Posta Güvercinleri Yollarını Nasıl Bulur?

Posta Güvercinleri Yollarını Nasıl Bulur?

Posta güvercinleri, haber ulaştırma alanında uzun yıllar boyunca kullanılan kuş türüdür. Bu nedenle posta güvercinleri pek çok insanın merak ettiği canlılar arasında yer almaktadır. Özellikle posta güvercini nasıl yolunu bulur sorusunun cevabı sayısız insan tarafından araştırılmaktadır. Bu noktada posta güvercinlerinin diğer kuş türlerinden çok daha üstün bir algısının olduğu nu bilmek gerekmektedir.

Posta güvercinleri, milattan önceki dönemde dahi haberleşme aracı olarak tercih edilmiştir. Bu nedenle güvercinle haberleşme tarihi oldukça geniş kapsamlıdır. İlk olarak Mısır’da kullanıldığı düşünülen posta güvercinleri, eğitildikten sonra oldukça uzun yolları dahi aşarak haberlerin iletilmesini sağlamaktadır.

Güvercinle Haberleşme Tarihi

Güvercinlerin iletişim kurmaya etkisi yadsınamayacak kadar fazladır. Neredeyse tüm medeniyetlerde en önemli hayvan haline gelen posta güvercinleri, ülkelerin bir ucundan diğer ucuna haber iletişimi sağlamıştır. Buna ek olarak posta güvercinleri günde yaklaşık 800 km yol kat edebilmektedir. Böylelikle insanlık tarihinin en çok ihtiyaç duyulan canlıları güvercinlerdir.

Posta güvercinleri ile haberleşme, özellikle savaş dönemlerinde oldukça popüler bir hal almıştır. Güvercinle haberleşme tarihi konusunu araştıran bireyler, 1. ve 2. Dünya Savaşları esnasında güvercinlerin ödüllendirildiğini ya da düşman ülkeler tarafından katledildiğini bilmelidir. 2. Dünya Savaşı sonrasında ise teknolojinin gelişmesi, daha farklı yollardan iletişim kurulmasını sağlamış ve posta güvercinlerine olan ilginin azalmasına neden olmuştur.

Posta Güvercinleri Yollarını Nasıl Bulur?

Postacı Güvercinler Nereye Gideceklerini Nasıl Bulur?

Posta güvercinleri, diğer tüm kuş türlerinden çok daha farklı bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kolay eğitilebilmektedir. Postacı güvercinler nereye gideceklerini nasıl bulur sorusuna yanıt arayan bireyler, bu güvercinlerin dünyanın manyetik alanından faydalandığını ve bu sayede yollarını bulduğunu bilmelidir.

Bu nedenle postacı güvercinler kısa mesafeli haberleşmede çok başarılı olmamaktadır. Zira yakın mesafelerde dünyanın manyetik alanını kavramak çok daha zordur. Ancak uzun mesafelerde manyetik alanda ciddi bir fark meydana geldiği için güvercinlerin yollarını bulması daha etkilidir. Postacı güvercinlerin yol bulma yetisi, tarih boyunca oldukça büyük bir öneme sahip olmuştur.

İlk başlarda postacı güvercinlerin görme ve hafıza kabiliyetinin çok üst düzey olduğu düşünülmüştür. Ancak yakın tarihlerde yapılan araştırmalar, bu kuş türünün manyetik alandan faydalandığını ve görme açısının geniş olmasından kaynaklı olarak manyetik alanı çok daha kolay bir şekilde kavrayabildiği ortaya çıkartılmıştır.

Postacı Güvercinler Nasıl Eğitilir?

Postacı güvercinlerinin nasıl haber iletme yetisini kazandığı da merak edilen konular arasındadır. Postacı güvercinler nasıl eğitilir sorusuna yanıt arayan bireyleri bu sürecin hiç de kolay olmadığını bilmelidir. Bu nedenle bireysel olarak postacı güvercini eğitmek zor bir eylemdir. Postacı güvercinlerini eğitmek için onlara bir sığınak hazırlamak en önemli unsurlardan bir tanesidir. Zira postacı güvercinleri uzun yolculuklarının ardından nereye geri döneceklerini bilmelidir.

Postacı güvercinlere yuva belirledikten ve düzenli olarak kümes bulma eğitimi verdikten sonra, kademeli olarak bulma kademesi daha da uzatılmalıdır. Bu sayede posta güvercinlerinin yer ve yön yetisi daha da kuvvetli bir hale gelecektir. Günümüzde posta güvercinliği yetiştiriciliği oldukça az yapılmaktadır. Zira postacı güvercinlere duyulan ihtiyaç teknoloji ile birlikte azalmıştır.

Posta Güvercini Fiyatları

Posta güvercini sahibi olmak isteyen bireyler, posta güvercini fiyatları konusunu merak etmektedir. Bu noktada bu güvercinlerin eğitimlerine bağlı olarak fiyatların değişken olduğu bilinmelidir. Posta güvercini fiyatları 250 TL olabileceği gibi 20 bin TL de olabilmektedir. Bu durum tamamen güvercinin yapısına ve eğitimine bağlıdır. Ancak günümüzde çok fazla posta güvercini satışı yapılmadığı, satılan güvercinlerin ise çoğunlukla eğitimsiz olduğu bilinmelidir.

 

 

 

 

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir