Kolajen Takviyeleri Nedir?

Kolajen Takviyeleri Nedir?

Kolajen vücudunuzdaki en fazla olan proteindir. Tendonlar, bağlar, cilt ve kaslar dahil olmak üzere çeşitli vücut kısımlarını oluşturan bağ dokularının ana parçasıdır. Kolajenin, cildinize güzellik kazandırmak ve kemiklerinizi güçlendirmek gibi birçok önemli görevi vardır. Son dönemlerde kolajen takviyeleri popüler hale geldi. Çoğu hidrolizedir, bu da kolajenin parçalandığı anlamına gelir ve vücudumuzun kolajeni daha iyi emmesine sağlar. Kemik suyu da kolajen bakımından oldukça zengindir. Kolajen, eklem ağrısını hafifletmekten cilt sağlığını iyileştirmeye kadar çeşitli sağlık yararları vardır.

Cildinizi Gençleştirir

Kolajen cilt için önemli bir bileşenidir. Cildi korumakta önemli bir görevi vardır, ayrıca elastikiyet ve hidrasyona fayda sağlar. Yaşlandıkça vücudunuz daha az kolajen üretir, bu da kuru cilde ve kırışıklıklara sebebiyet verir. Bununla birlikte, birkaç çalışma, kolajen peptitlerinin veya kolajen içeren takviyelerin, kırışıklıkları ve kuruluğu azaltarak cildinizin yaşlanmasını yavaşlatmaya yardımcı olabileceğini ortaya koymuştur. Yapılan araştırmalarda, 8 hafta boyunca 2,5-5 gram kolajen içeren bir takviye alan kadınlar, takviye almayanlara kıyasla daha az cilt kuruluğu ve cilt elastikiyetinde önemli bir artış göstermiştirdir. Başka bir çalışma, 12 hafta boyunca günlük olarak kolajen takviyesi ile karıştırılmış bir içecek içen kadınların, kolajen kullanmayan kadınlara göre kırışıklıklarında önemli azalmalar gözlemlenmiştir. Kolajen takviyelerinin kırışık azaltıcı etkileri, vücudunuzu kendi başına kolajen üretmeye uyaran etkileri de vardır. Ayrıca ek olarak, kolajen takviyeleri almak, “elastin ve fibrillin” de dahil olmak üzere cildinizin yapılandırılmasına yardımcı olan diğer proteinlerin üretimini de sağlar. Kolajen takviyelerinin akne ve diğer cilt rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olduğuna dair bir çok araştırma da yapılmıştır.

Kolajen Takviyeleri

  • Daha iyi bir cilde sahip olmanız için kullanmanız gereken kolajen takviyeleri
  • En iyi düzenli kolajen takviyeleri: “Persona Vital Proteins Kolajen Peptides, Care of Kolajen”
  • En iyi aromalı kolajen tozları: “Vital Proteins Beauty Kolajen, Garden of Life Grass-Fed Collagen Beauty”
  • En iyi aromalandırılmamış kolajen tozları: “Kolajen Peptidleri, Kolajen Peptidleri”
  • En iyi kolajen kapsülleri: “Dr. Emil Nutrition Multi Kolajen Plus, Youtheory Kolajen”
  • Kolajen, cildiniz, kemikleriniz, eklemleriniz ve bağlarınız dahil olmak üzere vücudunuzda bulunan bir protein türüdür ve bu protenin cildinizin ve vücudunuz genç kalmasını sağlar. Kırışıklıklarınızı engeller.

Kolajen Takviyeleri Nedir?

Kolajen İçeren Besinler

Kolajen, hayvanların bağ dokularında bulunur. Bu nedenle tavuk derisi, sığır eti ve balık gibi gıdalar en iyi zengin kolajen depolarıdır. Kemik suyu gibi jelatin içeren gıdalar da ihtiyacınız olan kolajeni sağlar. “Jelatin, pişirildikten sonra kolajenden elde edilen bir protein maddesidir.” Kolajen açısından zengin gıdaların tüketilmesinin vücudunuzdaki kolajeni artırmaya yardımcı olup olmadığını ispatlamak için halen bilimsel araştırmalar devam etmektedir. Kolajen açısından zengin gıdaların takviyelerle aynı etkiye sahip olup olmadığı konusunda insanlar üstünden herhangi bir ölçüm yapılmamıştır.

Sindirim enzimleri, gıdadaki kolajeni amino asitlere ve peptitlere ayırır. Bununla birlikte, takviyelerdeki kolajen zaten parçalanmıştır veya hidrolize edilmiştir, bu nedenle gıdalardaki kolajenden daha verimli bir şekilde vücüdumuz tarafından kullanılmaktadır. Kolajen üretimi yaşla birlikte azalmaya başladığından, birçok insan kolajen seviyelerini doğal olarak artırmaya yardımcı olmak için takviyeler kullanmaya başlamıştır. Proteinin cilt elastikiyetini, nemini ve dokusunu iyileştirdiği gösterildiğinden, kolajen takviyeleri de sıklıkla cilt sağlığını geliştirmek için kullanılır.

Kolajen’in Yan Etkileri

Şu anda, kolajen takviyesi almakla ilişkili bilinen bir risk yoktur. Bununla birlikte, bazı takviyeler balık, kabuklu deniz ürünleri ve yumurta gibi yaygın gıda alerjenlerinden yapılır. Bu gıdalara alerjisi olan kişiler, alerjik reaksiyonları önlemek için bu bileşenlerle yapılan kolajen takviyelerinden kaçınmalıdır. Alerjilerine göre kolajen takviyeleri seçmeliler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir