Yanmış Tava Nasıl Temizlenir?

Yanmış Tava Nasıl Temizlenir?

En sevdiğiniz mutfak eşyanızın ya da yanmış yüzeylerinin tamamen temizlenip temizlenemeyeceğinden şüpheleriniz olması normal gözükse de, bunun sadece mümkün olmadığını, aynı zamanda çok az zaman alıcı temizlik ürünleri ile de yapılabileceği öngörülmektedir. Yanmış bir tavanın nasıl temizleneceğine dair  basit yöntemler vardır, böylece eskisinden de daha yeni gözükebilir.

Yanmış bir tencereyi temizlemek oldukça zor görünebilir, ancak bu  stratejiler sayesinde basit ve etkili yöntemleri sizler için derledik. Her biri, kaynar su, beyaz sirke, bulaşık makinesi deterjanı, kabartma tozu ve kurutucu vb. malzemeler dahil olmak üzere elinizde bulunan ürünler kullanılır. Yanmış bir tava, durumunuz açısından en iyi bir çözümü bulmak için bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

1)   Kaynar Su

Bu temizleme yöntemi ile, sorununuzun kaynağına çözüm olabiliriz. İlk olarak, tavayı birkaç santim su ile doldurduktan veya kömürleşmiş alanı kaplayacak kadar su ekledikten sonra, Suyu kaynama pozisyonuna alarak ve 5 ila 7 dakika süresince yuvarlanmasına yön verin.

Sonrasında ise, ocaktan kap çıkarın ve bir kenara soğuması için ayarlayabilirsiniz. Su oda sıcaklık ayarına döndükten sonra dökebilirsiniz. Gerekirse, büyük, yumuşatılmış, yanmış parçaları çöp kutusuna dikkatlice kazımak için plastik bir spatula veya tahta kaşık ile yanmış yerlere etki edebilirsiniz. Tavayı çizmeye önlem olarak gösterilir, bu yöntem.

Sonrasında, ıslak tavaya yaklaşık 2 yemek kaşığı kabartma tozu serperek ve kalan lekeleri, tava üzerinde güvenli bir sünger yardımı ile veya ovmaya yönelik ürünler ile fırçalamaya devam edebilirsiniz. Özellikle siyah kalıntıların, kabartma tozu macunu veya biraz dirsek yağı ile güçlü, aşındırıcı kombinasyonu ile çok daha kolay çıktığına şahit olabilirsiniz.

 2) Sirke

Yukarıda bahsettiğimiz kaynar su yöntemi sizlere biraz yardımcı olduysa, başka bir sonuç için de beyaz sirke yöntemini uygulayabilirsiniz. Kömürleşmiş alanı tamamen kaplayacak şekilde tencereye eşit miktarda su ve sirke dökün. Bir kez daha, yaklaşık 5 dakika sürecince kaynatın.

Isı ayarlamasına ek olarak, sirkenin asitlik üzerindeki etkisi, yanmış yiyeceklerin bıraktığı inatçı lekeleri de gevşetmeye yardımcı olacaktır. Konumuza döner isek, kaynayan su, tavanın altından ve kenarlarından kopmakta olan, karartılmış lekelerin döküntülerine çözüm olduğunu görebilirsiniz. Sıvılaşan alan soğurken tavanın ıslanmasına izin vermeyin, ön izleme ile birlikte ve temizlediğiniz tava  için güvenli bir sünger malzemesi kullanarak kalan yanmış yerleri ovarak sonuca ulaşabilirsiniz .

Yanmış Tava Nasıl Temizlenir?

3)   Sirke ve kabartma tozu yöntemi

En aşırı sorunlarda, bu alternatif yöntemi tercih edebilirsiniz: tava üzerinde kömürleşmiş alanı kaplayacak şekilde, sirke ile doldurun (burada sirke su ile seyreltilmez bir çözüm), sonra kaynatmaya başlayın. Isı oranını hafifçe azalttıktan sonra ocak üzerinde birkaç dakika kaynatabilirsiniz. Isıdan çıkardıktan sonra sirkenin hafifçe soğumasını bekleyin.

Daha sonrasında, tava üzerinde, yaklaşık 2 yemek kaşığı olacak şekilde kabartma tozu ekleyin. Bu iki bileşenin karışımı ile bir fizzing reaksiyonuna neden olacaktır. (Yararlı bilgi : potansiyel dağınıklığı en aza indirmek için bu bölümü lavabo üzerinde yapmanız daha uygun.) Fizzing durduktan sonra sıvıyı atabilirsiniz.

Ardından, çalıştığınız tava  türüne uygun bir bulaşık fırçası veya ovabileceğiniz ile fırçalayın. Gerekirse, leke tamamen çıkana kadar biraz daha kabartma tozu ve sirke yağı ekleyebilirsiniz.

 4) Kaynar Limon

Öncelikle yaklaşık iki limonu çeyrek bir şekilde veya kalın dilimler halinde keserek tavanın dibine yerleştirin. Daha sonra, tüm kavrulmuş alanı kaplayacak şekilde su ekleyin ve ocakta kaynatmaya alın. Limon sıvı bir durum alırken tavanın altından çıkan kararmış  parçacıkları göreceksiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir