Momecon Krem Ne İşe Yarar?

featured

Eczanelerde çok sık satılan ve doktorlar tarafından reçete edilen Momecon krem, birçok hastalık sebebiyle tercih edilmektedir. Kremin içeriği neticesinde temelde cilt hastalıkları için kullanıldığı bilinmektedir. Ancak bunun dışında açık alanların dışında da kullanıldığı bilinir. Kullanım öncesi doktor gözetiminde karar verilmesi ve buna göre kullanılması önerilmektedir.

İçerdiği etken maddesi neticesinde hamile ve emziren kadınların kullanımı için uygun değildir. Bunun yanı sıra doktor tercihine göre çocuklara ya da çok yaşlı bireylere de verilmeyebilir. Eczanelerde satılan ve gün geçtikçe tedavideki etkili çözümleri ile bilinen bu kremin fiyatı da oldukça uygun olmaktadır. Muadilleri de vardır.

Momecon Krem Neden Kullanılır?

Momecon krem kullanmaya başlamak için bazı belirtilere sahip olmak gerekir. Etken maddelerinin ortaya koyduğu tedavi sayesinde birçok hastalıkta faydalı olduğu bilinmektedir. Faydalı olduğu hastalıklar arasında:

  • Kulak hastalıkları,
  • Göz rahatsızlıkları,
  • Sedef hastalığı,
  • Pul pul dökülmeler,
  • Kepeklenmeler bulunmaktadır.

Cilt hastalıkları için kullanıldığı bilinen kremin, kulak içi kullanılması sizi şaşırtmasın. Kulak derisinde meydana gelen kızarmalar, pul pul dökülmeler ya da şişlikler için tercih edilebilmektedir. Elbette kullanılabilmesi için ortaya çıkan semptomlara sebep olan farklı bir kulak rahatsızlığının olmaması gerekir. Uzman doktor tarafından bu konuda gerekli bilgiler verilecektir.

Momecon Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Üretimi sağlanan ilaç ya da kremlerin etken maddelerine karşı kullanan kişiler yan etkiler gösterebilmektedir. Momecon krem içeriğine karşı alerjik reaksiyon gösterenler bulunabilir. Genellikle görülen yan etkileri arasında ilk olarak ciltte aşırı kızarma, şişme olmaktadır. Normal şartlarda kremin cildi sakinleştirmesi beklenir.

Yan etkilerin arasında boğaz ve dilde şişmeler de olmaktadır. Şişmenin yanı sıra uyuşukluk da takip edebilir. Tüm bunların yanında kremi kullandığınız süre zarfında boğaz ağrısı, kulak çınlaması ya da ateşlenme yaşadıysanız kremi kullanmayı bırakmalısınız. En yakın hastanede uzmana başvurarak şikayetlerinizle birlikte kullandığınız kremi bildirmeniz gerekecektir. Gerek duyulduğu vakit muadil bir krem ile tedaviye devam edebilirsiniz.

Momecon Krem Nasıl Kullanılır?

Kremden doğru sonuçlar alabilmek ve tedaviyi istenen düzeyde sonuçlandırmak için uygun şekilde kullanmak gerekecektir. Kremin kullanımında dikkat edilmesi gereken ilk unsur rahatsızlık bulunan alana direkt uygulama sağlamaktır. Örneğin sedef hastalığından muzdarip kişiler, pullanma oluşmuş alan dışında farklı bir yere uygulama yapmamalıdır.

Kremin kullanımı öncesinde alanın temiz ve kuru olduğuna dikkat ediniz. Daha sonra parmak ucuyla alacağınız az miktarda kremi çok ince bir tabaka halinde cilt rahatsızlığının olduğu alana uygulayın. Cildin kremi iyice emdiğine emin olmalısınız. Krem sürülen alanı kapatmamalı, oksijenle bağlantısını kesmemelisiniz. Aksi takdirde yanmalar olabilir. Derinin tamamen içine çektiği bu krem günde 1 kere uygulanmalıdır. Düzenli kullanım ile birlikte saç dibi, yüz ya da kulakta bulunan rahatsızlıkları giderecektir. 2021 yılı itibariyle Momecon krem fiyat bilgisi 12,13 TL olmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir