1. Haberler
  2. Life
  3. Nasıl İş Bulunur?

Nasıl İş Bulunur?

Nasıl iş bulurum

Yeni bir iş bulmak veya iş değiştirme süreçleri pek çok kişi için sıkıntılı durumlardır. Ancak bilinçli ve etkili şekilde iş arayarak bu süreci kısaltabilir ve istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. İçinde bulunduğumuz teknoloji çağında birçok web sitesi ve uygulama aracılığıyla internet üzerinden farklı iş imkanlarını görüntülemek mümkün olmaktadır. Bu internet sitelerinden yararlanarak kendinize uygun iş ilanlarına başvurarak hızlı bir şekilde iş bulabilirsiniz. Peki etkili ve hızlı şekilde iş bulmak için kullanabileceğiniz uygulama ve siteler nelerdir?

İş Arama Siteleri

İnternet üzerinden iş aramak ve başvuruda bulunmak için çeşitli iş bulma platformları bulunmaktadır. Bu yazıda etkili ve en çok tercih edilen bazı iş bulma siteleri sıralanmıştır.

1. Kariyer.net

kariyer

Türkiye’deki en köklü ve en çok tercih edilen iş bulma sitesi olan kariyer.net, en fazla içeriğe sahip olan kariyer portalıdır. Her alanda fazlasıyla iş ilanı barındırdığından iş arayanların ilk tercihi niteliğindedir. Kariyet.net ’de başvurmak istediğiniz firma hakkında detaylı bilgi alabilir, özgeçmişinize ve geçmiş iş başvurularınıza bakılarak oluşturulan öneri iş ilanlarına başvurabilirsiniz. Fakat çok fazla tercih edilen bir site olduğu için iş taleplerine geri dönüşler az olmaktadır.

2. Yenibiris.com

yeni bir iş

Uzun süredir hizmet veren önemli kariyer platformlarından biri de yenibiris.com’ dur. Oldukça geniş çerçevede hizmet veren bu site, çok sayıda ilana sahiptir. Birçok alanda iş başvurusu yapabileceğiniz bu sitede, geniş bir kaynak havuzu bulunmaktadır. Firmalar ilan vermek ve kaynak toplamak için sıklıkla yenibiris.com’ u tercih ederler.

3. Linkedln

Linkedln dünya çapında iş hayatı konusunda bilinen ve yaygın kullanılan bir sosyal ağdır. Dünyanın en büyük kariyer sitesi olan Linkedln, Microsoft’ a aittir. Bu platformda neredeyse bütün şirketlerin profili bulunmaktadır. Sitede kişisel profil ve cv oluşturarak iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Çalışmak istediğiniz şirketlerle ve firmalarda çalışan kişilerle bağlantı kurmanız mümkündür. Bağlantı sayınızı arttırarak ağınızı oluşturabilir ve işe alınma ihtimalinizi arttırabilirsiniz.

Global anlamda en profesyonel iş bulma platformu olan Linkedln her kategoride pek çok iş ilanı sunmaktadır. Kariyer yapmak isteyen ve iş dünyasında tanınırlığını arttırmak isteyenler için iyi bir kaynaktır.

4. İşkur

işkur

Bir kamu kuruluşu olan İŞKUR’ un ilanlarını internet üzerinden görüntüleyip başvuru yapabileceğiniz online bir platformdur. Diğer iş bulma sitelerine kıyasla ekstra özellikler sunmamaktadır.

5. Indeed

Indeed

Indeed iş ilanlarının sıralandığı global iş arama sitesidir. Ülkemizde de hizmet veren bu site arama motoru gibi çalışmaktadır. Indeed üzerinden CV ekleyerek size uygun ilanlara başvurabilir, şirketler hakkında araştırma yapabilir ve size uygun iş ilanlarının mailinize gelmesini sağlayabilirsiniz.

6. Secretcv

Secretcv eleman arayan firmaları ve iş arayanları online ortamda buluşturan bir insan kaynakları yönetimi sitesi olarak hizmet vermektedir. Sitede oluşturulan cv formatı ile iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Diğer iş bulma sitelerinden en önemli farkı gizliliğe verdiği önemdir. Bu site üzerinde işverenler ve iş arayanlar bilgilerini gizleyerek arayışta bulunabilirler.

Secretcv’ nin bir başka avantajı da kariyer rehberi bloglarıdır. Sitede iş aramanın yanı sıra iş dünyasıyla ilgili güncel gelişmeleri de takip edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir