Ömrünüzü Uzatacak 7 Sebze ile tanışın

Ömrünüzü Uzatacak 7 Sebze ile tanışın

Sebzelerin sağlığımıza olan etkisi, tüm uzmanların ortaklaştığı nadir konulardan biridir. Özellikle sebzelerle beslenmek hem sağlığımızı hem de doğamızı korumaktadır. Bitkisel beslenmek, gün geçtikçe daha çok yaygınlaşmaktadır. Bu yaygınlaşmayı anlamak oldukça kolay çünkü bitkilerin ve özellikle sebzelerin, DNA’yı olumlu yönde etkileyerek ömür uzattığı ispatlanmıştır. Bitkiler bu özelliğini ise hücre yenilemek ve tahribatı önlemekten almaktalar. Sebzeler, damar sertleşmesine iyi geldiği gibi alzheimera karşı oldukça etkilidir. Siz de sağlınızı düzenlemek ve yaşam kalitenizi arttırmak istiyorsanız, ömrünüzü uzatacak 7 sebze ile tanışın.

Ömrünüzü Uzatacak 7 Sebze ile tanışın

Pazı

Bu sebze, syringic asit ve kaempferol içeriği ile iki önemli antioksidanı barındırır. Karbonhidratları basit şekere dönüştürerek, enzimi önler ve kan şekerini düzenler. Vücutlarımızda dolaşan kanser toksinlerini diğer sağlıklı hücrelerimizden korur. İntihabı azaltır. Aynı zamanda kalp rahatsızlıklarından, diyabet ve diğer kronik hastalıklardan sizi uzaklaştırır. Pazıyı çiğ olarak bile tüketebilirsiniz. Salatalarınıza ve sandviçlerinize ekleyebilirsiniz. Böylelikle pazıdan elde edeceğiniz faydayı daha da arttırmış olacaksınız. Ispanak gibi pişirip tüketmekte tercihlerinizden biri olabilir.

Sarımsak

Sarımsak, tarih içerisinde bilinen en faydalı besinlerden biridir. Hatta kimi insanlar sarımsağı günlük olarak çiğ tüketip, hastalıklardan kendini korumaktadır. İçerdiği bileşikleri ve vitaminleri öğrenince, bu insanları anlamamak mümkün değildir. Sarımsak, 33 farklı kükürt bileşiği içerdiği gibi 17 tür aminoasit, çinko, kalsiyum, magnezyum ve flavonoid içerir. Aynı zamanda; A, B ve C vitaminlerini de içerisinde barındırır. Güçlü bir antioksidan olan sarımsak, sigara içenler için ayrı bir önem arz eder. Sigaranın verdiği zarar ile mücadele ederek, sağlık sistemimizi korur. Kötü, kirli bir havası olan yerleşim yerlerinde yaşıyorsanız, sarımsak yine sizin en büyük yardımcınız olur çünkü vücutta biriken kötü toksinlerin atılması için çalışır.

Brokoli

İçerdiği A ve C vitaminin yanında fazlaca mineral barındıran brokoli, üst düzeyde potasyum, kalsiyum ve lif kaynağıdır. Kalbe karşı iyi gelerek doku hasarını azaltır. Kan şekerini düzenleyerek, diyabetin verdiği kötü sonuçları da ortadan kaldırmaya çalışır. Brokoli, göz sağlığı içinde gerekli olan, lutein ve zeaxantin yönünden oldukça zengindir. Katarak problemi olanlar için ideal bir besindir. Aynı zamanda ilerlemiş diyabet hastalığı olanların, sağlıkların verdiği zararları da korur. Çiğ olarak tüketildiği gibi buharda haşlayarak da pişirebilirsiniz. Böylelikle bu mükemmel sebze, besin değerini kaybetmemiş olacak.

Karalahana

Mide problemi yaşayanların sıklıkla başvurması gereken sebze. Mide asidini en iyi karalahana bağlamaktadır. Kolesterol ile mücadele ettiği gibi kanserden de korumaya yardımcıdır. İçerdiği fotokimyasallar sayesinde, sağlığa zararlı olan toksinlerden kurtarır. Karalahanayı birçok şekilde tüketebilirsiniz. Özellikle Karadeniz yöresinde meşhur olan çorbası bunlardan sadece biridir. Karalahanayı sarma olarak yiyebileceğiniz gibi bu sebze çiğ olarak tüketilmeye uygundur.

Çin Marulu

Çin marulu, potasyum açısından oldukça zengindir. Hemen hemen her pazarda ve marketlerde bulabilirsiniz. Kas yapımında etkili olarak kan basıncının düşük kalmasında yardımcı olur. Beyaz kan hücrelerini çalıştırıp, bağışıklık sistemini güçlendirir. A vitamini içermesi sebebiyle zararlı toksinleri vücuttan dışarı atar. Kullanım açısından çin marulu, bildiğimiz maruldan farklı değildir. Salatalarınızı Çin marulundan hazırlayabilirsiniz. Böylelikle çiğ tüketildiği için besin değerlerini hiç kaybetmemiş olacak.

Lahana

Lahananın faydaları saymakla bitmez. Kansere karşı savaştığı bilinen bileşiklerden glukozinolat ve kampferolu içerir. Kan şekerini düşürüp, kemikleri güçlendirir. Aynı zamanda iltihaplanmayı önleyen en önemli sebzedir. Göz sağlığını korumak için de içerisinde lutein ve zeaxanthin barındırır. Lahananın faydalarının çeşitliği kadar tüketilmesinin de çeşitliliği mevcuttur. Lahanayı ister yemek olarak ister sarma olarak isterseniz de salata olarak tüketebilirsiniz. Tabi ki de en kuvvetlisi çiğ tüketim olduğu için salata olarak tüketmek, besin değeri açından oldukça kuvvetlidir.

Tere

Yeşil bitkilerin içinde belki de en sağlıklı olanlarındandır. Tere ile günlük ihtiyacınız olan K vitaminini karşılayabilirsiniz. K vitamini sayesinde, kanın pıhtılaşması kolaylaşır, arter de plak oluşumunu önlenir, artirit gibi hastalıklardan da korunursunuz. Her mevsim tere bulmamız büyük şanstır. Her gün tüketilirse, DNA hasarını engelleyebilir, kanser riskini azaltabilirsiniz. Böylelikle hastalıklarınız kronikleşmeden seviyelerini yüzde 10 azaltabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir