Pirinç Suyu Ne İşe Yarar? Pirinç Suyunun Cilde Faydaları

Pirinç Suyu Ne İşe Yarar? Pirinç Suyunun Cilde ve Saça Faydaları

Pirinç, midemize olduğu kadar cildimize de hitap eden değerli bir besin kaynağıdır. Pirinç, kalsiyum, fosfor ve B, C, E vitaminleri açısından oldukça zengindir. İçerisinde ayrıca birçok amino asit ve mineraller de barındıran pirinç suyu ne işe yarar, pirinç suyunun cilde ve saça faydaları nelerdir?

Pirinç Suyu Ne İşe Yarar?

Pirinç, içeriği açısından oldukça zengin olması sebebi ile pirinç ile hazırlayacağınız pirinç suyu da pek çok fayda sağlamaktadır. Özellikle pirinç suyunun cilde ve saça faydaları;

  • Gözenekleri temizler böylece sivilce ve akne oluşumunu önler.
  • Pirinç suyu ile yıkanmış cilt yumuşar ve esnekleşir.
  • Ciltte oluşan kahverengi lekeleri azaltıp cildi beyazlatır.
  • Cilde parlaklık verir.
  • Kırışıkları azaltır.
  • Güneşin zararlı ışınlarından korur.
  • Suyla temas ettiğinde fitik asit üreten pirinç bu sayede güzel bir peeling görevi üstlenip ölü derinin kolayca ciltten atılmasını sağlar.
  • Pirinç suyunun saça uygulanması halinde saçların uzamasını sağladığı gibi saç dökülmelerini engellemektedir. Hatta yeni saç çıkmasına da katkı sağlar.
  • İnce telli ve hacimsiz saçlardan şikayetçi olanlarda saçların kalınlaşarak hacim kazanmasını sağlamaktadır.

Pirinç Suyu Cilde Faydaları

Asyalı kadınların ciltlerinin porselen gibi aydınlık ve yumuşak görünüme sahip olmalarının nedenlerinden biri pirinci uzun yıllardır bir güzellik ürünü olarak kullanmalarıdır. Peki, pirinci cildimize nasıl uygulayabiliriz?

Cilt İçin Pirinç Suyu Tarifi

Sıcak suda beklettiğimiz pirincin suyunda vitaminlerin yanı sıra bol miktarda mineral ve 8 ayrı amino asit bulunmaktadır Pirinç suyu cilde kullanımı için pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayabileceğiniz gibi yüzünüzü bu suyla yıkayarak da kullanabilirsiniz.

Yüzünüzü pirinç suyuyla yıkadıktan sonra durulamayıp cildinizin suyu emmesine izin verin. Böylece bu kullanım alanıyla pirinç suyu sizin için harika bir tonik olacaktır. Ayrıca elinizde bulunan pirinç suyunu küçük buz kalıpları halinde dondurup sabah akşam cildinize buz uygulaması yapmanızın halinde cildinizin canlandığına, sıkılaştığına ve sağlıklı bir görünüme kavuştuğuna şahit olabilirsiniz.

Pirinç Suyu Ne İşe Yarar? Pirinç Suyunun Cilde Faydaları

Parlak Cilt İçin Pirinç Unu Maskesi

Pirinç unu maskesi Korelilerin cilt bakım rutinlerinden bir tanesidir. Pirinç ununuz yoksa pirinçleri kendiniz öğütüp pirinç unu elde edebilirsiniz. Pirinç ununa sütü göz kararınızca ekleyip macun kıvamında bir karışım elde edin. Burada önemli olan karışımınızın yüzünüzden akacak kadar akışkan olmaması gerekmektedir.

Alerjik bir sorununuz yoksa bu tarife bal ilave edip yüzünüze maskeyi uygulayın.20-25 dakika yüzünüzde bekletin. Cildiniz maskeyi emip kurumaya başlayacak. En son olarak peeling yapar gibi maskeyi yüzünüzden çıkarıp duru suyla yüzünüzü yıkayın.

Bütün bu işlem sonucunda yüzünüzü bir nemlendiriciyle nemlendirin. Sabah uyandığınızda yüzünüzdeki yumuşaklığı ve parlaklığı hemen fark edeceksiniz.

Pirincin ister suyunu ister maskesini kullanın haftada 1 veya 2 kez düzenli olarak tekrarladığınızda pirinç maskesi peeling etkisi yaparken pirinç suyu da size güzel bir tonik görevi yapacak. 1 ay sonra yüzünüzdeki beyazlamayı, canlılığı ve sıkılaşmayı mutlaka fark edeceksiniz.

Saça Pirinç Suyu Maskesi Nasıl Yapılır?

Pirinç suyunun saça faydaları arasında saç dökülmelerini önlemesi dışında saçların kalınlaşarak gürleşmesini sağlaması da bulunmaktadır. Peki, Pirinç suyu ile saç uzatma nasıl yapılır?

Aslında bu tarif oldukça basit çünkü pilav yapar gibi pirinci ılık su içerisinde bekletmeniz yeterli olmaktadır. Normal olarak 3-4 saat bekletmeniz yeterli olurken bu süreyi 24 saate uzatarak pirincin fermente olmasını sağlayabilirsiniz.

Pirinçleri süzerek elde ettiğiniz pirinç suyunu saçlarınızı her zaman kullandığınız şampuan ile temizlemenizin ardından saçınıza uygulamanız gerekmektedir. Ortalama 15-20 dakika kadar saç diplerine masaj yaparak uygulamanızın ardından saçlarınızı durulayabilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir