Limon Yağı Ne İşe Yarar? Faydaları Nedir?

featured

Limon yağı yüzyıllardır farklı kültürler tarafından kullanılmaktadır ve çok amaçlı kullanımı ile ün salmaktadır. Kişiyi rahatlatıcı ve canlandırıcı kokusuyla bilinmektedir. Meyve kabuğundan elde edilen yağ, içerisinde bulunan aromatik bileşenleri sayesinde aromaterapi uygulamalarında en etkili olan yağlar içinde yerini almaktadır. Kendine has sarı rengi, etrafa yayılan ferah kokusu ile aynı zamanda arındırıcı ve antimikrobiyal özelliği nedeni ile birçok sektörde kullanılmaktadır.

C vitamini yönünden oldukça zengin olan yağ, kişisel bakımlarda kullanılmasının yanı sıra kozmetik ve temizlik sektöründe de yerini almaktadır. İnsan sağlığı açısından da oldukça faydaları bulunmaktadır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine, soğuk algınlığına, cildi ölü hücrelerden temizlemeye, stresle baş edebilmeye ya da kilo vermeye yardımcı olmaktadır.

1- Limon Yağının Faydaları Nedir?

Limon yağı oldukça etkili ve güçlü yağlardan biri olarak bilinmektedir ve insan sağlığı açısından faydaları saymakla bitmemektedir. Kullanılmadan önce herhangi bir alerjik reaksiyon ya da sağlık sorunları göz önünde bulundurulmalıdır ve dikkatli olunmalıdır. Limon yağının insan sağlığı açısından faydaları:

  • Güçlü C vitamini yapısıyla bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Solunum sorunlarına ve öksürüğe karşı mücadele ederek daha kolay nefes almayı desteklemektedir.
  • Olumsuz ruh hali, anksiyete ve depresyon belirtilerini hafifletmeye ve kişileri rahatlatmaya yardımcı olmaktadır.
  • Bulantı, baş dönmesi ya da ishal gibi sorunlara iyi gelmektedir.
  • Ağızda meydana gelen yaraların iyileşmesinde ve ağız kokusunun giderilmesinde etkilidir.
  • Sindirim sistemine iyi gelmekte ve kilo vermeye yardımcı olmaktadır.
  • Limon yağı uykusuzluk probleminin giderilmesinde etkili olarak kullanılmaktadır.
  • Kanı temizlemekte ve vücudun arındırılmasında kullanılmaktadır.
  • Konsantrasyonu artırmaya ve hafızayı güçlendirmeye yardımcı etkisi bulunmaktadır.
  • Kalp-damar hastalıkları riskine karşı koruma, migren ağrısını hafifletme gibi birçok konuda insan sağlığına faydası bulunmaktadır.

1-1.  Limon Yağı Yüze Faydaları

İnsan sağlığına faydalarının saymakla bitmeyeceği gibi cild sağlığına da mucizevi dokunuşlar yapmakta ve güzelliğe güzellik katmaktadır. Dikkat edilmesi gereken bir nokta, yüze direk teması sakınılmalıdır, bebeklerde ve alerjik reaksiyonu olan kişilerde kullanılması uygun görülmemektedir.

  • Cildin daha taze, canlı ve parlak görünmesini sağlamaktadır.
  • Cildin, ölü hücrelerden arındırılmasına yardımcı olmaktadır.
  • Tende meydana gelen kırışıklıklarla mücadele etmektedir.
  • Gözaltında meydana gelen torbalanmanın oluşmasını engellemektedir.
  • Ciltte meydana gelen sarkmaları önlemekte ve cildin sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır.
  • Vücutta kalça ve bel bölgelerinde meydana gelen çatlaklara karşı etkili olmaktadır.

2- Limon Yağı Ne İşe Yarar?

Limon yağı; kozmetik başta olmak üzere temizlik ve tıbbi uygulamalar gibi çok sayıda kullanım alanına sahiptir. Bunun yanı sıra insan sağlığına olumlu çok yönlü faydaları bilinmektedir. Cilt sağlığını desteklemektedir ve ciltlerde gelişebilecek olan zararlı bakterileri yok edecek etkiye sahip yağlardan biridir. Cilt lekelerine karşı mücadele etmektedir ve parlaklık sağlayarak cilt tonunu da aydınlatmaktadır. Ruh halini sakinleştirici ve kişiyi iyileştirici özelliği bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar sonucunda stresi azaltmada lavanta ya da gül yağına oranla daha etkili olduğu tespit edilmiştir. Enerji verici ve yatıştırıcı ve uyarıcı etkilerinin mevcut olması nedeni ile negatif ruh halini, pozitif ruh haline çevirmekte etkilidir.

Limon yağı güçlü ve sağlıklı saçlar için genellikle saç ürünlerinde kullanılmakta ve olumsuz bir etkisi gözükmemektedir. Saç derilerindeki kepeği gidermekte ve saça parlak bir görünüm kazandırmaktadır. Saç derilerindeki ölü ciltleri nazikçe temizlemekte, deriyi ferahlatmakta ve şikayetleri azaltmaya yardımcı olmaktadır.

3- Limon Yağı Nedir?

Esansiyel yağ türlerinden biri olarak karşımıza çıkmaktadır ve aromaterapide yaygın olarak kullanılmaktadır. Limon meyvesi kabuğundan elde edilmektedir ve pek çok olumlu etkisi bulunmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir