Kurumsal E-Posta Nedir?

featured

Kurumsal E-posta, şirket alan adı uzantınızla alabileceğiniz profesyonel bir e-posta hizmetidir. Kurumsal e-posta, şirket imajınızı farklı uzantılarda bulunan birçok şekilde destekler. Genellikle “adı.soyadı@sirketadi.com” şeklinde olan şirket e-postası, kullanıma bağlı olarak sadece isim, departman adı gibi seçeneklerle de kopyalanabilir. Bu kullanım tamamen şirketinizin takdirine bağlı olarak düzenlenebilir.

Kurumsal e-posta etkinliği karmaşık görünüyor. Standart e-posta işlemlerine kıyasla karmaşık kabul edilen ve birçok yönden tercih edilen iş e-postası, günümüzde sunulan hizmetlerle standart e-posta işlemlerinden tamamen farklı bir şekilde oluşturulabilir ve yönetilebilir.

Kurumsal E-posta Nereden Alınır?

Kurumsal e-posta hizmeti, şirketinize yapılan tüm iç ve dış aramalar için adresler oluşturur, bu nedenle e-posta hizmeti aldığınız sağlayıcının güvenilir olduğundan emin olmanız gerekir. Natro, uzun yıllardır vermiş olduğu tüm hizmetlerle bu konuda size destek olmaktadır. Deneyimli kadrosu ve 7/24 desteği ile e-posta işlemlerinizde Natro hizmetini alacağınızdan emin olabilirsiniz. Şirket e-postası, şirketinizin harici kurumsal konumunu yansıtır. Bu nedenle sağlayıcınızdan kesinti ve mesajlaşma sorunları yaşamamanız çok önemlidir.

Ayrıca e-postanız şirketinizle ilgili tüm yazışmalarınızı ve bilgilerinizi içereceğinden, bu aşamada güvenilir bir tedarikçi seçmeniz çok önemlidir. Herhangi bir konuda karşılaşabileceğiniz veri kaybı, işletmeniz için hayati önem taşıyabilir. Aynı zamanda, departmanlar arasında iş işleyişini etkileyebilecek e-posta kesintileri, işinize hayal edebileceğinizden daha fazla zarar verebilir. Bu nedenle, e-posta sağlayıcınızı seçmeden önce ayrıntılı bir araştırma yaparak başlayın.

Neden Kurumsal E-posta Kullanmalısınız?

Aslında bu sorunun ilk cevabı kendi içinde gizlidir. Bir iş yapınız varsa ve bunu iş ortaklarınıza göstermek istiyorsanız, iş e-postasını kullanmak ilk ve en önemli kuraldır. Kurumsal e-posta dışında e-posta uzantıları ile gönderdiğiniz e-postalar, iş ortaklarınızın itibarını sarsabilir. Bu da profesyonel yaşam başarınız üzerinde ciddi bir olumsuz etki yaratır. Tüm detayları dikkatlice düşündüğünüz iş hayatınızda bu kadar kolay bir detay yüzünden başarılı olmak istemezsiniz değil mi? Bu nedenle, iş e-postasının kullanımı işletmeler için çok önemlidir. Peki, başka hangi durumlarda önemli derseniz, birkaç maddede özetleyelim:

Öncelikle bir şirket e-postası, markanızın karşı tarafa kısa bir tanıtımı gibidir. Sizden tamamen habersiz bir iş ortağı, önce mesajlaşma widget’ınızı görecek ve buna göre derecelendirebilir veya arama yapabilir. Ancak şirket e-postası kullanmıyorsanız, olumsuz bir ilk izlenim bırakmışsınız demektir. Bu ilk etki, işinize olan güveni de artırır. Karşı tarafa sunduğunuz iş görünümü, işletme adınıza güven sağlar. Bu, başarı oranınızı büyük ölçüde artırır.

Normal ücretsiz e-posta adreslerinden çok daha güvenli kullanıyorsunuz. Ek olarak hangi depolama alanlarını kullanabileceğinizi belirleyebileceğiniz için kaybolan e-postalar gibi sorunlar hakkında endişelenmenize gerek yok. Otomatik yedekleme gibi özelliklerle iş verilerinizi her zaman korur. Ayrıca her türlü teknik sorunu halledebileceğiniz bir teknik ekibe sahip olmak size ekstra rahatlık sağlayacaktır.

Web site uzantınız e-posta uzantınız ile aynı olacağından sizi arayan müşteriler web sitenizle karşılaşacak ve işletmenizin bulunduğu yer olumlu etkilenecektir.

Şirketinizin kullanımınıza göre özel olarak tanımlanabildiğinden, büyük miktarda veri gerektiren hizmetler için daha fazla alan oluşturabilir ve hizmetlerinize özel ayarlamalar yapabilirsiniz, hizmet daha az kullanılır.

Ek hizmetler olmadan spam ve virüs koruması için e-posta servis sağlayıcınızdan destek alabilirsiniz. Bu da sizin için ciddi bir maliyet avantajı demektir.

Tüm e-posta programlarıyla uyumlu olacağından, kurumsal e-postanızı, alıştığınız e-posta programına arayüzü ile entegre ederek kullanabilirsiniz. Bu sayede kullanım alışkanlıklarınızdan vazgeçmek zorunda kalmazsınız.

Kişisel veya ortak takvim yönetimi gibi özelliklerle ekip çalışmanızı düzenleyebilir ve çalışma şeklinizi daha verimli hale getirebilirsiniz.

 Kurumsal E-postayı Kurmak ve Entegre Etmek Zor Mu?

Kurumsal e-posta adreslerinin tercih edilmemesinin en önemli nedeni, kurulum ve entegrasyonlarının zor olarak görülmesidir. Ancak birkaç basit adımla kurumsal e-postalarınızı hiçbir mail kaybetmeden oluşturabilir ve kullandığınız sistemlere entegre edebilirsiniz. Evet, doğru duydunuz! Ciddi teknik destek almanıza veya bunun için saatler harcamanıza gerek yok. Öncelikle tanımladığınız e-posta paketinde bir hesap oluşturun ve ihtiyaçlarınıza göre satın alın. Ardından, size gönderilen ayarları kullandığınız e-posta sisteminin ayarlarına girin ve entegrasyonu başlatın. Birkaç dakika içinde tüm e-postalar sisteme girmeye başlayacak ve e-postayı kesintisiz olarak kullanabileceksiniz.

Ayrıca daha sonra işletmenizde kullanılmayacak e-posta adreslerinin içeriklerini kopyalayarak bu e-posta adresini silebilir ve e-postaları bu e-posta adresine yönlendirebilirsiniz. Bu sayede kaynakları optimal düzeyde kullanacağınız için ekonomik olarak da oldukça avantajlı bir konumda olacaksınız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir