Şeker Bağımlılığından Kurtulmanın 5 Yolu

Şeker Bağımlılığından Kurtulmanın 5 Yolu

Alanında uzman pek çok doktor şekerden uzak durmanın ne kadar önemli olduğunu sürekli hatırlatıyor. Çok basit birkaç yöntemle şekere olan bağımlılığınızı azaltabilir, kısa sürede sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz. Farklı rahatsızlıkların temelinde yer alan şeker kişilerde;

  • Diş çürümeleri,
  • Ağız kuruluğu, dilde beyazlık emareleri,
  • Sürekli açlık hissi,
  • Sık sık idrara çıkma,
  • Sürekli yorgun hissetme, sebepsiz yere halsizlik,
  • Yaraların geç kapanmaya başlaması,
  • Kilo alımı,
  • Ciltte kuruluklar başlaması vb. gibi sorunları da beraberinde getirir.

Şeker Bağımlılığından Kurtulmanın 5 Yolu

Şeker Hayatımızdan Nasıl Çıkartılır?

Oldukça basit yöntemlerde kullanılan şeker miktarını azaltabilir ve kısa sürelerde hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Yapmanız gereken 5 önemli maddeyi göz önünde bulundurmak.

1.Yapay Tatlandırıcılara Sarılmayın!

Şekerin zararlarını bilen ve biran önce kurtulmak isteyen kişiler hemen yapay tatlandırıcılara sarılabiliyor. Her ne kadar kısa süre kullanıp sonra bırakacağım mantığıyla da başlanılsa yapay tatlandırıcılar şekerin farklı bir versiyonudur. Özetle kötü bir alışkanlığı bırakmak için başka bir kötü alışkanlığa sarılmak gibi, diyebiliriz.

2.Egzersizi Hafife Almayın ve Sütü Hayatınızdan Eksik Etmeyin

Şekerli yani tatlı gıdaların tüketimi kişilerde mutluluk hormonlarını tetikler. Bu nedenle kendini üzgün hisseden ya da enerjisi düşen kişiler hemen yüksek şekerli gıdalara yönelir. O şekilde kendinizi ödüllendirmek yerine süt içebilirsiniz. Keza süt peynirsuyu proteini sayesinde mutluluk hormonunun salgılanmasını sağlar. Aynı zamanda her yaştan kişinin aktif olarak egzersiz yapmaya başlaması sağlık açısından oldukça önemlidir. İster günlük olarak isterseniz de haftalık olarak yapacağınız sıkı bir egzersiz programı sizlere bol miktarda serotonin hormonu sağlayacaktır.

3.Uyku Düzeninizi Kısa Sürede Sağlayın

Uyku düzeni vücudun daha sağlıklı işleyişi için oldukça önemli bir durumdur. Bugüne kadar yapılan pek çok araştırmaya göre kişiler düzenli bir uyku düzenine sahipse şeker oranı yüksek gıdalara hayır diyebilmeleri daha kolay oluyor. Ancak tam tersi bir durumda vücut şekerli gıdaya hayır diyemiyor ve bir süre sonra bu isteğe yenik düşüyor. Kısa sürede şekeri hayatınızdan çıkarmak istiyorsanız ilk yapacağınız iş düzenli olarak uyuyup uyanmak olmalıdır.

Şeker Bağımlılığından Kurtulmanın 5 Yolu

4.Abur Cubur Gıdalar Yerine Sağlıklı Atıştırmalıkları Tercih Edin

Özellikle masa başı işlerde çalışan kişiler sürekli şeker oranı yüksek abur cubur gıdalar ve sıvılar tüketebiliyor. Neredeyse işlerinin bir parçası haline gelen bu tüketim vücuda gereğinden fazla şeker yüklemekten başka bir işe yaramıyor. Eğer sizlerde bu durumu yaşayanlardansanız ve şeker bağımlılığından kurtulmak istiyorsanız yanınızda elma, kuru üzüm, fındık, fıstık vb. gibi sağlıklı atıştırmalıkları taşıyabilirsiniz.

5.Yağsız Ürünleri Mümkün Olduğunca Hayatınızdan Uzak Tutun

Genellikle diyet yapan kişiler öğünlerinde yağsız gıdaları daha çok tercih ediyor. Sağlıklı bir görünüme kavuşmak adına tercih edilen bu gıdalarda ise sanıldığından çok daha fazla şeker bulunuyor. Vücudunuzdan yağı azaltacağım derken şeker yüklemesine maruz bırakabilirsiniz. Eğer bu durumu göz önüne alırsanız yağsız gıdaları hayatınızdan uzak tutmanız gerektiğini hemen fark edebilirsiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir