Kirpik Uzatma Yöntemleri

Kirpik Uzatma Yöntemleri

Göz genişliğimizin üçte birini kirpikler oluşturmaktadır. Kirpikler, gözleri zararlı cisimlerden ve tozlardan korumak için oldukça yaşamsal önem arz eder. Sağlık noktasında öneme sahip olan kirpikler, insanlığın estetik kaygılarının da ölçütü haline gelmiştir. Bu anlamda uzun kirpiğe sahip olan insanlar, güzel olarak nitelendirilmiştir. Ancak çoğu insan saç ve kirpiklerinde arzuladığı hacme sahip olamayabiliyor. Yoğun olarak saçlarda rastladığımız bu kronik problem, kirpiklerde de söz konusudur. Dolayısıyla kirpikler de seyrekleşebilir ve incelebilir. Kirpiklerin seyrekleşmesi durumunda elbette öncelikle bir uzmana başvurulmalıdır. Kirpikler için evde uygulanabilecek yöntemlerde mevcuttur. İşte faydalanabileceğiniz kirpik uzatma yöntemleri…

Düzenli Kirpik Fırçalamak

Kirpikleriniz iyi bir bakımı hak eder. Bu yüzden yapmanız gereken en basit şey kirpiklerinizi düzenli bir şekilde fırçalamak. Bu işlem için kirpik fırçası edinebilirsiniz. Fırçalanan kirpikler, dağınık bir görüntüden kurtulmanızı sağlayacak olup kirpiklerinizi belli bir düzene de sokacaktır. Şimdi, bu düzenli fırçalama eylemine birkaç yardımcı eleman ekleyebiliriz.

E Vitamini

Düzenli fırçalama işlemine E vitamini eklenirse, güzelliğe de davetiye çıkarır. Fırçanıza birkaç damla E vitamini yağı ekleyerek kirpiklerinize bu yağı uygulayabilirsiniz. E vitamini kirpiklerinizi yumuşatırken kalın göstermesine de yardımcı olur. Aynı zamanda kirpiklerinizin dökülmesini önleyecektir.

Zeytinyağı

Zeytinyağının faydaları anlatmakla bitmez. Nitekim zeytinyağı, kirpikleriniz içinde bir mucizedir. Uzmanlar zeytinyağının saçları güçlendirerek uzattığını belirtmektedir. Kirpikler içinde aynı şartlar geçerlidir. Küçük bir pamuk parçasına birkaç damla zeytinyağı damlatın. Bu pamuğu kirpiklerinizin üzerine uygulayın. Kirpikleriniz, zeytinyağını beş dakika boyunca emmelidir. Beş dakika sonra ılık su ile kirpiklerinizi yağdan arındırın. Bu işlemi bir ay boyunca sürdürebilirsiniz.

Vazelin

Vazelinin de, tıpkı zeytinyağı gibi, saçları ve kirpikleri güçlendirerek uzatma işlevi vardır. Cilt bakımından ismini sıkça duyduğumuz vazelin, kirpik bakımında da etkin bir rol oynar. Yapmanız gereken tek şey bir kulak çubuğu yardımıyla az miktar vazelini kirpiklerinize sürmek. Bu işlemi gece yatmadan önce uygulayıp, uyuyabilirsiniz. Sabah kalktığınızda neme doymuş olan kirpiklerinizi ılık bir suyla durulayın. Zamanla vazelinin faydalarını daha iyi hissedeceksinizdir.

Hint Yağı

Hint yağı kirpiklerinizin sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur. Hint yağı aynı zamanda kirpik kök hücrelerini besleyerek, kirpiklerinizin güçlenmesini de sağlar. Etkileri yalnızca bununla kalmaz. 1 yemek kaşığı hint yağına, 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı eklerseniz bitkisel bir koruyucu elde etmiş olacaksınız. Elde ettiğiniz bu bitkisel koruyucu sayesinde enfeksiyonları önlemekte sıkıntı yaşamayacaksınız.

Aloe Vera

Aloe vera bitkisinin tazeleyici özelliği herkes tarafından bilinmektedir. Bu sebepten ötürü çoğu insan evlerinde kendi aloe veralarını yetiştirmektedir. Yaşlanma karşıtı aloe vera aynı zamanda kirpikleriniz içinde besleyici bir takviyedir. Aloe vera kirpikleri sağlıklı hale getirdiği gibi aynı zamanda uzatmaktadır. Şimdi eve bir aloe vera almanın tam zamanı.

Makyaj Çıkarmak

Makyajı en çok belli eden göz kısımlarıdır. Göz bölgesi cildimizdeki hassas bölgelerdendir. Göz makyajınızı çıkartırken özellikle kirpiklerinizden makyajın tamamen arındığından emin olun. Makyaj çıkartırken kirpiklerinize nazik davranmayı da ihmal etmeyin. Çok sık makyaj yapan biriyseniz, kirpiklerinizin hava alması ve temiz kalması sizin için daha önemli olmalıdır.

Göz Masajı

Vücudun birçok noktasına masaj yapılabilir. Göz kapakları, kirpik hattı ve göz çevresi de bu noktalardan yalnızca birkaçıdır. Gözlerimiz gün içerisinde, uyuyana kadar sürekli aktiftir. Sırf bu yüzden bile gözler masajı hak eder. Bir parça pamuğa, önceden demleterek soğuttuğunuz yeşil çayı ekleyip, kirpiklerinize masaj yapabilirsiniz. Kirpik hattına uygulayacağınız bu masaj kan dolaşımını hızlandırarak kirpiklerin uzamasına da yardımcı olur.

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir