Japon Yapıştırıcısı Neyle Çıkar? Japon Yapıştırıcısı Nasıl Temizlenir?

Japon Yapıştırıcısı Neyle Çıkar? Japon Yapıştırıcısı Nasıl Temizlenir?

Günümüzde kullanılan en kuvvetli yapıştırıcılardan biri japon yapıştırıcılarıdır. Bu malzemenin pek çok kullanım alanı vardır ve söz konusu nesneleri birbirine yapıştırmak olduğunda oldukça işe yararlar. Japon yapıştırıcısının yapıştığı yüzey arasında kırılamayacak bir bağ oluşturduğu ve bu nedenle fazlasıyla kuvvetli olduğu söylenir. Bu yüzden de bu yapıştırıcılar elimize, mobilyalarımıza ya da başka istenmeyen yüzeylere sürüldüğünde pek çok sıkıntı yaşatabilir. Özellikle el, kol ve benzeri derilere yapıştırdığında temizlenmeye çalışırken yaralanmalar yaşanabilir. Dolayısıyla bu durum ile karşı karşıya gelen insanların neredeyse tamamı “Japon yapıştırıcısı neyle çıkar? Japon Yapıştırıcısı Nasıl Temizlenir?” sorularına cevap aramaya başlar. O yüzden bu yazımızda kırılamayacak yapıştırıcı bağlarını doğal yöntemlerle kırmanın yollarını sizlere aktaracağız.

Japon Yapıştırıcısı Neyle Çıkar? Japon Yapıştırıcısı Nasıl Temizlenir?
Japon Yapıştırıcısı Cildinizden Nasıl Temizlenir?

Japon yapıştırıcısını kullanırken çoğu insanın en çok çekindiği şey eline, yüzüne ya da vücudunun herhangi bir yerine bulaştırmaktır. Çünkü bu madde insan cildine de oldukça kuvvetli bir şekilde yapışır. Yapıştıktan sonra da temizlemesi oldukça zordur. Çoğu zaman japon yapıştırıcısını cildimizden temizlemeye çalışırken cilt üzerinde yıpranmalara yol açabiliriz. Bu nedenle bu yapıştırıcıyı en doğal yöntemlerle temizlememiz gerekir. İşte o yöntemler sizlerle…

Yöntem: Aseton ile temizleyebilirsiniz. 5-10 dakika boyunca yapıştırıcı sürülen deriyi aseton ile temas ettirmeniz temizlemenizi sağlayacaktır.
Yöntem: Japon yapıştırıcısının sürüldüğü deriyi 1-2 dakika boyunca ılık su içerisinde bekletin, ardından küçük bir fırça yardımıyla tuz ile temizlemeye çalışın. Tamamen temizlenmemiş olursa bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Yöntem: Japon yapıştırısını cildimizden temizlemeyi sağlayan diğer madde ise ispirtodur. Küçük bir pamuk yardımıyla ispirtoyu yapıştırıcılı yüzeye sürerek cildinizi temizleyebilirsiniz.
Yöntem: Bir miktar tuz içerisine yeterince zeytinyağı ekleyerek macunumsu bir malzeme elde edersiniz. Bu malzemeyi yapıştırıcı sürülmüş yüzeye uygulayarak cildinizi temizleyebilirsiniz.
Saydığımız bu yöntemler ile cildinizi acısız ve zahmetsiz bir şekilde japon yapıştırıcısından arındırabilirsiniz. Ancak yine de japon yapıştırıcısı kullanmadan önce eldiven kullanarak önlem almanız tavsiye edilir.

Japon Yapıştırıcısı Neyle Çıkar? Japon Yapıştırıcısı Nasıl Temizlenir?

Japon Yapıştırıcısı Mobilyalardan Nasıl Temizlenir?

Japon yapıştırıcısını temizlemenin zor olduğu bir diğer yüzey ise mobilyalarınızdır. Severek kullandığınız pek çok mobilya ya da benzer eşyalar japon yapıştırıcısı ile lekelendiğine temizlenmesi oldukça zor olur. Bu da oldukça can sıkıcı bir hale gelebilir. Ancak bu durumdan kurtulmak için uygulayabileceğiniz birkaç yöntem de mevcut… O yöntemler şunlardır:

Yöntem: Tıpkı cildi temizlerken olduğu gibi mobilyalarınızı temizlerken de aseton kullanabilirsiniz. Asetonu lekeli yüzeyde 5-10 dakika bekletmek yapıştırıcının yumuşamasına ve kolay şekilde temizlenmesine yol açacaktır.
Yöntem: Japon yapıştırıcısı sürülmüş yüzeye karbonat döküp bekletin, ardından margarin ile ovalayarak japon yapıştırcısını çıkartın.
Yöntem: Japon yapıştırıcısı ile lekelenmiş yüzeye çamaşır detarjanınızı dökün ve bir süre bekletin. Ardından sıcak bir bez ile ovalayarak lekeyi temizleyin.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir