Regresyon Terapisi Nasıl Yapılır?

Regresyon, halk dilinde bilinçaltı temizliği ya da hipnoz gücü ile yaşanılan travmaları iyileştirme olarak bilinmektedir. Tekrardan kötü anıları hatırlamak ve o anları yaşamak olayı, regresyon terapisinin en önemli noktasıdır. Çünkü bu sayede geçmişte yaşanılan kötü tecrübeler, olay akışı içinde harmanlanarak biriken ve dışa vurulmamış duyguları ortaya çıkarır. Kişinin ileriki yaşamında, hayatına olumlu şekilde devam edebilmesi için yaşadığı kötü duyguları ve bilinçaltından atamadığı düşünceleri yaşaması gerekir. Duygular yaşanılmadığı taktirde baskı altında tutulursalar eğer, birtakım psikolojik rahatsızlıklara veya kişinin kendini kötü hissetmesine neden olabilirler. Regresyon tedavisi bu gibi durumlarda uzman bir terapist eşliğinde uygulanır. 

Terapist, uzmanlık alanının sağladığı bilgiler doğrultusunda kişinin bilinçaltına iner. Karşısındaki kişinin kendini güvende hissetmesini ve kendine güveninin artmasına yardımcı olur. Daha sonra bilinç akışı tekniği kullanılarak, geçmişte yaşanılan olaylar tekrardan yaşatılır. Duygu köprüsü adı verilen teknik uygulanır ve kişinin yaşadığı geçmiş anılar benzer fakat olumlu duygularla yer değiştirilir. Terapi sırasında kişiyi yanlış anılara yönlendirecek komutlar vermek son derece yanlıştır.

Regresyon Terapisinde Uzman Kontrolünün Önemi

Bu işlem yapılırken kişinin bulunduğu durumu kontrol etmek ve yaşadığı şoku, acıyı veya korkuları yok etmek için uzman altında gözlemlenmesi gerekir. Bu terapi türü uzman kişiler tarafından uygulanması gereken oldukça özel bir alandır. Çünkü insanlar travmalar sonucunda ağır yaralar alabilirler ve bilinçaltı temizliği sırasında olayları tekrardan yaşarlar. Travmayla yüzleşen kişilerin kendi duygularını kontrol etmeleri, uzman terapistlerin profesyonel becerilerine bağlıdır. Uzman terapistleri seçerken titiz davranmak ve araştırma yapmak son derece önemlidir.

Doğru bakış açısını kazandırmak ve gerçeği olumlama aşamasında kişilerin ruh hallerini hazırlamak, oldukça zor ve profesyonellik gerektiren bir aşamadır. Doğru bir şekilde uygulanır ve işini iyi yapan terapistlerle çalışılır ise, terapiden olumlu sonuçlar alınabilir. Regresyon tedavisi sayesinde kişi, yaşanılan kötü hatıraların yerine iyi hatıralar bırakır. Regresyon terapisiyle hayata bakış açısında olumlu bir yapı oluşur ve kötü olaylara karşı direnç kazanmış olur. Duygularını dizginlemek yerine her duyguyu yaşamaya özen gösterir. 

Regresyon Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

  • İnsanların olumsuz davranışlarının ve olumsuz ruh hallerinin altında yatan bütün sebepler ortaya çıkmış olur ve uzmanlar tarafından tespit edilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir