Online Eğitim Siteleri Nelerdir?

online eğitim

Online eğitim siteleri vaktini verimli geçirmek ve kendini geliştirmek isteyenler için bulunmaz bir fırsattır. Özellikle koronavirüsün tüm dünyayı etkisine aldığı bugünlerde ilk, orta dereceli okulların ve liselerin eğitim süreçleri duraksatılmıştır. Vakaların yeniden artış göstermesiyle online eğitim platformları önemini giderek artırmıştır. Evde verimli vakit geçirebileceğiniz birbirinden eğitici ve kaliteli online eğitim platformlarından bazıları şunlardır:

online eğitimsiteleri

 

Udemy

Türk girişimci bir eğitim modeli olan Udemy dünya çapında tanınan online eğitim fırsatı sunan bir eğitim uygulamasıdır. Sanattan bilme kadar pek çok konuda eğitim sunan Udemy’den ücretsiz bir eğitim desteği alabilirsiniz. Eğitim süreleri branş ve içeriğe göre değişmekte olup eğitim sonunda öğrencilere sertifika verilmektedir. Udemy’de hem Türkçe hem de İngilizce eğitim verilmektedir. Bazı eğitimler kampanya seçenekleri dahilinde olup bütçenize göre yarı yarıya indirim fırsatı sunmaktadır.

Coursera.org

Coursera.org hem ücretli hem de ücretsiz ders verilen bir eğitim programıdır. Kariyerinize ve öğrencilik hayatınıza destek veren global ölçekli bir eğitim modelidir.  Matematikten yazılıma, psikolojiden gelişime kadar pek çok farklı alanda kurs alabilirsiniz. Ayrıca çeşitli sertifika ve ödev programlarından yararlanmak için belirli miktarda ödeme yapmanız gerekir.

coursera

Edx.org

Edx.org dünya çapında bilinen pek çok üniversite tarafından onaylanan ücretli ve ücretsiz eğitim programı çerçevesinde öğrenci ve kullanıcılarına destek veren bir uygulamadır. Harvard üniversitesi ve MİT başta olmak üzere pek çok üniversiteden online eğitim almanız mümkündür. Fiyatları dolar üzerinden değerlendirilmekte olup ücretli ve biraz pahalı bir eğitim programı olarak gösterilmektedir. Ücretsiz online eğitim sürecinin ardından sertifika almak için cüzi miktarda ödeme yapmanız gerekir. 31 farklı kategori ve yüzlerce farklı branşta ders alabileceğiniz online eğitim siteleri uygulamasından olan bu online eğitim platformunun neredeyse tüm dersleri İngilizcedir.

edx

Udacity.org

Udacity.org yazılım alanında gelişmiş bir eğitim platformudur. Bu uygulama kariyerinizi desteklemek için pek çok içerik özelliğine sahiptir. Ücretli bir platform olup sertifikaları global düzeyde yüksek bir performans özelliği sunar. Kariyer odaklı kurslarda ücretsiz sertifika alabilirsiniz. İlgi ve ihtiyaçlarınıza göre farklı kurslara sahip olup kendinizi geliştirebileceğiniz bir eğitim programıdır.

Udacity.org

Google Dijital Garaj

Google Dijital Garaj kendinizi geliştirmek için sunulan en iyi eğitim programlarındandır. Google servislerini (Analytics, Adsense, Adwords) kullanarak uzmanlaşmak isteyen kullanıcılar için oldukça ideal bir eğitim platformudur. Pazarlama alanında kendini geliştirerek girişimcilik modelini güçlendirmek isteyen kullanıcılar için oldukça idealdir. Eğitim süreci tamamen ücretsiz olup sertifikalı eğitim programı dahilinde hizmet vermektedir.

google sınıf

Khanacademy.org

Khanacademy.org ilk ortaokul ve lise seviyesindeki öğrencilere tamamen ücretsiz derslerin verildiği oldukça popüler bu bir eğitim programıdır. Türkçe derslerle eğitime değer kazandırılan bu sistemde çocuklar okula gitmediği zamanlarda eğitim alarak eğitim sürecinden geri kalmamaları amaçlanmaktadır.

Khanacademy

Bilgeis.net

Bilgeis.net ODTÜ destekli global bir eğitim programı olup yazılım ve teknoloji alanında kendini geliştirmek isteyen kullanıcılar için oldukça idealdir. Bilgi ve becerinize göre online eğitim siteleri Bilgeis.net uygulaması üzerinden yazılım ve teknoloji dalında çeşitli kurslar alabilirsiniz. Kursların pek çoğu ücretsiz olup aldığınız sertifika ODTÜ onaylı olacak şekilde resmi olarak size sunulmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir