Pfizer-BioNTech’in Covid-19 Aşısı Artık Amerika Birleşik Devletleri Tarafından Onaylandı

Pfizer-BioNTech'in Covid-19 Aşısı Artık Amerika Birleşik Devletleri Tarafından Onaylandı

Geçici acil durum yetkisini sona erdiren bu kararın ardından Pentagon, ABD ordusunun tüm üyelerinin aşılanması gerektiğini duyurdu.

Şimdiye kadar, geçici bir acil durum yetkilendirmesinden yararlandı. Covid-19’a karşı Pfizer-BioNTech ittifak aşısı, ABD ilaç ajansı Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından 16 yaş ve üzeri kişiler için tam olarak onaylandı, ikincisi 23 Ağustos Pazartesi günü bir basın açıklamasında duyurdu .

ABD’li düzenleyici kurum başkan yardımcısı Janet Woodcock“Milyonlarca insan halihazırda Covid-19’a karşı güvenli bir şekilde aşılanmış olsa da, bazıları için bu yetkilendirmenin aşıya daha fazla güven verebileceğinin farkındayız ” dedi. . Halk, bu aşının FDA’nın onaylanmış bir üründen talep ettiği yüksek güvenlik, etkinlik ve üretim kalitesi standartlarını karşıladığından emin olabilir. “ Fabrika ziyaretleri de dahil olmak üzere aşı üretim süreci de doğrulandı. “Bugünkü aşama bizi ABD’deki pandeminin gidişatını tersine çevirebileceğimiz ana biraz daha yaklaştırıyor” , basın bülteninde de okuyabiliyoruz.

İzin, aşılamadan sonra kalp kası iltihabı olan miyokardit riskinde artış hakkında bir uyarı içerir. Bu risk, ikinci enjeksiyondan sonraki yedi gün içinde genç erkeklerde daha yüksektir.

Tereddüt edeni ikna edin

Amerika Birleşik Devletleri, 16 yaşın üzerindekiler için aşıyı tam olarak onaylayan ilk ülke oldu. FDA, bu koşullu izin kapsamında 12 ila 15 yaş arasındaki çocuklara ve ergenlere sunulmaya devam ettiğini söyledi.

Pfizer CEO’su Albert Bourla yaptığı açıklamada , “Aşı, hayatları korumak için sahip olduğumuz en iyi araç olmaya devam ettiğinden, bu kararın aşımıza olan güveni artırmaya yardımcı olacağını umuyoruz.” Dedi Joe Biden bir tweet’te , önlemin “bu aşının güvenli ve etkili olduğuna dair daha fazla güven vermeli” diye ekledi . Pazartesi akşamı Beyaz Saray’dan ABD başkanı, “bu tam yetkiyi bekleyenler [git] dozlarını şimdi alsınlar ” diye yalvardı Ayrıca, “daha fazla şirketin” çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmesini dilediğini de dile getirdi .

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir