Sağlıklı Zayıflamanın 10 Altın Kuralı

Sağlıklı Zayıflamanın 10 Altın Kuralı

Kilo problemi olan herkes, sağlıklı ve fit bir görünüm kazanmak için diyet, spor gibi farklı zayıflama yöntemlerini denemektedir. Tüm bu yöntemler zayıflamamıza neden olabilirken, yaptığımızın sağlıklı olup olmadığı göz ardı edilmektedir. Özellikle geçici kilolar vermek ve zayıflamaktan çok sağlıklı bir yaşam sürdürmek adına kilo verilmelidir. Elbette ki bu durum, sağlıklı bir beslenme programı, bol egzersiz ve kaliteli yaşam standartlarının benimsenmesiyle gerçekleşmektedir. Bu noktada kilo problemi olan herkesin yapabileceği sağlıklı zayıflamanın temelini oluşturan belirli altın kurallar bulunmaktadır. Sağlıklı zayıflamak ve yaklaşan yaz aylarında fit gözükmek için gelin hep birlikte 10 altın kuralı inceleyelim.

Sağlıklı Zayıflamanın 10 Altın Kuralı

İdeal Hedefini Belirleyin.

Sağlıklı zayıflama her şeyden önce istek ve kararlılıkla birlikte gerçekleşmektedir. Kilo vermede kararlı olmanız ve kendinize bir hedef koymanız sizin istikrarlı olmanızı sağlayacaktır. Bu noktada belirlediğiniz hedefler gerçekçi ve ulaşılabilir şekilde belirlenmelidir. Adım adım yaklaşılan hedefler, sizi daha da motive edecektir.

Sağlıklı Kahvaltılar Yapın

Kahvaltı beslenme programlarının olmazsa olmazıdır. Özellikle düzenli ve sağlıklı kahvaltı yapmak gün içerisinde acıkmanızı ve metabolizmanızın yavaşlamasını önleyecektir. Bu noktada kahvaltıda hamur işi, kızartma gibi seçeneklerden uzak durulmalıdır.
Öğünlerini Arttırın ve Öğünler Arası Denge Oluşturun.
Bilinenin aksine sık sık belirli ölçülerde yemekler yemek sağlıklı zayıflama yöntemlerinden biridir. Ara ve ana öğünlerden oluşan beslenme programı yapmak ve öğünlerde aşırıya kaçmamak kio vermenize yardımcı olan noktalardan biridir.

Gün İçerisinde Bolca Su Tüketin.

Sağlıklı vücut ve sağlıklı zayıflamak için bol su tüketilmelidir. Gün içerisinde 2-2,5 litre su tüketimi, zayıflamaya yardımcı, mutlaka uyulması gereken altın kurallardan biridir.

Yemeklerinizi Yavaş Şekilde, Porsiyonlar Halinde Tüketin.

Sağlıklı zayıflamak için bir diğer altın kural, yemek yeme hızı ve şeklidir. Zayıflamak isteyenler yemek sofrasında oldukça uzun kalmalı, küçük tabaklarda sadece yiyeceği kadar yemeği önüne almalıdır. Böylece tokluk hissi artacak, küçük tabakta daha fazla görünen yemekler sizi motive edecektir.

Sağlıklı Zayıflamanın 10 Altın Kuralı

Doğal Ürünleri ve Sağlıklı Besinleri Tercih Edin.

Tükettiğiniz besinlerin doğal ve sağlıklı olması oldukça önemlidir. Beslenme şekliniz buna göre değişmeli, her besin grubundan oluşturulmalıdır. Hazır ve yağlı gıdılardan olabildiğince uzak durulmalı, bolca lifli besin ve meyve tüketilmelidir.

Metabolizma Hızlandırıcı ve Yağ Yakıcı Besinler Tüketin.

Sağlıklı zayıflamak için ara öğünler oluşturmanız gerektiğini söylemiştik. Bu ara öğünlerde yoğurt, kefir, yeşil çay gibi metabolizma hızlandırıcı besinlerin tüketilmesi sağlıklı zayıflamanıza yardımcı olacak takviyelerdir.

Abur Cubur Tercihlerinizi ve Kaçamaklarınızı Sağlıklı Hale Getirin.

Zaman zaman zorlandığınız ve kaçamaklar yaptığınız durumlar mutlaka olacaktır. Bu gibi anlarda tercih ettiğiniz ürünlerin light olmasına ve olabildiğince sağlıklı hale gelmesine dikkat edilmelidir. Örneğin tatlı yemek istediğinizde bunu en düşük kalorili ve sağlıklı tercihlerden yana yapmanız doğru olacaktır.

Düzenli Spor veya Aktivite Yapın.

Spor ve egzersiz sağlıklı kilo vermenin en önemli noktalarından biridir. Sadece düzenli ve dengeli beslenme sizin kilo kaybetmenizi sağlamamaktadır. Bu anlamda her gün düzenli spor yapmak ve aktif şekilde hareket halinde olmak hem beden için hem sağlıklı zayıflamak için oldukça önemlidir.

Sağlıklı beslenmeyi ve hareketi alışkanlık haline getirin.

Bahsettiğimiz tüm kuralları yaşam şekli olarak benimsemeniz ve standart haline getirmeniz sağlıklı zayıflamanın ve bunu korumanın en doğru şekli olacaktır. Hem fit bir görünüm kazanmak hem de sağlıklı bir bedene sahip olmak aslında tüm bunların benimsenmesine ve yaşam şekli haline dönüşmesiyle oluşmaktadır. Bunu alışkanlık haline getirdiğinizde kilo kaybı kendiliğinden olacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir