Kişisel Bakım Rutini Nasıl Yapılır?

featured

“Cilt bakım rutinimi nasıl oluşturmalıyım?” Dilerseniz sizin için harika bir rehber hazırladık!

Pürüzsüz, parlak ve sağlıklı bir cilt için cilt bakım rutininizi takip etmeniz gerekir. Cildinize iyi bakmak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz? Bu yazıda, sırayla tüm cilt bakımı adımlarında size yol göstereceğiz!

Cilt bakımının özü şudur: Cildinizin neye ihtiyacı olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Cilt bakım rutininizde bazı adımları atladığınızı veya atladığınızı düşünüyorsanız, hazırladığımız bu cilt bakım rehberi ile eksik taşı yerine koyabilirsiniz. İşte cilt bakımı rutininin adımları!

Cilt Bakım Rutini Nedir? Nasıl Olmalı?

Bir cilt bakım rutini, cildinize uygun ürünleri belirli bir sırayla uygulamak ve cilt problemlerini düzenli olarak tedavi etmekten oluşur. Her sabah ve akşam temizlemeyi, nemlendirmeyi, serumu, peelingi, maskeyi ve güneş kremini alışkanlık haline getirdiğinizde bir cilt bakım rutininiz olur.

Yeni başlayanlar için cilt bakımı göz korkutucu görünse de, bir kez alıştıktan sonra harika hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.

Cilt Bakım Sıralaması Nasıl Olmalı?

Pürüzsüz, sağlıklı ışıldayan bir cilde sahip olmak için cildinize günlük olarak nasıl bakmanız gerektiğini merak ediyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Cilt Bakım Sıralamasının yanı sıra en iyi cilt bakım ürünleri önerilerimizi de sizlerle paylaşıyoruz!

  1. Cilt temizleme

Cildinize bakım yapmaya başladığınızda, ilk adım cildinizdeki makyajı ve kiri temizlemektir. Kullandığınız cilt bakım ürünlerinin işe yaramasını istiyorsanız cildinizi iyi temizlemeniz gerekir. Yüz yıkamayı sabah ve akşam kullanabilirsiniz. Makyaj yapıyorsanız, yağ bazlı makyaj temizleyici veya misel suyu ile temizleyebilirsiniz.

  1. Tonik

Cildinizi iyice temizlemek ve uyguladığınız bakımın daha etkili olmasını istiyorsanız mutlaka temizledikten sonra tonik uygulamalısınız. Yağlı bir cilde sahipseniz geniş gözenekleri kapatmak için kullanabilir ve cilt tonunuzu eşitlemek için glikolik asit içeren tonerleri tercih edebilirsiniz.

  1. Cilt sorunlarıyla ilgilenmek

Akne, cilt lekeleri, kırışıklıklar, kızarıklık ve bunun gibi diğer cilt sorunları kişiden kişiye değişebilir. Cilt bakımında bu cilt sorunlarına odaklanan bölge tedavileri düzenli olarak uygulanmalıdır. Kapsamlı cilt temizliğinden sonra bu hedefe yönelik tedavileri uygulayarak çok daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

  1. Serum

Yüz serumu, cilt bakım rutininin temel adımlarından biridir. Cildiniz sıkılık kaybı, kırışıklık, pigmentasyon gibi yaşlanma belirtileri gösteriyorsa serum aşamasını atlamamalısınız. Cildi daha nemli hale getirmek için hyaluronik asit serumu ve daha parlak ve daha parlak bir cilt için C vitamini serumu kullanabilirsiniz. Cilt kusurlarını gidermek ve pürüzsüz bir etki elde etmek için salisilik asit veya glikolik asit içeren serumları da tercih edebilirsiniz.

  1. Göz çevresi bakımı

Eyeliner Care, asla unutmamanız gereken bir adımdır! Göz çevresindeki cilt, cildin geri kalanından çok daha hassas olduğundan, su eksikliği anında kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu yüzden göz çevrenize nemlendirici sürmeyi unutmamalısınız.

  1. Nemlendirici

İster yağlı ister hassas bir cilde sahip olun, nemlendirme en önemli şeydir. Uzun adımlar içeren bir cilt bakım rutini uygulamasanız bile cildinizi düzenli olarak temizlemeli ve nemlendirmelisiniz. Özellikle kuru bir cilde sahipseniz nemlendirme adımı ciltteki kuruluğu giderecek ve pul pul dökülmesini önleyecektir. Yağlı bir cilde sahipseniz nemlendirici kullandığınızda cildinizin daha fazla yağ ürettiğine dair yanılgıdan kurtulmanız gerekir.

  1. Güneş koruyucu

Sadece yazın değil, yılın her günü güneş kremi olmadan dışarı çıkmamanız gerektiğini biliyorsunuz! Güneş ışınları cildin çok daha erken yaşlanmasına neden olur. Kırışıklıklar, koyu lekeler, canlılık eksikliği ve elastikiyet kaybı gibi yaşlanma belirtilerini mümkün olduğunca geciktirmek için güneş kremi kullanmanız şarttır.

  1. Peeling

Ölü cilt hücrelerini yok etmek için cilt bakım rutininize eksfoliyatör ekleyebilirsiniz. Cildinize haftada 2-3 kez peeling yaparak ölü deriyi atabilir ve gözeneklerinizi arındırabilirsiniz. Sonuç olarak, cildiniz çok daha parlak, taze ve sağlıklı görünecektir.

  1. Maske

Haftanın belirli günlerinde maske takmak kendinizi şımartmanın en mükemmel yoludur. Ayrıca maskeler, cilt sorunlarına odaklanan etkili bir çözüm sağladıkları için cilt bakım rutininin ayrılmaz bir parçasıdır. Kil maskeleri, nemlendirici maskeler, arındırıcı maskeler, soyulabilir maskeler ve kağıt maskeler… Bu kadar çok seçeneğiniz varsa cilt tipinize uygun maskeyi seçmek zor olabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir