Renk Alan Çamaşırın Rengi Düzeltilebilir Mi?

Renk Alan Çamaşırın Rengi

Çamaşırların renklerinin karışması, ufak bir dikkatsizlik sonucu pek çoğumuzun başına gelmiş olabilir. Üstelik fark edildiğinde, çoğu zaman geç kalınmış olur. Genellikle açık renkli veya beyaz renkteki çamaşırların başına gelen bu durum, en sevdiğiniz giysiyi kullanılmaz hale getirebilir.

Renk alan çamaşırların düzeltilme şansı olmadığını ve en iyi ihtimalle ev giysisi olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bunu düzeltmenin ve çamaşırları kurtarmanın bir yolu yok mudur? Renk alan çamaşırların rengi düzeltilebilir mi? Merak ettiğiniz tüm bu soruların yanıtlarını vermeye çalıştık.

 Renk Alan Çamaşırın Rengi

Renkleri Karışan Çamaşırlar Düzeltilebilir Mi?

Özellikle renkli çamaşırlar ile beyazları aynı sepette toplayanların en büyük korkusu, makinede yıkarken renklerin karışmasıdır. Beyaz çamaşırların arasına karışan bir renkli çamaşır, bütün beyazlara rengini geçirebilir. Çoğu durumda da boyanan beyaz çamaşırı kurtarmak çok zordur, ancak tamamen imkansız değildir. Çamaşır makinesinde çamaşırların rengi karıştığında, hemen endişelenmenize gerek yok. Ancak olabildiğince hızlı bir şekilde müdahale etmek gerekir. Renk alan çamaşırların kurumasını beklemeden gereken önlemler alınmalıdır. Aksi halde, boyalar gözeneklere işleyecek ve çıkması mümkün olmayacaktır.

Renk Alan Çamaşırın Rengi

Renk Alan Çamaşırın Rengini Düzeltmek İçin Yapılması Gerekenler

Koyu ve açık renkteki çamaşırları aynı seferde yıkadığınızda, sonuçlar çok da güzel olmayabilir. Beyaz bir tişörtün siyah bir pantolanla aynı anda yıkanması sonucu tişörtün renk alması ve beyazlığını kaybetmesi muhtemeldir. Böyle bir durumla karşılaşmanız halinde, rengi düzeltmek için yapılması gerekenler şunlar olacaktır:

• İlk olarak renk alan çamaşıra, fark edildiği anda hemen müdahale etmek gerekir. Ne kadar erken müdahale edilirse, etkili bir sonuca ulaşmak o kadar kolay olacaktır.
• Çamaşır kurumadan hemen yeniden makineye atılmalı ve uzun programda tekrar yıkanmalıdır. Çamaşırın kurumaması en çok dikkat edilmesi gereken durumdur. Kuruduktan sonra renk kalıcı olur ve eski haline döndürmek mümkün olmaz.
• Makinede yıkama işleminden sonra renk eski haline gelmeyebilir. Bunun için çamaşırı kendi renginde başka bir kumaşla yıkamanız gerekecektir.
• Bu işlemden sonra da sonuç alamadıysanız, deterjanlı suya çamaşırı yatırıp uzun bir süre bekletmelisiniz.
• Deterjanlı suda beklettikten sonra leke yine çıkmazsa, lekeli bölgeye çamaşırlara uygun bir leke çıkarıcı uygulayabilirsiniz.
• Tüm bu uygulamalar işe yaramazsa, kuru temizleme sıvısı ile çamaşırı eski haline getirmeye çalışabilirsiniz.
Bir Çamaşırın Renk Salıp Salmayacağı Nasıl Anlaşılır?
Bir çamaşırın renk salıp salmayacağını önceden anlayabilirsiniz. Böylece diğer çamaşırları boyama riskini yok edebilir ve gereken tedbiri önceden alabilirsiniz. Çamaşırların renk almasının önlemenin en etkili yolu, aynı renk çamaşırları aynı anda yıkamaktadır. Ancak bu her durumda mümkün olmayabilir. Bir çamaşırın renk salıp salmayacağını anlamak için şu adımlar izlenebilir:
• Aldığınız renkli yeni çamaşırı ya da kumaşı ve beyaz renkte kullanılmayan bir bez parçasını hazırlayın.
• Sonrasında renkli çamaşırın bir kısmını ıslatın ve çitileyin.
• Çitiledikten sonra renkli çamaşırı beyaz bez parçasına sürtün.
• Beyaz bezin renginde değişim ya da lekelenme görürseniz, çamaşırınız renk salıyor demektir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir