Protez Saçın Ömrü Ne Kadardır?

Protez Saçın Ömrü Ne Kadardır?

Protez saç son zamanlarda oldukça fazla tercih edilen bir uygulamadır. Ancak kişiler protez saçın ömrü ne kadardır? Sorusunun cevabını oldukça fazla merak ederler. Kişiler böyle bir işlem yaptırdıkları zaman uzun süre kullanmayı amaçlarlar. Fakat protez saç gerçek insan saçı ile karıştırılmamalıdır. Yani kişilerin doğduğu anda bile kafalarında olan saç belirli bir sonra ömrünü tamamlar. Buna bağlı olarak protez saçın da daima kullanılabileceğini düşünmek yanlış olacaktır. Protez saç uygulamaları için reklam yapılırken, uçuk süreler verilir. Bazı firmalar 3 ile 4 sene arasında bir kullanım süresi olduğunu ifade edebilir. Ancak bu süreler kişilerin yanlış bilgilenmesine neden olur.

Protez saç bakımına bağlı olarak bir ömre sahiptir. Sürekli olarak saçına bakım sağlayan ve özen gösteren kişilerde kullanım ömrü 1 buçuk ile 2 sene arasında olacaktır. Fakat bu süre en çok 2 sene olarak değerlendirilmelidir. Eğer protez saç yapımı esnasında düğümler sıkı atılmış, kalın bir yapı belirlenmiş ve estetik geri planda tutulmuş ise 2 buçuk yıl kullanım ömrü olabilir. Genel olarak kişiler güzel bir görünüm için protez saç uygulamalarını tercih ederler. Bu nedenle kişiler 1 ya da 1 buçuk sene sonucunda saçlarını artık kullanamazlar. Eğer kişiler saçlarına özenli bir şekilde bakarlar ise bu sürede uzama meydana gelebilir. İşlemin yapıldığı yere bağlı olarak da bir süre belirlenmesi mevcuttur.

Protez Saç Uygulaması Yapan Merkezler

Protez saç uygulaması yapan bazı merkezler, kişileri memnun etmek adına garanti bir ömür sunar. Fakat kişileri böyle bir beklenti içerisine sokmak doğru değildir. Kişilere uygulama esnasında yedek olarak da protez saç üretilir. Ücreti dahilinde bu protez saçlar kişiye verilir ve kullanım ömrü dolduktan sonra kullanılması tavsiye edilir. İnsanların saçının dökülmesinde birçok farklı etken bulunur. Ancak bu etkenler içerisinde en önemlisi yeteri kadar saç bakımı yapılmamasıdır. Eğer bir kişi saçına bakım yapıyor ve besliyor ise saçlarının dökülme olasılığı o kadar az olur. Protez saç uygulaması sonrasında da benzer bakımların yapılması gereklidir. Bu sayede protez saçın ömrünü uzatmak mümkün olabilir.

 Protez Saçın Ömrü Ne Kadardır?

Protez Saçın Ömrünü Uzatmak İçin Neler Yapılabilir?

İlk olarak saç belirli aralıklar ile bakım ister. Protez saç da olsa belirli zaman aralıkları ile bakım yapılması gereklidir. Kişiler genellikle bir süre bakım yapar, ancak ilerleyen süreçlerde bakımlarını ihmal ederler. Bu zamanlarda ise yapılan bakımın herhangi bir önemi kalmaz ve saç yıpranır. Protez saç kullanan kişilerin düzenli olarak bakım yapması gereklidir.

Protez saç ile gerçek insan saçı benzer özellikleri ile dikkat çeker. Fakat bazı farklılıkları da mevcuttur. Bu yüzden kişiler protez saç işlemi öncesinde kullandıkları bakım ürünlerini kullanamazlar. Doğal saçlar için üretilen ürünler, protez saçlara zarar verebilir ve ömrünün kısalmasına neden olabilir. Protez saçın ömrünü uzatmak için protez saça özel ürünlerin kullanılması gereklidir. Saçlar özel ürünlerle yıkanmalı, ardından özel ürünler ile bakım sağlanmalıdır. Bu sayede saç uzun süre boyunca canlılığını ve parlaklığını koruyacaktır.

Protez saç uygulaması yaptıran kişilerin yaptığı en büyük yanlış ince dişli tarak kullanmaktır. Ayrıca sert fırçalar da protez saça zarar verir. Bu nedenle protez saç uygulaması yaptıran bir kişinin tarak ve fırçalarını değiştirmesi gereklidir. Taraklar geniş dişli olmalı ve saçı yıpratmamalıdır. Özellikle saça bakım yaparken destekleyebilecek taraklar tercih edilebilir. Ahşap taraklar saçın yıpranmasını önler ve doğru bir tarama işleminin yapılmasına yardımcı olur.

Protez saç uygulaması sonucunda kişiler kaşıntı hissedebilirler. Kaşıntılarda kişiler sert bir şekilde kafa derisi ile temas etmemelidir. Yumuşak bir şekilde kafa derisine dokunulabilir. Böylelikle saçların yıpranması önlenmiş olur. Kaşıma için parmak uçları tavsiye edilir.

Protez saç yaptıran kişiler fön çektirmek isteyebilirler. Bu durumlarda fön suyu kullanmak oldukça yaygın ve normaldir. Ancak fön makinesi kullanımında dikkatli olmak gereklidir. Düşük ayarda kullanılan makine ile kaliteli bir saç süreci yaşanabilir. Bu şekilde saçlarına özenle bakan kişiler, uzun süreli bir kullanım sağlayabilirler. Protez saç kişilerin ortalama 1 sene boyunca güzel bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Düzenli bakımlarla saçların kullanım süresi uzayabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir