Koronavirüs Sonrası Vücut Direncini Arttıran 10 Besin!

featured

Tüm dünya genelinde ve ülkemizde oldukça etkili sonuçlarla ilerlemeye devam eden Koronavirüs salgını için mutlaka önlemleri artırarak dikkatli olmakta fayda var. Günlük maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafeyle sadece bu virüsün diğer kişilere bulaşmasını engelleyebiliriz. Ancak bu salgına yakalanıp atlatan kişilerde bir daha başıma gelmez yanılgısı oluşabiliyor. Bu yanılgıyla beraber gelen rahatlama hem sizi hem de çevrenizdekileri yeniden risk grubuna sokabilir. Böyle bir durumu yeniden yaşamamak için Koronavirüs sonrasında vücut direncinizi artıracak 10 besine odaklanabilirsiniz.

1.Balık

Vücuda protein desteği sağlamak her koşulda gereklidir. Ancak korona gibi oldukça zorlayıcı bir virüsü atlattıktan sonra beslenme düzeniniz daha da hayati olacaktır. Bu sebeple bağışıklığınızı sık balık tüketerek artırabilirsiniz. Balık tüketimi aynı zamanda vücuda ihtiyaç duyduğu iyot ve yağı da sağlamıi olacak.

2.Bal

Her türlü soğuk algınlığında annelerin destek aldığı bal, korona sonrasında da büyük öneme sahip. İçerisinde fazlasıyla antioksidan barındırdığı için başta rahat uyuma sonrasında da öksürük gibi nefesinizi zorlayan durumları azaltır. Fakat kullanacağınız balın doğal olduğundan emin olmalısınız.

3.Zencefil

Pek çok kişinin tüketmeyi sevmediği zencefil bu zorlu salgında da bir silah olarak karşımıza çıkıyor. Hem mide sorunları hem de bağışıklık güçlendirici etkisi bulunuyor. Başta virüsler olmak üzere bakterilerinde oluşmamasına büyük rolü var. Bu süreçte sık mide bulantıları yaşıyorsanız ve daha güçlü bir bünyeye kavuşmayı hedefliyorsanız mutfağınızda zencefil olmasına dikkat edebilirsiniz.

4.Nar

Ayıklaması büyük bir dert olsa da nar büyük bir antioksidan kaynağıdır. İster salatalarda isterseniz de taze sıkılmış suyunu tüketerek içebilirsiniz. Nar meyvesi hücrelerde meydana gelen zararların daha hızlı onarılmasını da sağlayacaktır.

5.Yumurta

Kahvaltıların olmazsa olmazı yumurta, Covid-19 sonrasında da tüketimine dikkat edilecek gıdalar arasında yer alır. Büyük bir protein kaynağı olmasının yanında ihtiyaç duyduğumuz tüm amino asitlerde yumurtada mevcuttur. İster haşlama isterseniz de sahanda tercih edebilirsiniz.

6.Havuç

Hem salatalarda hem de ara öğünlerde sık tercih edilen havuç, bağışıklık sistemi için önemli sebzelerden biridir. İster çiğ olarak isterseniz de yemeklerine ilave ederek tüketebileceğiniz bu sebzenin içerisinde A ve K vitamini, potasyum ve antioksidanlar yer alıyor.

7.Turunçgiller

Kış aylarında çok sık tüketilmesi önerilen turunçgiller, Koronavirüs sonrasında da tüketilmeye devam edilmesi gereken meyvelerden oluşuyor. Başka limon olmak üzere portakal ve mandalina büyük oranda C vitamini içerir. Sadece bağışıklığı güçlendirmek için değil beyin sağlığı içinde turunçgillerin büyük önemi var.

8.Brokoli

Pek çok diyet listesinde üst sıralarda brokoli sebzesini görebiliriz. İçerisinde bol miktarda C ve K vitamini barındıran bu sebze, biyoaktif bileşenleriyle bağışıklığı toparlamakta oldukça etkilidir. Kalp ve damar rahatsızlıklarına da etki eden brokoliyi haşlayarak ya da çorbasını yaparak sık tüketebilirsiniz.

9.Badem

Ara öğünlerde sık tercih edilen ve en sevilen kuruyemişlerden olan bademi bu süreçte evinizden hiç eksik etmeyin. İçerisinde bol miktarda lif, E vitamini ve magnezyum içeren badem bağışıklığa olumlu etkiler bırakır. Çiğ olarak tüketmeniz gereken badem uyku sorunlarına da çözüm olacaktır.

10.Su

Yaşam kaynağımız olarak asla hayatımızdan çıkaramayacağımız su, virüs öncesi ve sonrasında en önemli noktalardan birini oluşturuyor. Gerek temizlik açısından gerekse de içilmesi bakımından önem vermeniz gereken suyu, virüsünüz negatife döndüğü anlarda bile azaltmamalısınız. Vücudun virüsle karşılaştığı süreçten itibaren gerek ateş gerekse de diğer semptomlarında su kaybetmeye başlarsınız. Kaybettiğiniz suyu vücuda geri kazandırmak iyileşme sürecinde etkili olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir