Linkedın Reklamcılığı Nedir ?

featured

Dünya genelinde profesyonellerin en çok tercih ettiği sosyal medya platformların başında yer alan Linkedin platformunun günümüzde profesyonellerin ve markaların iş ve strateji geliştirmek için çok büyük rolleri bulunuyor.  İş dünyasında profesyonel ilişkileri bağdaşlaştırıp güçlendirerek kariyerinde bir adım basamağa çıkmak isteyenler için en etkili yöntemdir.  Linkedin platformunu marka ve firmaların için ayrıcalık olmasının en önemli nedeni ise gerçekçi bir reklam aracı olmasıdır. Çünkü ürün ve hizmet tanıtımı konusunda Linkedin reklamcılığı çok faydalı olmakta ve dünyanın her yerindeki hedef kitleye tanıtım yapılabilmektedir.

Neden Linkedin Reklamcılığı Tercih Edilmelidir

Linkedin reklamcılığının güçlü yanları farklılıklarına göre değişmektedir. Linkedin reklamcılığında sadece ona destek olan taraf sosyal medya mecraları değildir. Linkedin iş odaklı bir topluluk olduğundan dolayı hedef kitle de sadece bu platformu fotoğraf ya da profillerinde gezinmek için ziyaret etmiyorlar. Buradaki ziyaretçiler bir amaç ya da hedef için orada yer alırlar. Sektöründeki gelişmeleri takip etmek yeni fırsatları kampanyaları yakalamak ve güncellemelerden haberdar olmak için Linkedin topluluğu ziyaret edebilirler. Bu nedenle sektöründe tanınmış kişi ürün ya da marka olmak isteyenler Linkedin reklam portföyü ile tanıtım yapabilirler. Ayrıca Linkedin özel hedef kitleye sahip olması sayesinde profesyonel uygulama marka ya da duruma göre müşteri kitlesini yakalamak için benzersiz yetenekler sunuyor. Aynı zamanda Linkedin reklamcılığı ile daha özel ve değeri yüksek kitleye ulaşabilme fırsatı sunuyor. Çünkü Linkedin de bulunan üyelerin büyük bir bölümü diğer sosyal medya mecralarına göre daha profesyonel iş yaparlar. Daha yüksek maaşlı bir sektörde yer alırlar   sorumlulukları daha üstün niteliktedir. Bu özelliklere sahip olanlar tanıtım konusunda daha ideal adaylar arasında yer alır

 Linkedin Reklamcılığı Nasıl Çalışır, Temellerinde Neler Var

   Linkedin reklamcılığı yapanlar diğer sosyal medya mecralarında da tekrarını yapabilirler. Sosyal medyalarda reklam yaparken hangisi seçilirse seçilsin kurulum süreci aynı kalır. Sadece hedef kitle, reklam süresi ve bütçe seçimi yapmak gerekmektedir. Deneyimli sektörler için bu adımlar kolay gelebilirler. Fakat Linkedin reklamcılığı konusunda acemi olanlar için Linkedin reklamcılığı adımları şu şekildedir;

  1. Kampanya Yöneticisine Kayıt Olunur

 Linkedin’deki kampanya yöneticisi reklam kampanyalarını komuta merkezi niteliğindedir. Daha önce Linkedin reklamcılığı ile reklam yapmayanların yapacağı ilk iş reklam yöneticiliğe kaydolmaktadır.

  1. Reklam Formatı Seçimi Yapılır

  Söz konusu Linkedin reklamcılığı ise burada üç seçenek bulunmaktadır. Bunlar;

  • Sponsorlu içerik
  • Sponsorlu İN Mail
  • Metin reklamları
  1.  Reklam Oluşturulur

  Linkedin reklamlarını oluştururken reklam ürünün seçilmesi gerekmektedir. Zaten reklam türlerinden her birini oluşturmak için gerekli talimatlar bulunmaktadır. Reklamı yapılacak içerik türünü ise hedef kitlenin daima aklında bulunacak nitelikte olmalıdır. Burada ne ile alakalı olduğunu ve nasıl ilgi çekeceği konusunda araştırma yapılıp konu iyice anlaşılmalıdır.

  1. Hedef Kitle Seçimi Yapılır

  Linkedin platformunda reklam yapmak isteyenler öncelikle bu platformun tipik bir sosyal medya platformu olmadığı ve bu orada yer alanlarında tipik bir kullanıcı olmadığını bilmeleri gerekir. Linkedin profesyonellerin buluştuğu bir topluluk olduğundan dolayı hedef kitle profesyonel davranışlara ve becerilere hedeflenerek seçilmelidir.

  1. Bütçe

 İşte Linkedin reklamcılığında herkesin en çok merak ettiği adım bütçe olmaktadır. Diğer reklam türlerinde olduğu gibi linkedin reklamcılığında da bütçe belirlemek yapılan en kötü yanlıştır. Linkedin reklamlarında da üç seçenek bulunmaktadır. Bunlar; 

  • Tıklama başına maliyet
  • Gösterim başına maliyet
  • Gönderme başına maliyet

 Şeklinde adlandırılır. Tıklama başına maliyette etkinlik kaydı potansiyel müşteri yaratma gibi durumlar için en mükemmel olanlarıdır.   

Gösterim başına maliyet seçeneği ise marka bilinirliği için en iyi seçenek olmaktadır. Son seçenek olan gönderme başına maliyet seçeneği de in-mail reklam türlerinde kullanılır. Bu seçenekte başarılı olan reklam için ödeme yapılmaktadır. Linkedin reklamcılığında tercih edilen bütçe seçeneği kampanyanın hedefine göredir. Bunun dışında bir teklif önerilir ve başlangıç tarihi, bütçe, bitiş tarihi ve bitiş tarihi gibi seçenekleri girilmesi talep edilir.  Linkedin reklamcılığında maliyetleri yükseltir. Fakat bir dakika içerisinde dünyanın her yerine tanıtım yapmak imkânı olduğundan dolayı ürün ve hizmet tanıtım konusunda en iyi seçenek de yine Linkedin reklamcılığı olmaktadır.

 Peki Linkedin reklamcılığını Kimler Kullanmalı

  Linkedin reklamcılığın herkes kullanabilir karar tamamen hedef kitleye ve bütçeye bağlı olmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir