nispetiye Cd no 82, 34337 Beşiktaş / İstanbul

Tel: (0122) 263 70 91

instagram.com/beyazfirin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir