Mırıldanarak Şarkı Bulma Uygulaması

featured

Bazen bir yerde hiç bilmediğiniz bir şarkı ilginizi çekebilir. Bunun için şarkının ve şarkıcının ismini bilmiyor olmak da şarkıyı internet üzerinden bulmak açısından sorun yaratabilmektedir. Eğer telefonunuzda o an şarkının ne olduğunu bulmanız üzerine bir uygulama da yoksa geriye tek seçenek şarkıyı mırıldanmak kalmaktadır. Bazı durumlarda ise yıllar önce dinleyip sonradan unuttuğunuz şarkılar yeniden gündeminize gelebilmektedir. O şarkıyı bulabilmek adına şarkı bilgilerini unuttuysanız şarkıyı yeniden dinlemek imkansız hale gelebilmektedir. Bu sıkıntılar eğer sizlere de tanıdık geliyorsa ‘’Mırıldanarak Şarkı Bulma Uygulaması’’ sizler için ilaç gibi gelebilir. Son zamanlarda oldukça popüler olan mırıldanarak şarkı bulan uygulamaların listesi aşağıda bulunmaktadır.

Soundhoud

Eğer Google Play ve App Store kullanıyorsanız bu uygulamalardan indirebileceğiniz ‘’Soundhoud’’ sayesinde ortamda çalan şarkıyı bulabileceğiniz gibi mırıldandığınız şarkıları da bulabilme özelliğine sahiptir. Soundhoud’da şarkıyı bulabilmek için aklınızda olan şarkının melodisini mırıldanmak yeterli olmaktadır. Böylelikle dilinizin ucunda olan ama bir türlü aklınıza gelmeyen şarkıyı bu uygulama sayesinde bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra Soundhoud indirdiğiniz takdirde telefonunuzdaki birçok işlemi dokunma gerçekleştirmeden ses yönlendirmesi ile sağlayabilirsiniz. Soundhoud’u indirmek için IOS veya Android bir cihaza ihtiyacınız olmaktadır. Dünya çapında en çok tercih edilen popüler bir müzik uygulaması olan Soundhoud yerli veya yabancı şarkıları bulabilmenizde sizlere yardımcı olmaktadır.

Google Assistant

Aklınıza gelmeyen şarkıyı bu defa ıslıkla bile bulabilme imkanına sahipsiniz. ‘’Google Assistant’’ sayesinde şu anlık yalnızca İngilizce şarkılar için yürütülmekte olan bir uygulamadır. Son zamanlarda yapılan bir teste göre Google Assistant’ın şarkıları bulma oranı ise %60 civarında görünmektedir. Telefonunuzda ya da bilgisayarınızda Google Assistant’a ulaşmak için yapılması gerekenler:

  • Google uygulamasının en son sürümünü indirmeniz gerekmektedir.
  • Mikrofon simgesine tıklayın.
  • Bu şarkı nedir? Diye bir soru yöneltin.
  • Dilediğiniz şarkıyı mırıldanın veya ıslık çalarak şarkıyı bulmasını bekleyin.

 

Midomi

Midomi sayfasına girdiğinizde yapmanız gereken ana sayfanın en üst kısmında bulunan ‘’Tıkla, şarkıyı söyle ya da mırılda’’ butonuna tıklamaktır. Bu işlemi yaptıktan 10 saniye boyunca dilediğiniz şarkıyı mırıldanmanız gerekmektedir. Burada şarkıyı iyi veya kötü mırıldanıyor olmanız uygulama için bir sorun teşkil etmemektedir. Diğer uygulamalara nazaran ‘’Midomi’’ şarkı bulma işinde bir kademe daha üst düzeyde denebilir. Mikrofonunuz olmasa dahi bu uygulama ile şarkı bulma işleminizi tamamlayabilirsiniz. Mikrofonu olmayan kullanıcılar için Midomi’yi kullanma yöntemleri:

  • Sağ alttaki hoparlör simgesine tıklayın.
  • Daha sonraki adımda kayıt aygıtları simgesine tıklayın. 
  • Açılır pencereden kayıt öğesine tıklayın.
  • Penceredeki boş bir alana sağ tıklayıp devre dışı kalan aygıtları göstere tıklayın. 
  • Devre dışı aygıtların gösterilmesiyle birlikte stereo karışımını aktif kılın.
  • Bu yöntem ile Midomi programını mikrofonunuz olmasa bile kullanma imkanına sahip olabilmektesiniz.

Alternatif uygulamalar hakkında sizin de deneyimleriniz varsa, bizimle paylaşmayı unutmayın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir