RTÜK uyarmıştı! Orman yangınları için bakın ne yapacak

featured

Orman yangınlarını ekranlarına getiren kanallar için Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) cezaları görüşeceği toplantı yapacak. Yangınların en yoğun yaşandığı dönemde RTÜK kanal yöneticilerine mektup göndererek, yangınların gösterilmesi halinde üst sınırdan ceza verileceğini bildirmişti.

RTÜK’ün toplanacağı bilgisini sosyal medyadan duyuran RTÜK Üyesi İlhan Taşçı, “Fox TV, Habertürk, Halk TV, KRT ve Tele 1’e yönelik cezaları görüşeceği bir toplantı yapacak” dedi. 

İlhan Taşcı, şunları yazdı: 

“RTÜK, ‘yangınları göstermeyin’ talimatına uymadıkları gerekçesiyle Fox TV, Halk TV, Habertürk, KRT ve Tele1 kanallarına idari para cezasını yarınki Üst Kurul toplantısında görüşecek. Siz misiniz RTÜK’ün “sansür” talimatını yok sayıp halkı doğru bilgilendiren! Daha bitmedi.

RTÜK ve Başkanı Ebubekir Şahin’i yangınları sansürleme çabası nedeniyle eleştirel haber yapan Fox TV, KRT, Halk TV, Tele1 ve TR35 kanalına da para cezası Üst Kurulda karara bağlanacak. RTÜK’ün basın ve halkın haber alma özgürlüğüne bakışı yarın bir kez daha test edilecek.”

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir