Kilo Aldıran Kalorisi Yüksek 5 Besin

featured

Kilo aldıran kalorisi yüksek besinler, sadece kilo vermek isteyenlerin değil almak için çabalayanların da merak ettiği bir konudur. Kalori, gıdadaki enerji miktarını ölçmeye yarayan temel enerji birimidir. Yaşamı sürdürmek ve sağlıklı bir beden için her gün belirli sayıda kalori almamız gerekir. Belirli bu miktar ise yaş, cinsiyet ve yağsız kas kütlesi oranına göre değişebilir.

Kalori aldıran besinlerin fazla tüketilmesi, hızlı bir şekilde kilo alınmasına neden olacaktır. Sağlıklı bir bünye için kilo dengesinin korunması çok önemlidir. Çok zayıf olan kişiler, en az çok şişman kişiler kadar fazla sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabilir. Bu nedenle besinlerin kalorisine dikkat etmek ve ihtiyacımız olan kadarını almak  gerekir.

Bu yazıda ise en çok bilinen ve uzak durulması gereken kalorisi yüksek besinlerden birkaçını açıkladık. Kilo vermek isteyen kişilerin bu besinleri kesinlikle tüketmemesi gerekir. Bunun yanında kilo almak isteyen kişiler ise süt, yumurta, bitkisel yağlar ve et ürünleri gibi kalorisi yüksek sağlıklı besinleri tercih etmelidir.

 

 

Diyet Ürünler

Sanılanın aksine diyet ürünler, en çok kalori içeren besinlerin başında gelir. Bugün neredeyse pek çok ürünün light seçeneklerine ulaşmak mümkün. Ancak çoğu light ürün içeriğinde yağ, sodyum ve yapay tatlandırıcı içerir. Diyet kola ürünleri bunun için verilebilecek en güzel örnektir. Düşük kalorili olarak bilinen tatlandırıcı içeren gazlı içeceklerin kilo kaybına neden olduğuna dair kesin bir veri yoktur.

 

İşlenmiş Gıdalar

Bir diğer kilo aldıran besinler arasında işlenmiş gıdalar gösterilebilir. Özellikle sosis, salam, jambon gibi işlenmiş et ürünleri olarak bilinen gıdalar, hızlı kilo almaya neden olur. İçeriğinde yer alan demir ve proteinin yanında büyük oranda doymuş yağlara da sahip gıdalardır. Doymuş yağların fazla tüketimi ise kilo yapmasının yanında kolestrol ve dolaşım sistemi sorunlarına neden olur.

 

Beyaz Ekmek

Beyaz ekmek, ülkemiz için yemeklerin vazgeçilmez elemanıdır. Ancak beyaz ekmeğin sağladığı tokluk hissi uzun sürmez. Tüketiminden kısa süre sonra yeniden açlık hissi oluşabilmektedir. Aynı zamanda, alınan besinlerin direkt yağ şeklinde depolanmasına neden olan insülin hormonunun fazla salgılanmasını sağlar.

Patates Kızartması ve Cipsi

En çok kilo aldıran yiyeceklerin başında gelen patates kızartması ve cipsi, kilo vermek isteyenlerin uzak durması gereken besinlerin başındadır. Patates, yoğun bir nişasta deposudur. Haşlama ya da kızartma şeklinde tüketimi fark etmeksizin, kilo aldıran besinlerden biridir. Aynı zamanda patates cipsi olarak satılan paketlenmiş gıdaların da son derece sağlıksız yiyecekler olduğu bilinmektedir.

Fast Food

Fast food ürünler, zamandan tasarruf sağlaması ve lezzetli olması nedeniyle çok fazla tüketiliyor. Ancak bu ürünlerin yapımında kullanılan besinler, uzun süre kullanılması nedeniyle hem sağlıksız, hem de oldukça kalorili. Formda kalmak ve sağlıklı olmak isteyen kişilerin her türlü fast food ürünü tüketmemesi gerekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir