Saç Dökülmesini Sonlandıran Faydalı Besinler Nedir?

Saç Dökülmesini Sonlandıran Faydalı Besinler Nedir?

 

Saç dökülmesi günümüzde birçok insanın problemlerinden biridir. Saçlar, insanların vücutlarında en çok dikkat ettiği bölümlerden biridir demek doğru olacaktır. Saçların gür olması, kaliteli olması ve canlı durması herkesin hayallerinden biridir. Saç yapısı genetik olarak aktarılır. Ancak bu saçlarınıza müdahale etmemeniz için yeterli sebep değildir. Saçlarınıza besleyici bakım yapabildiğiniz gibi beslenmenize de dikkat ederek, saçlarınızın problemlerini sonlandırmanıza yardımcı olabilirsiniz. Saç dökülmesini sonlandıran faydalı besinler nedir? Sorusunun cevabını bu yazıda bulabilirsiniz.

Saç dökülmesini sebep olan birçok etmen söz konusudur. Bunlardan biri yaşadığınız yerin havası olabilir. Yaşadığınız yerin havası kirliyse bu durum saçlarınıza da yansır. Psikolojiniz de saç sağlınızı oldukça çok etkiler. Depresyon gibi sağlık problemleri yaşayan insanların saçlarında dökülme gerçekleşebilir. Elbette saç dökülmesi ciddi kronik rahatsızlardan ötürü de meydana gelebilir. Saçların yaş ile doğru orantılı olarak geliştiğini ve döküldüğünü de unutmamak gerekir. Saçlarınızı kaybetmemeniz için bitkisel serumlar ya da yağlar kullanabilirsiniz. Saç dökülmesini önleyen şampuanları da tercih edebilirsiniz. Ve tüm bunların yanında yalnızca beslenmenize özen göstererek, saç dökülmesinin önüne geçebilirsiniz.

Saç Dökülmesini Sonlandıran Faydalı Besinler Nedir?

Saçlara Faydalı Besinler

Saç dökülmesine neden olan en önemli etmen sağlıksız beslenme ve vitamin eksikliğidir. Saçlarınız kalıtsal olarak dökülebilir ama siz beslenmenize dikkat ederek bunu önleyebilirsiniz. İşte saç dökülmesini sonlandıran faydalı besinler:

Yeşil Yapraklı Sebzeler: Burada esas olan şey demirdir. Yeşil yapraklı sebzeler demir açısından oldukça zengindir. Demir saçları beslerken aynı zamanda güçlendirir. Demir eksikliğiniz varsa, saçlarınız incelerek dökülür. Demir eksikliğinden dolayı mustaripseniz sebze tüketmeye özen göstermeniz gerekmektedir.

Meyveler: Meyvelerin hemen hemen hepsi C vitamini içerir. Özellikle C vitamini tarafından zengin olan meyvelerde vardır. Bunların arasında turunçgilleri sayabiliriz. Günlük olarak bedenimizin C vitaminine ihtiyaç duyması gibi saçlarınızın da C vitaminine ihtiyacı vardır. C vitamini saçların yıpranmasını önler. Önlediği gibi güçlendirir de. Yeterli sayıda mandalina, portakal, çilek gibi meyveleri tüketmeniz yeterli olacaktır

Kuruyemişler: Kuruyemişler harika birer E vitamini kaynağıdır. Esansiyel yağ asitleri barındırdığı gibi iyot ve sülfür de barındırırlar. Bu yemişler saçlarınıza parlaklık kazandırarak, dökülmeyi sonlandıracaktır.

Biberiye: Güçlü bir antioksidan kaynağı olan Biberiye, içerisinde rozmanirik asit barındırır. Bu madde saç köklerinizi daha sağlıklı hale getirir. Saça zarar veren kimyasallarla savaşır. Biberiyeyi iki farklı yoldan tüketebilirsiniz: Günlük olarak bir bardak biberiye çayı tüketebilirsiniz. Biberiye yağını saçlarınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Prosiyanidin İçeren Besinler: Japonya’da yapılan bir çalışmanın sonucunda saçları yeniden çıkarmanın yolu ortaya konmuştur. Prosiyanidin sayesinde saç hücreleriniz yenilenebilir. Prosiyanidin içeren maddeler ise şunlardır: Yeşil çay, yaban mersini, kakao, elma, üzüm çekirdeği, arpa, kurşburnu.

Çörek Otu Yağı: Çörek otu hemen hemen tüm problemlere iyi gelmektedir. Bunların arasına saçta oluşan problemlerde dahildir. İçerdiği A, B, C ve E vitaminleri dolayısıyla saç köklerini güçlendirerek besler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir