PQQ Nedir? PQQ İçeren Besinler?

PQQ Nedir? PQQ İçeren Besinler?

PQQ (pirolokinolin kinon) insan sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Enerji seviyesini artırmakta ve yaşa bağlı olarak azalan mitokondri sayısını artırmaya yardımcı olmaktadır. Tüketilen gıdaların enerjiye dönüşmesini sağlamakla görevli olan mitokondri üretimini artırmaktadır. Aynı zamanda mitokondriyi güçlendirmekte, sağlıklı ve uzun ömürlü olunması gibi pek çok faydalar içermektedir.

Çeşitli bitki besinlerinde bulunan PQQ “gençlik çeşmesi” olarak yerini almaktadır. Mitokondrinin fazla olması demek; enerji seviyesinin fazla olması, hastalığa karşı direncin yüksek olması demektir. Bunların yanı sıra harika bir antioksidan kaynağı olup, antioksidan gücü sayesinde strese karşı koruyuculuğu bilinmektedir. Ve bireylerin kendisini uzun yıllar boyunca genç hissetmesini sağlayabilmektedir.

PQQ vitamin, gıdaların çoğunda bulunabilmektedir ve bu gıdalar rahat elde edilmektedir. İnsan sağlığı açısından bu vitaminin genç hissetme, enerjik olma, strese ve hastalıklara karşı dirençli olma gibi faydalarının olduğu belirtilmektedir.

PQQ Nedir?

PQQ (pirolokinolin kinon) daha önce adını hiç duymadığınız kavramlardan biri olarak karşınıza çıkmış olabilir. Peki, PQQ nedirPirolokinolin kinon nedir? Pirolokinolin kuinon nedir? Sizlerle!

PQQ, ilk olarak bilim adamları tarafından koenzim olarak keşfedilmiştir. Bakteri biyokimyasal reaksiyonlarda koenzim olarak tanımlamışlardır. Daha sonraları bakteri haricinde memelilerin biyokimyasında da görevi olduğunu buldular. Yapılan araştırmalarda yıldızlararası tozlarda da PQQ ya rastladıkları belirtilmektedir. Bu araştırma sonucu yıldızlar kadar eski olduğu anlamı çıkmaktadır.

Vücut içerisinde sessizce çalışan, sağlıklı ve uzun bir yaşam geçirmeye yardımcı olmaktadır. İnsanın ve hücrelerin enerji kaynağı olan mitokondrilerin sayılarının artmasını ve onların sağlıklı kalmasını sağlayıcı faydası bulunmaktadır.  Tüm bunların yanı sıra hücreler arası iletişimde önemli rolü bulunmaktadır.

PQQ İçeren Besinler?

PQQ (pirolokinolin kinon) için bilim adamları tarafından daha çok bitkilerin kaynak olduğu belirtilmiştir. Memeli hücrelerin pirolokinolin kuinon üretemeyeceği söylenmektedir. İnsan dokusunda oluşma nedeninin ise diyete ya da enterik bakteri üretiminden kaynaklı olduğunu varsaymaktadırlar. Bu nedenle bitki bazlı gıdalarda daha çok üretildiği ve var olduğu söylenmektedir. PQQ içeren gıdalar ve PQQ içeren besinler sizlerle!

  • Maydanoz,
  • Yeşil biber,
  • Fermente soya fasulyesi,
  • Soya peyniri,
  • Yeşil çay,
  • Kivi,
  • Ispanak,
  • Papaya,
  • Kok,
  • Lahana,
  • Havuç türleri,
  • Kereviz

PQQ Nedir? PQQ İçeren Besinler?

Pirolokinolin Kinon Faydaları | PQQ Faydaları

PQQ (pirolokinolin kinon) bireylerin sağlıklı olma ve sağlıklı uzun yaşam sürme noktasında pek çok fayda sağlayan işlevi bulunmaktadır.  Pirolokinolin Kinon faydaları şunlardır:

Mitokondriyal Fonksiyonu Destekler ve İyileştirir

Hücrelerdeki enerji üretim tesisleri olarak adlandırılan mitokondrileri desteklemektedir. Mitokondri üretmesine yardımcı olmaktadır. Yaş ilerledikçe yaşa bağlı olarak mitokondri sayısında azalma meydana gelmektedir. PQQ içeren besinler tüketildikçe mitokondri üretimi gerçekleşmektedir. Hücreler daha çok enerjiye sahip olmaktadır ve sağlıklı kalmaktadır.

PQQ (Pirolokinolin Kinon)Beyin Sağlığını Korur

Araştırmalara göre sinir hücrelerinin korunmasında ve sağlıklı bir şekilde sinir hücresinin büyümesinde rol oynadığı tespit edilmiştir. Sinir büyüme faktörü üretimini normal düzeyde etkilediği sonucu elde edilmiştir. Yapılan araştırmalarda beyin hücrelerinin toksinler karşısında maruz laması sonucunda hasarı önlemiştir. Yani nöroprotektif olduğu söylenebilmektedir ve bu da sağlıklı olan beyin hücrelerinin korunmasına fayda sağlamaktadır.

Hafızayı Geliştirir, Öğrenmeyi Kolaylaştırır

PQQ (pirolokinolin kinon) hafızayı desteklemektedir ve öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır. Zararlı serbest radikallerin hafızayı zayıflatması ya da öğrenme yeteneğini geriletmesi gibi olumsuz etkilerinden beyni korumaktadır.

Oksidatif Stresi Azaltmaktadır

Oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olmaktadır. Yaşlı bireylerde daha çok görülen oksidatif stresin vücutta kronik şişme, kırılganlık gibi olumsuz etkileri ile mücadele etmektedir.

Uykuyu Düzenlemektedir

Bir araştırma sonucunda uykuyu düzenlediği belirtilmiş olup uyku kalitesini de artırmaya yardımcı olduğu vurgulanmıştır. Uykuya dalma sürelerine ve uyanık kalma sürelerine dair gelişmelerden bahsedilmiştir. Kaliteli bir uyku ile kaliteli bir ruh hali olmaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir