Yüz Yogası Nedir? | Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Yüz Yogası

Yüz yogası nedir ve yüz yogası nasıl yapılmaktadır çoğu kişi tarafından merak edilmekte olup gündemdeki ve son zamanların önemli konuları arasında yer almaktadır. Doğal yöntemler arayan ve estetikten uzak durmak isteyenlerin vazgeçilmezi haline gelen yüz yogası birçok faydayı da beraberinde getirmektedir. Yüzü gençleştirmenin yanında yüzün sıkılaşmasını sağlayan yüz yogası yüzdeki kırışıklıkları azaltır, yüz çizgilerinde kurtulmayı sağlar ve yaşlanma belirtilerini engeller.

İlerleyen yaşla birlikte hücreler ve kaslarda da yaşlanmalar gerekmektedir. Yaşlanmaları azaltmak hücreleri yenilemek ve yaşlanmasını engellemek kişinin yaptığı yüz yogası sayesinde yüzü altında bulunan kan dolaşımının artmasını sağlayacaktır. Bir çeşidi olmamakla birlikte birçok farklı türü de bulunan yüz yogası kasları yumuşatarak dinç bir yüz görünümüne sahip olmayı sağlamaktadır. Kasları düzenli çalıştırarak uygulanan yüz yogası hem doğal hem de uzun süreli etki bırakmaktadır.

Yüz Yogası Nasıl Yapılır?

Yüzün farklı bölgelerinde farklı egzersizler ile uygulanan yüz yogası sorunlu veya kırışıklık bulunan bölgelerde uygulanır. Yüz yogası nasıl yapılır ve en çok fayda nasıl alınır sorularının asıl cevabı ise düzenli ve belirli aralıklarla yapılmasından geçmektedir. Haftanın her gününde ve belirli saatler içerisinde yaklaşık olarak on beş ila yirmi dakika arasında egzersiz hareketleri uygulanmaktadır. Yüzdeki temel teşkil eden kasların uyarılması ve yüzün ısınmasını sağlamak hem egzersiz hem de yüz için olmazsa olmazdır. Yüz yogası uygulamak için takip edilecek adımlar ise şu şekilde belirtilmektedir:

 

Yüz Yogası

 

  • Yüz yogasının yapılması için gerekli ilk adım elbette ki ısınma hareketidir. Kadınlar özellikle de dudak bölgesinde yaşadığı kırışıklıklar için sıkça bu egzersize başvurmaktadır. Dudak çevresi için yapılan egzersiz kalem yardımıyla yapılmaktadır kalemin dişler arasında ileri ve geri şeklinde hareket ettirilmesi ve ağzın o harfini söyler şekilde nefes vermesi ve bu hareketleri yaklaşık on beş dakikayla yapması egzersiz için yeterli olacaktır.
  • Özellikle göz çevresinde oluşan kırışıklar ve kazayağı içinde geçerli olacak yüz egzersizleri mevcuttur. Göz çevresi için uygulanacak yüz yogası egzersizi avuç içleriyle kaşın yukarı doğru kaldırılması sağlanarak yapılmaktadır. Yapılan yüz yogası kaşları kaldırdığı sırada gözlerinde aşağıya doğru bakmasını gerektirmektedir. Günlük gerçekleştirilmesi gereken bu hareket yaklaşık olarak bir ila üç dakika arasında yüzdeki kırışıklık ve egzersiz ihtiyacına göre değişiklik göstermektedir.
  • Özellikle de alın bölgesinde erken yaşta başlayan kırışıklıklar ileriki yaşlarda derin çizgilere yerini bırakacaktır. Alın bölgesine yapılan egzersizlerde uygulanacak ilk aşama parmaklarla alına yapılacak noktasal hareketlerdir bu hareketlerin ardından alın bölgesi için ikinci önemli hareket şakaklara yerleştirilen parmakların yukarıya doğru hareket ettirmek olacaktır. Yaklaşık olarak on ila on beş dakika arasında günlük olarak uygulanacak olan bu egzersiz alın bölgesinde yaşanan kırışıklıkları büyük oranda azaltacaktır.
  • Bir diğer önemli egzersiz ise yanak bölgesine uygulanmaktadır. Yüz yogası sayesinde yaşla birlikte sarkan yanaklara çözüm bulunmuştur. Özelikle yapılması gereken egzersiz ise yanakları olabildiğince hava ile şişirmek ve yanakları olabildiğince içine çekmektir. Yüz yogası için yanak şişirme ve yanak çekme hareketleri günlük on ila on beş olarak tekrar edilmelidir.

Tekrarlanan egzersizler sonucu gerçekleşen yüz yogası her yaşa ve yüze kolaylıkla uygulanabilmektedir. Uygulanan egzersizle güze sonuçlar almak kişiye sağlıklı görünen ve daha dinç yüz imkânı sağlamaktadır. Günlük rutin haline getirilen egzersizler belirli süreler dâhilinde yüze uygulanarak kalıcı ve uzun süreli sonuçlar verecektir. Özellikle yüz bölgesinde sorun yaşayan veya kas problemleri olan kişiler yüz yogası yapmadan önce konu hakkında bilgili tıp uzmanına danışmalıdır.

 Yüz Yogasının Faydaları Nelerdir?

Yüz yogası uzun süreli ve düzenli olarak uygulandığı takdirde verimli sonuçlar elde edilmesini sağlayacaktır. Düzenli olarak yapılan yüz yogası özellikle kişilerde kan dolaşımının artmasını sağlayacaktır. Yüze yaptırılan plastik cerrahilere göre daha uygun ve doğal ola yöntem sürekli ve düzenli yapılması halinde kalıcılığını da koruyacaktır. Cilt hücrelerini yenilemenin yanı sıra cilde parlaklık katan, canlı kalmasını sağlayan ve cilde incelik sağlayan egzersizlerdir. Yüzün yaş ile birlikte zayıflayan yüz kaslarını güçlendirerek onarılmasının yanı sıra bölgesel ödemin de atılmasını sağlamaktadır. Yüze yansıyan ve günlük yaşamda sıkça karşılaşılan gerginlik ve stresinde azalmasına yardımcı olması yüz yogasının faydaları arasında sayılmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir