Pikan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Pikan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Pikan cevizi faydaları ve lezzeti ile son zamanlarda popüler olmaktadır. Özellikle sağlığa olumlu katkılarından dolayı ve ağaçta yetişen kurugiller arasında en çok antioksidanı barındırmaktadır. Doğanın mucizevi dokunuşlarından biri olarak karşımıza çıkan bu yemiş, ağaçta yetişmekte olan yemişler içerisinde en yüksek, güçlü antioksidan oranına sahip olarak bilinmektedir. İçerisinde çeşitli minerallere ve vitaminlere de ev sahipliği yapmaktadır ve bu nedenle tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Kalsiyum, folik asit, potasyum gibi öenmli mineraller yanında A,C ve E vitaminlerine de ev sahipliği yapmaktadır. Öğrenci konsantrasyonunu desteklemektedir ve bu sebeple başarısını destekleyici özelliği bulunmaktadır. pek çok faydası bulunan ve insan sağlığını olumlu yönde etkileyen Pikan cevizi faydaları nelerdir? Sizler için hazırlandı!

Pikan cevizi ağacı, tropikal iklim bölgelerini sevmektedir ve çok hızlı bir şekilde büyümektedir. Uzun boylu bir ağaç türü olan bitki, fiziksel çözünmenin en az olduğu (gece-gündüz sıcaklık farkının az olduğu) bölgelerde ortaya çıkmaktadır. Ceviz, “pekan” olarak da bilinmektedir ve dünyada Amerika kıtasında yaygın olarak yetiştirilmektedir ve görülmektedir. Ülkemizde ise Akdeniz ve Ege bölgesinde özellikle denize bakan yamaçlarda cevizin üretimi yapılmaktadır.

Pikan Cevizi Faydaları

Pikan cevizi faydaları, son zamanlarda sağlık açısından olumlu katkılarından dolayı mucizevi bir kaynak olarak karşımıza çıkmaktadır. Son zamanlarda üretimine ve tüketimine verilen değer artmaktadır. Pek çok faydası bulunan cevizin faydaları şu şekildedir:

  • Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde etken rol oynamaktadır ve bu durum yüksek antioksidona sahip olmasından kaynaklanmaktadır.
  • Düzenli bir tüketim gerçekleştiğinde kolesterol düşürücü etkisi bulunmaktadır ve kalp- damar sağlığını desteklemektedir.
  • Hafızayı güçlendirmektedir ve beyin gelişimine olumlu katkıda bulunmakta aynı zamanda beyin hücrelerini korumaktadır.
  • Diyabete dair risklere karşı mücadele etmektedir ve diyabet riskini azaltma eğilimi göstermektedir.
  • Prostat hastalığı tedavisinde etkendir, prostat kanserine karşı koruyucudur.
  • Bireyin iştahını dengede tutmaya yardımcı olarak, kilo vermeye katkı sağlamaktadır.
  • Pikan cevizi faydaları arasında enfeksiyon riskini azaltıcı özellik de bulunmaktadır.
  • İçeriğinde bulunan E vitamini ile kalp krizi ya da felç gibi hastalıklara kalkan olmaktadır.
  • Birden çok vitamine ve minerale ev sahipliği yapmaktadır. ( A, C, E vitaminleri, folik asit, magnezyum, fosfor, potasyum, kalsiyum,…)
  • B1, B2, B3, B5 ve B6 açısından oldukça zengin olan bu ceviz, vücudun ihtiyacı olan kaloriyi kullanmasında yardımcıdır.
  • Öğrencilerin düzenli ve sürekli bir şekilde tüketmesi ile konsantrasyon süresini uzatmaya yardımcı olmaktadır.
  • Sağlıklı beslenmeyi desteklemektedir ve stres olgularını azaltmaya yardımcı olmaktadır.

Pikan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Pikan Cevizi Faydaları Ve Zararları | Pikan Cevizi Zararları

Pikan cevizi faydaları olduğu kadar zararları da olabilmektedir. Fazla tüketilen bir besin, zehriniz olabilmektedir. Kuruyemiş alerjisi bulunan kişilerin ya da alerjisi olan kişilerin bir uzmana danışmadan tüketilmemesi tavsiye edilmektedir. Çok fazla tüketilmemesi ve ılımlı bir tüketimin gerçekleştirilmesi tavsiye edilmektedir. Aksi halde alerji çok tehlikeli boyutlara ulaşabilmektedir.

Pikan Cevizi İle Normal Ceviz Arasındaki Fark

Pekan cevizi, normal cevizden farklı olmaktadır ve bunu rahatlıkla gözlemlemek mümkündür. Her ne kadar normal cevize benzerlik gösterse de farkları kolaylıkla görülmektedir. Pikan cevizinin dış kabuğu daha ince olmakla birlikte daha düzgün bir yapıya sahiptir. İnce olan kabuğu el yardımı ile rahatlıkla kırmak mümkündür.

Pekan cevizi faydaları da normal ceviz faydalarından farklı olmaktadır. Hatta tat bakımından da farklılığı bulunmaktadır. İçerisinde mevcut vitamin ve mineraller açısından farklılık göstermektedir. pekan, normal cevize göre daha da tatlı bir içeriğe sahip bitki türüdür. Bunun yanı sıra iç randıman yüksekliği ve zengin bir besin içeriğine ev sahipliği yapması ile de ayrılıklar gözlemlenmektedir. Yetişme alanları göz önünde bulundurulduğu zaman da pikan, ılıman iklim bölgelerini sevmektedir ve nispeten düşük bir maliyetle üretimi gerçekleştirilmektedir. Meyvesi ise dahada uzun süreli saklanabilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir