Kakao Yağı Nedir? Kakao Yağı Nasıl Kullanılır?

Kakao Yağı Nedir? Kakao Yağı Nasıl Kullanılır?

Kakao yağının geçmişi milattan önceki yıllara kadar dayandığı bilinmektedir. Aztek ve maya medeniyetlerinin en çok kullandıkları içerikler arasında yer almakta olduğu söylenmektedir. Meksika kökenli olduğu bilinen bitkinin kelime anlamı tanrıların besini manasına gelmektedir.

Tropikal Ülkerlerde yetiştirilebilen bitki 4-8 cm uzunluğunda bodur ağaç gruplarındandır. Türkiye tropikal ülkeler arasında yer almasa da seralarda bitkinin üretimi yapılabilmektedir. Peki, kakao bitkisi ne işe yaramaktadır? Afrikalılar neden cilt bakımı için tercih ediyorlardır? Gelin cevaplara birlikte bakalım.

Kakao Yağı Nerelerde Kullanılır?

Kakao yağı ne iş yarar? Sorusu hemen hemen hepimizin aklını kurcalayan sorulardan bir tanesidir. Yemeklerde tatlılarda en çok sevdiğimiz çikolataların özlerinde kakao bitkisi bulunmakta şimdilerde sağlıklı yaşam içinde kakao bitkisinin adı geçmeye başlayınca bitkinin mucizelerini merak edip araştırmaya başladık. Kakao bitkisinden elde edilen yağ içeriğinde yüksek oranda E vitamini, D vitamini, B2 vitamini, B1 vitamini, A vitamini, kafein, yüksek oranda antioksidan, karbonhidrat, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve protein barındırmaktadır.

Yemeklerde, tatlılarda, cilt maskelerinde ve kremlerde fazlası ile kullanılmaktadır. Yiyeceklerin içerisinde aşırı tüketim sağlarsak faydadan çok zarar oluşturmakta, kilo olarak geri dönmektedir. Ama cilt maskelerinde ve kremlerde kullanmak ise mucizelere sebep verdiği gibi cildi de beslemektedir. Kırışıklıkları azalttığı gibi saçlardaki kepeklenmelere bile iyi gelerek saçları güçlendirmektedir. Aslında tepeden tırnağa cildimize çözüm üretmekte bizi birçok sıkıntıdan kurtarmaktadır.

Kakao Yağı Nedir? Kakao Yağı Nasıl Kullanılır?

Çatlaklar İçin Kakao Yağı Nasıl Kullanılır?

Kakao yağı nasıl kullanılır? Sorusuna cevap vermek gerekirse özellikle hamile kaldığınız dönemlerde karın bölgenize uygularsanız çatlak oluşmasının önüne geçecektir. Oluşmuş çatlaklara her ne kadar yardımcı olsa da tamamen yok edememektedir. Cildin nemlenmesine fayda sağlayarak cildin alt tabakalarında oluşan hasarları iyileştirme özelliği taşıdığı için yanık yara tedavilerinde birebir iyileştirme göstermektedir.

Yağı, çatlak tedavisinde kullanmayı düşünüyorsanız katı yağ olarak satın alın ve sıcak su dolu bir kapta eritin. Ardından istediğiniz çatlak bölgesine masaj yaparak uygulayın ardından streç ile sararak 2 saat bekletin ve sonra ılık su ile yıkanın.

Bu bitki özü yüksek antioksidan bileşenleri ile kalp ve damar sağlığını korumakta, bağırsakları düzene sokarak kabızlığı önlemekte, idrar söktürmekte, yaşlanmayı engellemekte, cilt hasarlarını hafifletmekte, cildin elastikiyetini artırmakta, cildin bronzlaşmasına fayda sağlamakta, yara ve yanık izlerini azaltmakta, enfeksiyonu yatıştırmakta, ağız içerisinde oluşan af yaralarını iyileştirmekte, egzamaya iyi gelmekte, eklem ve kas ağrılarına iyi gelmekte, damar sertleşmesinin önüne geçmekte, kalp krizi ve felç gibi rahatsızlıkların önüne geçmekte, beyin fonksiyonlarını canlı tutmakta, hormonları düzenlemekte, dudak çatlamalarına iyi gelmektedir.

Bu sebepten dolayı kakao bitkisi kozmetik sanayi sektöründe ve eczacılıkta çok fazla kullanılan ürün özlerinden bir tanesidir. Özellikle akneli ve sivilceli cilt problemleri üzerine hazırlanılan her maske ve ilaç serumlarının içerisinde kullanılmaktadır.

Katı Kakao Yağı Nasıl Kullanılır?

Kakao yağı nedir? Sorularını cevapladığımıza göre kullanım aşamalarından bahsetmemiz gerektiğine inanıyorum. Her şeyin fazlası gibi bu bitki özünün de fazlası zarar vermektedir.  Özellikle oral yol ile yemeklerde ve tatlılarda tüketimini ne kadar artırırsak bize o kadar kilo olarak dönüş yapacağını da bilmenizde fayda vardır. Ayrıca kilo dışında kalp damarlarımızı tıkayabildiği gibi solunum problemleri yaşamamıza, uyku bozuklukları çekmemize, alerjik reaksiyon göstermemize ve migren gibi ağrıları tetikleyebileceği bilinmektedir.

Kakao yağı günlük tükettiğimiz birçok ürünün içerisinde bulunmaktadır. Faydaları saymakla bitmeyeceği gibi aşırı tüketimle zararları da saymakla bitmeyecektir. Her şeyi dozunda tüketmenizi tavsiye ederiz.

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir